Zaterdagavond staat een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Promovendus Sparta komt op bezoek en Heracles moet deze wedstrijd haast wel winnen, om niet verder in de problemen te komen.

Nou zijn de problemen vooralsnog niet van dien aard dat je kan spreken van een crisis, maar het duel kan nu wel gezien worden als een sleutelduel. Heracles wist dit seizoen nog maar één keer te winnen in de competitie (Willem II thuis) en heeft simpelweg te vaak gelijk gespeeld. Vijf keer alweer! En vijf gelijke spelen tikken nu eenmaal niet zo snel aan, ondanks dat je dus niet verliest.

Sparta staat momenteel op een negende plaats met twaalf punten uit tien duels. Heracles heeft er acht en staat daarmee op een vijftiende plaats. Het heeft inmiddels de laatste acht wedstrijden niet meer gewonnen. Met een puntje meer dan de rode lantaarndrager Roda JC is een overwinning dus een absolute noodzaak! Niet alleen raakt dan de middenmoot niet compleet uit het zicht, maar belangrijker: je neemt afstand van die vreselijke degradatiezone! Die plaats is Heracles inmiddels ontgroeid. Dat zeggen ook de analisten op de diverse TV kanalen. Wat dat betreft hebben wij van HAFC er nog alle vertrouwen in dat de weg naar de middenmoot gewoon weer ingeslagen gaat worden. Laten we daar met z’n allen voor gaan!

De selectie van John Stegeman komt langzaamaan op oorlogssterkte. Afgelopen woensdag was te zien dat Wout Droste en Robin Gosens de backpositie weer invulden en dat scheelt een flinke slok op een borrel! Niets ten nadele van Te Wierik en Breukers, maar deze heren zijn geen rechts- en linksback. Of Droste en Gosens ook in de basis zullen starten tegen Sparta is nog de vraag. John Stegeman staat inmiddels bekend om zijn weinige teamwisselingen. Hij wil zoveel mogelijk vasthouden aan een vaste basiself.

Vincent Vermeij is hier misschien nog wel het meest de dupe van. De spits mocht (zelfs tegen UNA) niet invallen. Nou heeft hij met Armenteros een behoorlijke concurrent, maar de voor ruim vijf ton overgekomen Vermeij zou ongetwijfeld wel op iets meer speelminuten gerekend hebben na tien wedstrijden. Datzelfde geldt voor Tarik Kada, die de vertrokken Tannane moest gaan opvolgen. Inmiddels moet de Marokkaan Van Mieghem, Darri en Navratil voor zich dulden. Talent zat in de groep: het moet er alleen wel een keertje uitkomen!

De wedstrijd begint morgen om 19:45 en staat onder leiding van arbiter Janssen.

Foto: Orange Pictures

 

Sponsoren

Reacties (50)

Reageer nu!