Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen geen punten overgehouden. De Heraclieden gingen op bezoek in het Abe Lenstra Stadion met 3-1 ten onder tegen SC Heerenveen. Brandley Kuwas scoorde namens Heracles nog wel de 1-1, maar het was onvoldoende.

Heracles begon nog wel goed aan het duel in Friesland. In de eerste tien minuten kreeg het twee kansen om op voorsprong te komen. Een kopbal van Propper ging net naast en Kuwas kon alleen op doelman Mulder af na een slippertje in de Friese defensie. De vleugelaanvaller schoot ruim naast. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en opende na zo’n 20 minuten voetballen de score. Rechtsback Marzo schoot onhoudbaar binnen. Daarna was het Heerenveen die aansprak mocht maken op het tweede doelpunt, maar wist Reza niet te scoren en had Heracles de paal nodig om niet op grotere achterstand te komen. Tegen de verhouding in kwam Heracles vijf minuten voor rust toch op gelijke hoogte. Doelman Mulder kon een schot van Kuwas in de korte hoek niet keren en zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Ook in de tweede helft ging Heerenveen verder met het creeren van kansen. De thuisploeg was duidelijk de betere en Heracles had weinig er tegenover te stellen. De eerste kans was voor Zeneli. Castro redde goed op zijn inzet. In de 66e minuut was het dan toch raak voor de Friezen. Larsson schoot snoeihard raak en zette Heerenveen op voorsprong: 2-1. Heracles kreeg nog een paar schotkansen via Kuwas, maar hij wist niet zijn tweede te maken. De aanvallende wissel bleef lang uit bij Heracles en Heerenveen bouwde een dikke tien minuten voor tijd de score uit naar 3-1. Verdediger St. Juste kon het veld oversteken en rondde prima af. Daarna was de wedstrijd gespeeld en verloor Heracles op bezoek bij Heerenveen.

Aankomende zaterdag wacht er weer eens een thuiswedstrijd. Sparta Rotterdam komt dan op bezoek in het Polman Stadion. Aanvang is om 19:45 uur.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (41)

Reageer nu!
Alex 13:47 25 oktober 2016

Troost, FC Arouca staat ook onderaan in Portugal.
00
Scout 08:53 25 oktober 2016

Pelupessy en IBH door jan de Jonge
Plet door Bosz
00
Scout 08:42 25 oktober 2016

Scouting is dus afhankelijk van de trainer die er zit:
Bosz haalde pareltjes: Duarte, Plet, birgir meartens
Verbeek: Armenteros en Willie

Ontslagen trainers:
Zelfs Heerkens Bas Dost
Jan de jonge: Linssen (al door Bosz-kruzen aangedragen) Tannane en woest Weghorst

Even een greep uit de selecties en netwerk van Stegeman (is niet groot): Kada, Vermeij, Darri, Breukers, van Mieghem, Propper, van Ooijen, en Kuwas.

Misschien een andere TD.
00
Pielle 23:22 24 oktober 2016

Juist! Ben het eens met Ron. Ze moeten eens fatsoenlijk gaan scouten, dat mis ik laatste jaren ook wel beetje! Vroeger kwamen Evertons, Hirajamas, Calincovs, Hakolas, Gluscevics, Lakics, Bosnars, Friends etc.. ik vraag me af waar de scouts nu zijn en wat ze dagelijks doen? Onze eerste eredivisiejaren kochten we allemaal buitenlandse spelers uit de EU, nu zie je er bijna niks meer van. In Bundesliga 2,3, Serie B/C bikkelharde fysieke middenvelders/verdedigers zat! Laat staan dat, waarom geen spelers uit de Jupiler League gehaald??? Daar kwamen Bel Hassani enz.. van. Unal had je moeten halen en Armenteros op de vleugels zetten, zou ook prima werken met zijn snelheid.
00
Ron 21:59 24 oktober 2016

@Martijn

Die bedrieger komt er bij Jan Smit nooooooooooit weer in.
Tegenwoordig ook vergane glorie

Wat is dat toch dat supporters vaak om spelers roepen die voorheen bij ons hebben gevoetbald?

