Heracles heeft de laatste zestien bereikt van het KNVB Bekertoernooi. In het Polman Stadion versloeg het vrij eenvoudig tweede divisionist vv UNA met 5-0.

Heracles kende een uitstekende start van het duel. Binnen drie minuten stond het al 1-0 voor de Heraclieden. Samuel Armenteros liet de doelman van UNA kansloos. Daarna kreeg het enkele kansen om de score uit te breiden, maar Van Mieghem kon een mooie steekbal van Hoogma niet bekronen met een doelpunt. Heracles kwam in het verdere verloop van de eerste helft nauwelijks in problemen, maar wist zelf ook weinig gevaar te stichten. Het was dat het 1-0 stond, maar de amusementswaarde was niet hoog. Het bleef daardoor ook slechts 1-0 tot de rust.

Heracles kwam goed uit de kleedkamers en wilde duidelijk het tempo opkrikken. Na zo’n vijf minuten in de tweede helft was het al raak. Armenteros schoot raak uit de draai en maakte zijn tweede van de avond. Daarna ging het snel. Twee minuten later stond de teller al op 3-0. Kuwas zag zijn inzet met wat geluk achter de doelman in het net verdwijnen. UNA kwam er maar niet uit en Heracles ging op jacht naar meer. Armenteros wist na een solo waarbij hij enkele spelers in de luren legde, niet te scoren en kon de doelman ingrijpen. Na een dik uur spelen kwam de 4-0 op het scorebord. Na een aantal schoten die geblokt werden wist Pelupessy fraai raak te schieten. UNA probeerde daarna nog voor de eretreffer te zorgen, maar zag een inzet op de lat belandden. Het slotakkoord was weer voor Heracles. Invaller Darri schoot een kleine tien minuten voor tijd de eindstand van 5-0 binnen.

Heracles gaat in de koker voor de laatste zestien. De loting zal donderdagavond worden verricht.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (24)

Reageer nu!