Heracles is het nieuwe seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC. Een 1-0 voorsprong werd net als in de wedstrijd tegen Arouca op een kinderlijk eenvoudige wijze weggegeven.

De wedstrijd was niet best, maar daarbij mag gezegd worden dat de kansen er met name waren voor de Heraclieden. Met name Navratil leek het vizier niet op scherp te hebben, want van de drie honderd procent kansen die hij kreeg, scoorde hij er maar eentje. Het lijkt een beetje een handicap te zijn van de Tsjech. Zijn loopacties zijn goed, maar eenmaal voor de goal wil de bal er moeilijk in.

De 0-1 viel in de 33ste minuut. Navratil wist klungelig uitverdedigen van de verdedigers van Roda JC af te straffen door hard binnen te schieten. Vlak daarvoor lukte hem dat 1 op 1 met de keeper niet. De 0-1 was de ruststand. Een op dat moment terechte stand, aangezien Roda JC er helemaal niks van bakte.

In de tweede helft was het aan beide kanten nog steeds niet best, maar wist Roda JC wel gevaarlijker te worden. De gevaarlijkste man aan de kant van Roda was absoluut Auassar, die snoeihard op de paal schoot, maar even later ook voor de 1-1 zorgde. Via de voet van Bruns en nadat Mike te Wierik gigantisch over de bal heen maaide, bleef de aanvallende middenvelder koelbloedig. Hij passeerde Bram Castro, waardoor de stand gelijk werd.

Opvallend was de wissel van Darri voor Kuwas. In de voorbereiding en in de thuiswedstrijd tegen Arouca) leek Kuwas een absolute aanwinst voor de aanval, maar Robbie Aflen (Stegeman zat op de tribune vandaag) had hem, evenals Vermeij, de hele wedstrijd niet nodig. Van Mieghem, Darri en Navratil kwamen dus wel in actie.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!