We hebben er dit jaar al 3 terug gehaald, dat zijn er minimaal 2 teveel…..
00
Martijn23 20:10 24 oktober 2016

Ik vind het hoog tijd voor deze man: https://youtu.be/H-34IK-r0Hg

Tot woensdag!
00
Derrick 19:56 24 oktober 2016

Toon, je mag zelfs 75 meter het veld oversteken zonder schoen.
Bovendien is het natuurlijk complete onzin dat een speler wiens schoen wordt uitgetrapt, weliswaar per ongeluk, daar zelf voor gestraft zou moeten worden.
00
Stadioncheck 19:16 24 oktober 2016

@ Scout .
Ben nog nooit fan van Navratil geweest, Stegeman stelt hem op ik niet.

Wat het meest vreemd de Technische staf wou en kreeg Vermeij, hun keuze dus.
Ik was persoonlijk meer gecharmeerd van Mühren, toen voor een appel en ei te halen nu dus niet meer.
Wie slaapt er dan!?
Vermeij dan tot heden geen enkele competitie wedstrijd gespeeld, slechts minieme invalbeurtjes.

1.Of Vermeij kan de geen kloten van miskoop!
2. Of Stegeman is stront eigenwijs om het gewoon niet te proberen.
3.Waarom proberen?
Antwoord heel simpel we hebben 8 punten oorzaak vooral voorin, dus!?
PROBEER HET DAN STEGEMAN
Als tuinman hebben we niks aan Vermeij we hebben kunstgras.
En op andere positie als targetspits hebben we Vermeij niet nodig.
Hij is spits en zal ook nooit op andere plek uit de voeten kunnen.
Daarin tegen kan Sammie wel degelijk op andere plekken uit de voeten.
Armenteros kan ook zeer goed op de vleugel uit de voeten krijgt hij nog meer ruimte .
Heeft tevens redelijk overzicht om de spits te kunnen bedienen.

Vermeij kan wel een bal terug kaatsen gezien zijn lengte, daar kan Sammie van profiteren Duarte ,Bruns als ze goed aansluiten.

Als hij dat nu nog niet kan dan hebben de scouts zitten te slapen op de tribunes of voor de TV!.
Ik hoop het laatste van niet anders , gaat er nog veel geld verloren.
En ik ben er ook van overtuigd van niet
Stegeman is soms een beetje volhardend eigenwijs een kloontje Peter Bosz!
00
Koos 19:01 24 oktober 2016

Je moet het wel heel slecht thuis hebben, als met Heracles mee gaat naar een uitwedstrijd. Wat een instelling, het was gewoon bagger. Ik had nog een nachtmerrie van Arouca en dacht laat ik het nog maar een keertje wagen. Nou, ik nooit meer, kan het geld beter in de put gooien
00
Scout 18:36 24 oktober 2016

Lekker Navratil en breukers laten staan en je beste man, Bel hassani, voor een habbekrats verkopen. Stegeman Smit lkkr bezig en spelers met een krasje terug halen werkt altijd goed. Wat er was opgebouwd is weer vervlogen.
Stadioncheck: Navratil heeft er nog nooit iets van gebakken.
00
Hafc1903 17:39 24 oktober 2016

Als je je beste verdediger structureel op de bank zet(Droste) en telkens met 10 man speelt (Navratil) dan verdien je het als club ook om onder de streep te staan. Onbegrijpelijk wat ze met ze allen aan het doen zijn. Zelfs een leek ziet in dat de opstelling van geen kant klopt. TW en Breukers mogen de veters van Droste nog niet strikken. Dat mazzel puntje tegen PSV verbloemde een hoop, maar op deze manier winnen we ook niet van Sparta.
00
Toon 17:39 24 oktober 2016

martijn, je mag geen 30 meter het veld oversteken met de bal aan de voet (zonder schoen).
maar oke. hopelijk winnen we van Sparta. dat is pas echt belangrijk.
00
Martijn 16:27 24 oktober 2016

Onzin Toon, een speler die zijn schoen(en) of scheenbeschermer per ongeluk verliest moet dit zo spoedig mogelijk herstellen niet later dan de eerstvolgende keer dat de bal uit het spel gaat; als, voor dat dit gebeurt, de speler de bal speelt en/of een doelpunt scoort, dan wordt het doelpunt toegekend.

