Heracles Almelo heeft zondagmiddag in Den Haag een punt gepakt tegen ADO. Met wat geluk in de tweede helft bleef de stand 1-1 op het scorebord. ADO had nog alles gewonnen tot vandaag en zag Havenaar verzuimen om de 2-1 te maken na een mislukte panenka.

Heracles startte met Vincent Vermeij in de basis. De spits en de rest van het team moesten nog duidelijk aan elkaar wennen. In een levendige eerste helft waarin beide teams wilden voetballen kwam Heracles na zo’n zeventien minuten op voorsprong. De doelman van ADO Setkus kon een vrije trap van Bel Hassani niet goed verwerken waarna Gosens de rebound binnen schoot: 0-1. Heel lang kon Heracles niet genieten van de voorsprong. Spits Havenaar kon na zo’n half uur spelen de stand gelijk maken. Hij schoot diagonaal raak: 1-1. Daarna kreeg Heracles nog een schietkans via Bel Hassani. De bal ging rakelings naast.

Ook de tweede helft was leuk om te zien. Beide ploegen ging voor de winst. Echter was het wel lang wachten op echte kansen voor beide doelen. Bruns schoot nog voorlangs en even later kreeg ADO aan de andere kant een penalty na een domme overtreding van Breukers. Havenaar verzuimde ADO op voorsprong te brengen. Zijn panenka penalty ging over het doel.  Heracles kwam er weinig meer aan te pas en mocht uiteindelijk blij zijn met een punt in Den Haag.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (16)

Reageer nu!