Lerin Duarte streek deze zomer neer op het oude nest. De begaafde middenvelder werd drie jaar geleden aan Ajax verkocht en hem werd een gouden toekomst voorspeld.

Het liep allemaal anders dan waar je vooraf rekening mee houdt, erkent ook Lerin Duarte. “Ik ben mislukt. Dat is hard, maar zo is het wel. Waar het is misgegaan? Ik ga niet zeggen dat het alleen maar door blessures komt, echt niet. Dat zou te makkelijk zijn. De manier waarop Ajax mij heeft behandeld, is zeker niet goed geweest.” Aldus de middenvelder tegenover Voetbal International. “Maar de manier waarop ik daar vervolgens mee ben omgegaan, óók niet. Veel mensen zijn me vergeten, denken dat ik mijn niveau nooit meer zal halen. Maar mijn carrière is nog niet voorbij, hoor. Wacht maar, jullie gaan de oude Lerin wel terugzien.”

Duarte heeft het gevoel dat hij na zijn blessures anders werd benaderd door de mensen binnen Ajax. “Pesterijtjes wil ik het niet noemen, maar er kwamen scheve gezichten tussen mij en de staf. Ik had het idee dat ze me zochten. Via kleine dingetjes. Ik kreeg het gevoel dat ze me boos wilden maken, of me gekke dingen wilden laten doen. Bijvoorbeeld: ik had een jaar met de staf en fysio’s van het eerste gewerkt, maar toen ik bij Jong Ajax zat, groetten sommigen me niet eens meer als ik ‘ss ochtends op de club kwam. Ik snap dat niet. Ik ben toch niet ineens een ander persoon? We hebben toch geen ruzie? Behandel me dan ook niet anders. Het waren geen grote dingen, maar ik reed daardoor wel elke dag met een klotegevoel naar de club.”

Sponsoren

Reacties (4)

Reageer nu!