Maarja, wie weet dat nog tegenwoordig?
00
Derrick 16:25 24 oktober 2016

@ Toon

Spelregel 4 (‘De uitrusting van de spelers’) verbiedt in zo’n geval helemaal niet dat de actie wordt afgemaakt. Terecht doelpunt derhalve.
00
StrideWithPride 16:22 24 oktober 2016

“Er zijn misschien vijf spelers die alles geven vandaag, dat is niet genoeg. Dan kom je zwaar te kort tegen dit Heerenveen.” Nou Bruns, je liep zelf ook geen meter teveel, vooral bij een achterstand veel te lax voetbal, schaam je kapot
00
Toon 15:30 24 oktober 2016

de derde goal had nooit mogen vallen. Je mag namelijk niet verder op een schoen. scheidsrechter had moeten fluiten. Maar ja, wie weet dat nog tegenwoordig?
00
Kris 12:54 24 oktober 2016

Gisteren vond ik het voetballend gezien wel een stukje minder dan de afgelopen twee/drie wedstrijden. We hebben dan ook dik verdiend verloren. Het was onrustig en sommigen zaten ook totaal niet in de wedstrijd. Armenteros vond ik bijvoorbeeld erg matig, waardoor we voorin geen bal vast konden houden, en Te Wierik stond te slapen bij die 2e tegengoal. Hij stond op minimaal zes meter afstand van Larsson toen die spits de bal kreeg, terwijl iedereen toch weet dat die spits de bal gaat laten vallen op diezelfde Larsson. We kregen drie wereldgoals tegen, maar echte open kansen hebben we nu ook weer niet weggeven, terwijl zij in een supervorm verkeren.
In tegenstelling tot anderen hier op de site, zie ik het allemaal niet zo negatief. We kunnen een stuk beter voetballen dan gisteren en daar komt bij dat we ook een zwaar programma hebben gehad. De eerste vijf van de competitie hebben we al gehad en ADO en Excelsior kregen we in de periode dat zij in goede vorm waren. Er ligt nu wel wat druk op de wedstrijd van aankomende zaterdag, want die moet gewoon gewonnen worden. Zij kunnen echt wel voetballen, maar ik denk wel dat wij meer kwaliteit in huis hebben. Breukers zou ik in ieder geval wel vervangen voor Gosens. Ik vind dat Tim het echt wel naar behoren heeft gedaan, maar een rechtspoot op links vertraagd de opbouw. Het is noodzakelijk dat die soepeler verloopt, ook omdat we op die flank nu niet echt overlopen van kwaliteit. Waar Kuwas met een individuele actie voor gevaar zorgt, komt er vanaf links te weinig. Gosens zorgt voor een snellere opbouw, maar kan ook zelf voor voorzetten zorgen. Ik denk dat het goed is om woensdag te gaan spelen met het elftal dat zaterdag ook speelt. We moeten vastigheden gaan kweken. Overigens vind ik het wel mooi om te zien dat Duarte weer over het veld vliegt als in zijn eerdere periode, al was hij wel wat te onrustig soms. Kuwas vond ik in de eerste helft matig, maar je ziet in de tweede helft dat hij toch echt wel wat kan. Het komt echt wel goed met ons!
00
Nikos 12:36 24 oktober 2016

@Bert

Ben het helemaal met je eens, we zijn op dit moment een echte degradatiekandidaat. Als het goed én slecht gaat mag het gezegd worden. Een paar spelers komen op dit moment stront tekort. Navratil was dan gisteren misschien niet de slechtste maar deze jongen kan het niveau gewoon niet aan en brengt werkelijk niets. Iedereen ziet dit behalve Stegeman & Co. Waarom zit de duurste aankoop op de bank?? Waarom groeit Bruns niet door maar lijkt het alsof hij alsmaar slechter gaat spelen?? Waarom werden Armenteros én Duarte gewisseld gisteren?? Waarom is Kada aangetrokken?? Wat doen we nog met Vujicevic?? Waarom halen we jongens van Quick’20?? etc……..
Hopelijk handhaven we ons en ach dan hebben we het toch weer prima gedaan of niet bestuur want we zijn Heracles maar. Doorgroeien…. ach ja dat klinkt wel leuk toch?
00
Bert 11:19 24 oktober 2016

