Heracles speelt morgenavond om 18:30 de uitwedstrijd tegen FC Groningen. En FC Groningen heeft bewezen traditioneel een lastige tegenstander te zijn!

Beide ploegen kwamen deze week in actie voor de KNVB Beker tegen amateurploegen  en Groningen had in tegenstelling tot Heracles geen enkele moeite met hun tegenstander. Capelle werd met 0-4 aan de kant gezet. Heracles had 120 minuten nodig om uit te lopen tot een 1-3 overwinning. Grote jongens aan de zijde van Heracles waren Brandley Kuwas en Vincent Vermeij. Beide spelers waren verantwoordelijk voor alle goals met assists en doelpunten.

FC Groningen kende in de Eredivisie een dramatische start, maar lijkt zich inmiddels aardig herpakt te hebben.

Heracles kent voornamelijk in de defensie personele problemen. Mark-Jan Fledderus, Robin Gosens en Ramon Zomer zijn allemaal niet inzetbaar. Daarnaast is Dario Vujicevic (die eventueel ok in de verdediging gezet kon worden) uit de selectie gezet. Wout Droste is er ook niet bij, nadat hij in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis uitviel. “Wout Droste gaat later vandaag onder de scan, dus het is afwachten wat eruit komt. Zeker is in elk geval dat hij morgen niet kan spelen.” Aldus John Stegeman op heracles.nl.

Of Thomas Bruns ook niet kan spelen is nog niet helemaal zeker. “Hij heeft wat liesproblemen, maar die zijn niet heel ernstig. We moeten bekijken hoe hij ervoor staat. Hopelijk kan hij vandaag een deel van de training meedoen en daarna kijken we of hij wel of niet beschikbaar is.”

“Achterin is de spoeling dun, dus dat is niet moeilijk in te vullen. Voor de rest zullen we keuzes moeten maken. We willen graag toe naar een vaste basis, alleen iedereen moet daar wel klaar voor zijn. De nieuwe jongens moeten we op trainen en inpassen en we hebben ook nog eens behoorlijk wat blessures. FC Groningen heeft deze week de wind in de zeilen, en zeker uit is het een zeer lastige tegenstander. Ze willen het spel maken en weten zich gesteund door een fanatiek publiek. Wij weten ons echter ook gesteund door behoorlijk wat supporters en ook wij hebben onze bekerwedstrijd gewonnen. We hebben evenveel punten, dus het wordt een interessante ontmoeting. We willen een goede wedstrijd op de mat leggen, veel energie uitstralen en gaan voor een goed resultaat.”

Bij FC Groningen komt Heracles een oude bekende tegen. Jason Davidson speelt nu voor de ploeg uit het noorden. De Australiër speelde een aantal jaren geleden al voor Heracles. Na een goed WK verliet hij de Heraclieden destijds voor West Bromwich.

De wedstrijd begint morgen om 18:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Janssen.

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!