Justin Hoogma, wat was hij goed! De talentvolle verdediger, die net 18 is geworden, staat er alsof hij al tien jaar Eredivisie in de benen heeft.

Als vervanger van Ramon Zomer vormt hij nu het hart van de verdediging en doet dat goed. Gisteren werd hij zelfs uitgeroepen tot man of the match. Maar Hoogma blijft wel kritisch op zichzelf. “Bij de tegentreffer zit ik wel fout ja. In zo’n situatie moet ik de bal gewoon wegschieten. Dat heeft niet te maken met concentratieverlies, maar meer met het feit dat ik alles voetballend probeer op te lossen. Op dat moment moet ik gewoon minder risico nemen.” Aldus de verdediger op heracles.nl.

Helemaal terecht dat hij uitverkozen werd tot man of the match vond hij dus niet. “Dat vond ik niet helemaal terecht. Er waren zeker spelers die beter speelden dan ik vandaag, waaronder Brahim Darri.”

Aangezien Ramon Zomer geblesseerd is, staat hij nu dus samen met Mike te Wierik centraal in de verdediging. Een plek waar hij zich thuis voelt. “Dat bevalt me goed in het centrum. Mike brengt natuurlijk iets meer ervaring met zich mee en daar kan ik nog veel van leren. Daarnaast coacht hij veel en praat ik voor de wedstrijden ook met Ramon. We vullen elkaar goed aan denk ik.”

Sponsoren

Reacties (27)

Reageer nu!