linkerrijtje? Degradatiekandidaat. In deze vorm en opstelling winnen we niet van Sparta, niet van Zwolle en waarschijnlijk ook niet van Eagles dan hebben we dus een probleem.
En ook ik begrijp Stegeman niet. De omzetting van de defensie kwam door blessures. Maar die zijn voorbij (behalve Zomer) Dan laat je toch niet een centrumverdediger op RB staan en een rechtspoot op LB, terwijl Gosens en Droste op de bank zitten. Dus die gasten erin en Te Wierik terug naar midachter.
Middenveld is geen probleem, ook al is Bruns wisselvallig. Duarte prima
De aanval is onze achilleshiel. Buitenspelers brengen weinig tot niets. Kuwas wil ik nog wel krediet geven, maar Navratil komt veel te kort (evenals Van Mieghem) Dus of Darri op links of Armenteros op links en in dat laatste geval Vermeij in de spits. Er moet wat gebeuren technische staf. Hoe duidelijk kan het zijn
00
Max 09:56 24 oktober 2016

@PielleIk
“had liever verlies tegen psv en 3 punten tegen Heerenveen”
Dan meen je toch niet serieus, je had liever 3 punten gehad als nu 1 punt? Ik dus echt niet, dit is veel leuker, 1 puntje…..-_-

Man wat een verstand!
00
Robbert 09:31 24 oktober 2016

Ja tuurlijk zijn wij Heracles en moeten we onze plek kennen. Maar! Er zit mijn inziens wel meer in dan dat er momenteel uitkomt. Als ik eerlijk ben, ben ik niet echt onder de indruk van de tactische zetten van de technische staf. De goede resultaten van vorig jaar hebben het soms zeer opmerkelijke wisselbeleid kunnen verbloemen (wie wint heeft áltijd gelijk en ja, het was een topprestatie en seizoen. Maar ook veel geluk gehad), maar als ik eerlijk ben snap ik soms niks van de keuzes van John Stegeman maakt.
00
Ron 09:18 24 oktober 2016

De onderstaande link spreekt boekdelen.

We komen gewoon doelpunten en creativiteit tekort. Als je niet scoort, kun je geen wedstrijden winnen. Kun je urenlang gaan lopen lullen over een goede mix en systemen, dan nog heb je daar het juiste ‘materiaal’ voor nodig.

http://www.rtvoost.mobi/sport/statistiek.aspx#/competitie/41/16/goal/Topscorers%20en%20assists%20Eredivisie
00
marco 08:52 24 oktober 2016

zaterdag tegen sparta MOET je 3 punten pakken!
00
Heracles Harry 01:18 24 oktober 2016

Onzin. Negatief gezeik hier. Ik ben ook niet blij, niet helemaal met het spel en helemaal niet met de resultaten. Maar we hebben een prima selectie en ik hoop daarom juist niet dat er geld verkwist wordt aan ‘garantie op doelpunten’. Dat bestaat namelijk niet, mensen!!!

Het hele punt is nu om de optimale ‘mix’ te vinden, van spelers en mogelijk ook systeem, waarmee het beste van dit Heracles getoond kan worden, er meer gescoord gaat worden en er ook meer punten behaald gaan worden. Laat daarbij geen enkele speler vergeten dat de volle 100% inzet, een ijzersterke teamgeest èn de nodige slimmigheden ronduit broodnodig zijn, om het beste uit jezelf èn de rest van je team te halen.

Twee keer winst de komende week. En niks aans.
00
Ron 23:51 23 oktober 2016

@Robbert

Dat mensen hun onvrede uiten op deze site wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet achter hun club staan. Mensen betalen voor een seizoenkaart, of los kaartje voor een uit of thuis wedstrijd. Vooral de SCC houders mogen kritisch zijn op het beleid.

Ik roep echt al weken dat dit een zwaar seizoen gaat worden, mits er niet de nodige versterkingen worden gehaald inde voorhoede.

