Heracles heeft de wedstrijd tegen Ajax met 0-2 verloren. In een wedstrijd, waarin het niveau nou niet bepaald hoogstaand was, trok Ajax uiteindelijk wel aan het langste eind.

De eerste helft was gelijkwaardig. En dat leek eigenlijk meer te komen omdat Ajax ook droevig slecht speelde. Heracles hield vrij eenvoudig stand, maar wist zelf ook weinig tot geen kansen te creëeren. Ajax was aan het eind van de eerste helft voornamelijk gevaarlijk met klutsballen in de zestien, maar deze werden allemaal weggewerkt door de Heracles verdediging. De ruststand werd daarom niet geheel onlogisch 0-0. Daarbij mocht wel gezegd worden dat Lerin Duarte in positieve zin opviel. De middenvelder heeft weinig tot geen wedstrijdritme, maar dit was niet te zien!

De tweede helft was niet veel anders dan de eerste. Maar in deze tweede helft werden wel kansen gecreëerd. De eerste kans was voor Samuel Armenteros, die bij een scherpe voorzet van Navratil keeper Onana op zijn weg vond. Hij redde knap met een katachtige reflex. Vlak hierna was het aan de andere kant wel raak. Een gigantische blunder van Tim Breukers (die het overigens prima deed als links back) zorgde ervoor dat de bal pal voor de voeten van Klaassen viel. Deze wist wel raad met het buitenkansje.

De 0-1 betekende niet meteen het einde, want Navratil kreeg een dot van een kans op de 1-1. De Tsjech wist deze kans helaas niet te verzilveren. Sterker: hij plaatste de bal in de handen van Onana. Een vreemde afronding, die alle overtuiging miste. Na deze kans werd ook gelijk de wedstrijd beslist, want niet veel later besliste Ajax de wedstrijd. Gudelj zette de eindstand van 0-2 op het scorebord.

Heracles staat nu met vijf punten uit zes duels op de elfde plaats. Het gat met de nummer negen is nu al opgelopen met vijf punten en als Heracles de achterstand niet teveel wil laten oplopen, dan is winst in Groningen toch wel noodzakelijk!

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (55)

Reageer nu!