Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen geen punten overgehouden. De Heraclieden gingen op bezoek in het Abe Lenstra Stadion met 3-1 ten onder tegen SC Heerenveen. Brandley Kuwas scoorde namens Heracles nog wel de 1-1, maar het was onvoldoende.

Heracles begon nog wel goed aan het duel in Friesland. In de eerste tien minuten kreeg het twee kansen om op voorsprong te komen. Een kopbal van Propper ging net naast en Kuwas kon alleen op doelman Mulder af na een slippertje in de Friese defensie. De vleugelaanvaller schoot ruim naast. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en opende na zo’n 20 minuten voetballen de score. Rechtsback Marzo schoot onhoudbaar binnen. Daarna was het Heerenveen die aansprak mocht maken op het tweede doelpunt, maar wist Reza niet te scoren en had Heracles de paal nodig om niet op grotere achterstand te komen. Tegen de verhouding in kwam Heracles vijf minuten voor rust toch op gelijke hoogte. Doelman Mulder kon een schot van Kuwas in de korte hoek niet keren en zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Ook in de tweede helft ging Heerenveen verder met het creeren van kansen. De thuisploeg was duidelijk de betere en Heracles had weinig er tegenover te stellen. De eerste kans was voor Zeneli. Castro redde goed op zijn inzet. In de 66e minuut was het dan toch raak voor de Friezen. Larsson schoot snoeihard raak en zette Heerenveen op voorsprong: 2-1. Heracles kreeg nog een paar schotkansen via Kuwas, maar hij wist niet zijn tweede te maken. De aanvallende wissel bleef lang uit bij Heracles en Heerenveen bouwde een dikke tien minuten voor tijd de score uit naar 3-1. Verdediger St. Juste kon het veld oversteken en rondde prima af. Daarna was de wedstrijd gespeeld en verloor Heracles op bezoek bij Heerenveen.

Aankomende zaterdag wacht er weer eens een thuiswedstrijd. Sparta Rotterdam komt dan op bezoek in het Polman Stadion. Aanvang is om 19:45 uur.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (41)

Reageer nu!