Er is veel geld binnen gekomen, bestuur heeft gegokt en verliezen als ik nu nar de ranglijst kijk. Met de spelers die we nu hebben gaan we niet om plek 10 spelen.

Tegenstanders zien ons ook spelen en in tegenstelling tot vorig seizoen zullen tegenstanders nu denken dat ze wel punten mee kunnen nemen uit onze nieuwe voetbaltempel.

Ik dacht met de komst van het nieuwe stadion dat we weer een stap zouden maken, dat we langzamerhand van de titel ‘opleidingsclub’ af wilden. Wat er nu gebeurd is gewoon wanbeleid, afbraak wat we de laatste seizoenen hebben opgebouwd. Dit is weer een grote stap terug.

Niet alle 11.000.000 had geïnvesteerd hoeven te worden, maar aankopen zoals Verweij en Kuwas(nog geen miljoen bij elkaar) zijn geen directe versterkingen, daar win je geen wedstrijden mee.

Aan inzet vaak geen gebrek. We zijn er qua spelers(kwaliteit) en dus doelpunten gewoon flink op achteruit gegaan.

Vanzelfsprekend moeten we achter onze zwart witte trots blijven staan, laten we hopen dat het bestuur dat ook gaat doen in de winterstop en dat ze hun schaduwlijstje nu gaan gebruiken. En aub geen Overtoom wat ik ergens heb gelezen, oud spelers die goed gepresteerd hebben zijn niet altijd een garantie voor de toekomst.
00
Pielle 23:38 23 oktober 2016

@Robbert

Knijp je handjes dicht als we 10e worden. Met dit voetbal word je geen 10e hoor. Uit tegen Psv puntje, PSV zwaar uit vorm, wint 1-0 met moeite van promovendus Sparta, net jaartje eredivisie. Nou laten we dan winnen van Sparta, anders komt het niet meer goed. Ik had liever verlies tegen psv en 3 punten tegen Heerenveen. Met vele gelijkspellen en verliezen staan we straks weer stijf onderaan. Het woord winnen zijn we even vergeten. Ik hoop sowieso op fatsoenlijke aankopen in de winter
00
Robbert 23:04 23 oktober 2016

Als we tegen PSV hadden verloren en 1 punt uit Friesland hadden meegenomen had je hier andere reacties gelezen. Wat een gezeur, ga achter de club staan verdommen, ja je kunt van Heerenveen, die nu in een flow zitten daar verliezen. Zo wat! We zijn geen subtopclub maar gewoon Heracles, die 10e wordt en het vervolgens goed gedaan heeft, niet meer niet minder. We houden zeker nog 8 clubs onder ons. Wat een paniek om niets!
00
Jacco 22:56 23 oktober 2016

Ik snap die kritiek op Breukers niet altijd. Die man staat niet eens op zijn eigen positie en doet het in mijn ogen gewoon degelijk en werkt altijd hard.

We hebben vandaag verloren van een team dat derde staat en goed in vorm is. is iedereen die wedstrijd van vorige week alweer vergeten waarin we gelijk hebben gespeeld tegen PSV?
00
Max 22:38 23 oktober 2016

Opzouten met Vermeij, waar slaat dat op dat iedereen hem wil hebben? Heeft echt nog niks laten zien, en bij de graafschap was het ook allemaal alle ballen naar voren en gaan!

waarom brengt Stegeman die van Ooijen toch steeds zeg? Ik snap er niks van, die voetbalt volgens mij al 2 jaar met 2 linker schoenen….

