Heracles Almelo heeft de derby van het oosten niet weten te winnen in het eigen Polman Stadion. Het bleef steken op een 1-1 eindstand en dat was gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag.

Heracles had in het begin van de wedstrijd moeilijk om in het spel te komen. De bezoekers werden als eerste gevaarlijk met een schot van Bijen, die gepareerd werd door Castro. Na een dik kwartier spelen kwam Heracles beter in de wedstrijd en kreeg het een vrije trap die over werd geschoten door Kuwas. Even later stuitte Navratil op doelman Marsman. In de slotfase van de eerste helft gebeurde er veel. Eerst tikte Castro een vrije trap van Unal over het doel en daarna legde scheidsrechter Makkelie de bal op de stip nadat Te Wierik hands zou hebben gemaakt in de zestien meter. Klich nam de penalty en schoot raak: 0-1. Lang konden de bezoekers hier niet van genieten toen Armenteros twee minuten later de bal hard in het doel kopte. Dit betekende ook de ruststand.

In de tweede helft had Heracles het meeste recht op de overwinning, maar wist het de geboden kansen niet te verzilveren. Hoogma, Kuwas en Pelupessy wisten niet te scoren. Ook Duarte wist met een mooi schot dat over ging niet tot scoren te komen. Heracles bleef zoeken naar kansen en Armenteros was er nog dichtbij, maar zijn inzet ging van dichtbij over. De bezoekers uit Enschede kregen daarna ook nog enkele mogelijkheden, maar de eindstand bleef 1-1.

Sponsoren

Reacties (60)

Reageer nu!