Jan Smit pleit voor een systeem met twee categorieën. De voorzitter laat dat weten nadat de KNVB Heracles weer in categorie 2 geplaatst heeft.

De categorisering binnen Nederland geeft aan hoe de club er financieel voorstaat in de ogen van de KNVB. Categorie 3 is perfect in orde, categorie 2 is op orde en categorie 1 is zorgwekkend en vergt actie van de club om weer orde op zaken te stellen.

De reden dat Heracles vorig jaar werd teruggezet is omdat de club twee miljoen euro heeft uitgeleend aan de stichting waarin het Heracles Stadion is ondergebracht. “Die twee miljoen is ten koste gegaan van ons eigen vermogen, welke trouwens nog steeds meer dan een miljoen euro bedraagt.” Aldus Jan Smit tegenover de TC Tubantia.

“Of je nu in categorie 2 of 3 zit, het maakt voor de club helemaal niks uit. We zijn er niet door beperkt in ons handelen. Ik durf zelfs te stellen dat de financiële situatie bij Heracles nog nooit zo goed geweest is als nu.”

“De KNVB kan beter werken met twee categorieën. We zitten nu in categorie 2, omdat we door de nieuwbouw zijn gezakt in onze liquiditeit en relatief veel geld uitgeven aan salarissen. Wij hebben een platte organisatie en bij ons staat het kapitaal op het veld. Ik voel me heerlijk bij categorie 2.”

Sponsoren

Reacties (20)

Reageer nu!