Darri deed het thuis tegen Willem II toch heel erg prima?
00
jagro 22:05 23 oktober 2016

Voorin : Armenteros – Vermey – Kuwas !!!!!!!!!
00
Papi Chulo 22:01 23 oktober 2016

Navratil en Breukers zijn al tijden de zwakste schakels.
De een komt nog geen D1 speler voorbij en de ander is zo onzeker als de pest. Heel irritant om naar te kijken.
00
brunsiedrama 21:56 23 oktober 2016

Thomas Bruns had weinig goede woorden over voor de prestatie van Heracles Almelo, dat met 3-1 verloor bij Heerenveen. “Er zijn misschien vijf spelers die alles geven vandaag, dat is niet genoeg. Dan kom je zwaar te kort tegen dit Heerenveen.”
00
Maurice 21:51 23 oktober 2016

Net terug uit Friesland maar ik vond Navratil juist wel redelijk vandaag. Aanvallend maar ook verdedigend. Kuwas had meer dreiging als aanvaller maar is te egoïstisch en verdedigend ook erg zwak.
Proper valt mij steeds meer tegen en te Wierik speelt ook niet zoals wij gewend zijn van hem.
Wordt tijd dat Droste weer opgesteld gaat worden, dan te Wierik naar het centrum waar die veel beter uit de verf komt.

Niet te veel gaan wisselen in het team, laat maar even staan met uitzondering van rechtsback.
Kump wah goed, vergeet niet dat Heereneen in een flow zitten waar wij vorig jaar in zaten, dan valt het kwartje net je kant op.

Met een klein beetje meer geluk had er vandaag veel meer ingezeten. Ik zie het nog niet somber in. Woensdag maar eens flink uithalen in de beker en vertrouwen putten.
00
Josdel 21:20 23 oktober 2016

Wat een negativiteit allemaal zeg. Je verliest van een Heerenveen dat gewoon in vorm is en een heel goed elftal heeft. Zo raar is dat toch niet?

Ik heb alleen de eerste helft gezien en die was, van beide kanten, vrij matig. Hoogma vond ik wel erg goed spelen.

Ja, het gaat niet zo goed als vorig jaar, dat klopt, maar dat was dan ook wel te verwachten. Zo superslecht vind ik de seizoensstart nog niet eens. Er komen nu een tweetal belangrijke thuiswedstrijden aan, als je die gewoon wint, wat te doen moet zijn, dan sta je er weer prima voor.
00
Since 1958 21:06 23 oktober 2016

Ik denk nog 4 wedstrijden en dan kunnen we niet meer om Vinny heen, scorend vermogen op de bank laten zitten zou niet mogen toch. Toch komt het allemaal goed met de trots van Almelo, genoeg klasse aan boord zeker nu Duarte en Armenteros terug zijn.
00
Gerard 21:00 23 oktober 2016

Dit zag je dus twee maanden geleden al aankomen. Gewoon te weinig kwaliteit, met name voorin. Geen scorend vermogen.
Het wordt een “we rommelen maar wat aan” seizoen, als het maar niet te veel kost!!
U, jij en ik, wij zijn Heracles??????
Maar we nemen u niet serieus……..
00
Arthur 20:55 23 oktober 2016

Ik snapte de wissel ook niet. Ik begrijp nog steeds niet waarom Kada, Thomas of Agbaljan niet de keuze krijgen boven van Mieghem. Ik zou nooit Armenteros van het veld halen. Hij is een van de weinigen met scorend vermogen en kan een bal vasthouden.

Goede wedstrijd wederom van Duarte! Ik zou echt eens overwegen om met Vermeij, Kuwas en Armenteros te starten.
00
Radi 20:50 23 oktober 2016

Het word degradatie voetbal terwijl op da bank wel prima aanvallers zitten👎👎👎👎
00
Foppe 20:48 23 oktober 2016

Stadioncheck, goed betoog. Sluit mij er volledig bij aan.
00
Stadioncheck 20:41 23 oktober 2016

Als het kalf verdronken is wisselt John Stegeman.
3-1 !!
Nooit eens een risk iets proberen forceren.
Knap steeds meer af van zijn behoudende speelwijze.
Man ga eens voetballen voor 3 punten.
Nee ook geen garantie, maar Vermeij met 3-1 inbrengen , en Navratil wat er weken niks van laat zien laten staan.
Brengt me ernstig aan twijfelen.
Nee , geen enkel garantie dat je wint dat je anders speelt , maar minder dan 8 punten zou het ook niet zijn geworden!

Man mist gewoon lef.
Als wilt winnen moet je ook winnend met overtuiging gaan voetballen.
J.S wisselt als het arme kalf is verdronken……!
TE LAAAAAAAAAAAT.
00