Heracles speelt komende zondag om 16:45 de wedstrijd tegen Ajax. De formatie van trainer John Stegeman heeft wat goed te maken na het debacle tegen Excelsior. Hoe gaaf zou het zijn als Ajax voor het eerst sinds de promotie naar de Eredivisie thuis verslagen kan worden!

Heracles
Zojuist is bekend geworden dat Dario Vujiecic uit de selectie is gezet., terwijl hij de laatste wedstrijd tegen Excelsior nog basisspeler was. “Op dit moment is er geen plek voor hem in de selectie. We gaan er verder niets over zeggen, we lossen dit met Dario op.” Aldus John Stegeman, die stelt dat het teambelang boven alles staat.

Daarnaast is inmiddels bekend geworden dat Heracles in een hele andere opstelling zal aantreden als in de laatste wedstrijd tegen Excelsior. Op maar liefst drie plaatsen wordt de selectie gewijzigd. De meest in het oog springende is de basisplaats voor Lerin Duarte. De middenvelder lijkt sneller fit dan van tevoren werd gedacht. Ook Samuel Armenteros mag vanaf de eerste minuut starten. Dit betekent dat Vincent Vermeij weer naar de bank gaat verkassen. De laatste wijziging is Daryl van Mieghem, die in de plaats van Brahim Darri zal gaan spelen.

Tegenover de TC Tubantia zegt John Stegeman dat hij snel naar een basis wil gaan toewerken. “Dat betekent dat je zo veel mogelijk samen moet trainen, maar ook spelen. Duarte heeft een trainingsachterstand, maar loopt die volgens de trainer aardig in. Hij heeft een uur gespeeld in het tweede, verder traint hij extra. Ik ben tevreden over hem.”

Ramon Zomer, Peter van Ooijen en Mark-Jan Fledderus zijn er niet bij. Alle drie zijn niet fit, waarbij laatstgenoemde het hele jaar niet meer inzetbaar is.

Ajax
Ajax is het seizoen niet goed begonnen, maar lijkt toch de rug gerecht te hebben na twee overwinningen op de Eagles (0-3) en Vitesse (1-0). Daarnaast wonnen zij gisteren met 1-2 van Panathinaikos en hebben zij dus al drie wedstrijd op rij gewonnen. Heracles kan de borst natmaken!

Oude bekenden Peter Bosz en Hendry Krüzen zullen het voor het eerst namens Ajax tegen Heracles opnemen. Beide trainers hebben een verleden in Almelo en zijn nog regelmatig in het centrum van Almelo te vinden. Bovendien woont Krüzen bepaalde delen van de week nog steeds in Almelo, dus voor hem zal het wellicht als een thuiswedstrijd voelen.

Peter Bosz kan bij Ajax beschikken over een fitte selectie. Alleen Tim Krul is nog niet fit, waardoor zijn plek in het doel ingenomen zal worden door Onana.

De wedstrijd begint zondag om 16.45 en zal worden gefloten door scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Sponsoren

Reacties (50)

Reageer nu!