Aankomende zondag speelt Heracles de belangrijke derby tegen FC Twente. Gaat FC Twente uitlopen naar negen punten of gaan we het gat verkleinen naar drie punten?

Het is alweer een tijdje geleden dat Heracles drie punten kon bijschrijven. De laatste keer was tegen Willem II en dat is inmiddels alweer zes weken geleden. Daarna werd er verloren van Ajax, Feyenoord (thuis) en Excelsior (uit). De andere twee uitwedstrijden werden tegen ADO en Groningen gelijkgespeeld. Na de wedstrijd tegen Twente volgt de uitwedstrijd tegen PSV, dus een driepunter tegen de buren is eigenlijk wel een vereiste, als Heracles niet helemaal achterop wil raken!

Twente is in vorm en staat met twaalf punten op de zesde plaats. Het van voornamelijk van geleende spelers afhankelijke vreemdelingenlegioen lijkt de malaise van vorig jaar (waarin ze bijna failliet werden verklaard) even te zijn vergeten. Met Enes Ünal hebben ze een topspits in wording. De van Manchester City gehuurde Turk doet het voortreffelijk met zes goals uit vijf wedstrijden, die daarmee als tiener het record van Patrick Kluivert heeft geëvenaard. Achter hem staat Bersant Celina. Het talent uit Kosovo, eveneens gehuurd van Manchester City, loopt ook nog steeds “1 op 1”. Met drie wedstrijden en drie goals laat ook hij zien uiterst gevaarlijk te zijn.

Werk aan de winkel dus voor de verdediging en het middenveld van Heracles! Onder andere Hoogma, (waarschijnlijk) Pröpper en Pelupessy kunnen hun borst natmaken! Zij zullen alles op alles moeten zetten om deze talenten de les te lezen en we weten dat ze het kunnen! Of Duarte en/of Bruns mee kunnen doen is nog maar zeer de vraag. Beide spelers werden voortijdig naar de kant gehaald tijdens de wedstrijd tegen Groningen. Heracles zit wat dat betreft een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Eerder vielen Droste, Zomer, Fledderus en Gosens ook al uit.

Maar een derby kan alle kanten op. Heracles heeft bewezen een lastige ploeg te zijn en in de thuiswedstrijden laat Heracles zien dat het Heracles Stadion een lastige horde is voor veel clubs. Laten we hopen dat dat zondag ook het geval is!

Als het weer als vanouds een gekkenhuis wordt, gaat (ook) Twente het gigantisch lastig krijgen, ongeacht wie er bij ons in het veld staan! Daar zijn wij van overtuigd!

polly

Sponsoren

Reacties (108)

Reageer nu!