Heracles Almelo heeft vanmiddag de eerste uitoverwinning van het seizoen geboekt. In het GelreDome werd met 1-2 gewonnen van Vitesse en dat betekende drie hele belangrijke punten om onderin weg te komen! Darri en Armenteros zorgden voor de doelpunten voor Heracles.

De eerste helft in het GelreDome was weinig vermakelijk. In het begin kreeg Heracles namens Bruns een kans en had Nathan namens Vitesse een kans om met een volley te scoren. Beide ploegen creeerden weinig kansen en het spel was slordig. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog wel een kans via Van Wolfswinkel, maar hij schoot naast. De ruststand was daarom 0-0.

De tweede helft was een stuk beter om naar te kijken. Beide ploegen kregen kansen om direct in het begin de voorsprong te pakken. Eerst zag Castro een bal op de lat gekopt worden door Vitesse-verdediger Miazga en daarna kon Darri alleen op doelman Room af. De aanvaller schoot recht in de handen van de doelman. Na een klein uur spelen was dan wel raak in Arnhem. Vitesse kwam op voorsprong door een doelpunt van Van Wolfswinkel die Castro verschalkte met een schot. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten. Brahim Darri ging aan de haal met de bal en schoot de keihard in de kruising. Een schitterend doelpunt! Heracles ging door en wilde de drie punten in Arnhem. Dat ging ook gebeuren vandaag. Heracles kreeg een penalty een dik kwartier voor tijd toen Kuwas werd neergehaald door Kashia. Armenteros ging de penalty nemen en schoot resoluut raak: 1-2! Daarna kon Heracles de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en kon het sinds twee-en-half maand eindelijk weer drie hele belangrijke punten bijschrijven!

Foto: Pro Shots

Sponsoren

Reacties (27)

Reageer nu!
Arthur 19:47 7 november 2016

@Heracles Harry: Ik blijf voorstander van Armenteros in een dienende rol (ten koste van Bruns) en Vermeij in de spits. Ondanks dat ik de instelling van Bruns veel beter vind… Puur op kracht en scorend vermogen zou ik Vermeij en Armenteros graag samen zien spelen.
00
Eddy 14:47 7 november 2016

Lekker man
00
Kris 09:40 7 november 2016

Dat voetbal blijft een vreemd spelletje…. We hebben drie punten, terwijl we in eerdere wedstrijden beter voetbal speelden en met een puntje tevreden moesten zijn. Veel spelers haalden, vooral in de eerste helft, hun niveau niet. Ik vond Armenteros matig en ook Duarte heb ik nauwelijks gezien. Bruns speelde zwak in de eerste helft, maar herstelde zich knap in de tweede helft. Darri was eigenlijk de enige die over de gehele wedstrijd een voldoende haalde, evenals Castro. Maar fok dat!!Drie punten in de pocket, wat vertrouwen moet geven voor de volgende wedstrijden. We kunnen met een goed gevoel ‘het vrije weekend’ in en moeten dat goede gevoel een goed gevolg gaan geven in de volgende wedstrijd. Positief vind ik wel dat we nu weer twee keer scoorden, evenals vorige week.
00
Josdel 08:09 7 november 2016

De eerste helft was denk ik het slechtste voetbal wat ik ooit gezien heb. Wat beide kanten daar lieten zien sloeg eigenlijk helemaal nergens op. Het liep voor geen meter, er zat geen tempo en de meest makkelijke dingen gingen mis.

Tweede helft was juist wel weer goed. Onder aanvoering van Bruns (die wel een hele dramatische eerste helft speelde) zat er in de tweede helft wat meer passie en wat meer drang naar voren in. Doelpunt van Vitesse was slecht verdedigd, maar daarna het prachtige doelpunt van Darri en toen is Heracles ook niet meer in de problemen gekomen. Als de lijn van de tweede helft gewoon wordt doorgezet dan zullen de komende thuiswedstrijden ook gewonnen gaan worden.
00
marco 07:24 7 november 2016

Eindelijk weer 3 punten!!Eagels is de volgende!!hopelijk weer 3 punten voor Heracles! !!
00
Pielle 00:20 7 november 2016

Het is ook een keer tijd dat Droste in de basis begint tegen Eagles. Nathan dolde Breukers van alle kanten. Centrum Hoogma en Te wierik. Dan spelen we op ons sterkste formatie. Voorhoede en middenveld was vandaag eindelijk keer goed opgesteld(met Darri). Nu nog de verdediging Stegeman!
00
Robbert 23:37 6 november 2016

Hoe kun je het in je hoofd halen om Bruns eruit te halen. De man verzet bergen werk en ja, hij heeft wel eens een fout passje, maar daar staat ook af en toe een geniale actie of pass tegenover. En het is een speler die het spel ziet.
00
Heracles Harry 22:20 6 november 2016

Ok fuck it: dat was een lang verhaal LANG. Sorry all. Maar toch ook weer niet! 😉
00
Heracles Harry 22:18 6 november 2016

Gewoon heel netjes gedaan. Hoewel het mij vooral (ook) stoorde dat we aan het einde niet (nog) meer op balbezit speelden, dwz de wedstrijd niet zo heel erg ‘zakelijk en professioneel’ uitspeelden, niet zoveel als had gekund (gemoeten?) in elk geval. Maar het team is groeiende, dat net zo duidelijk als prachtig om mee te maken!

@Nikos ik ben vanaf morgen (weer) Hengeloër, maar nog net zo blij met de Almelose punten!

@Arthur heb je mijn reactie op het verslag over de wedstrijd tegen Sparta al gelezen? Ik ben benieuwd wat jij (en uiteraard ook de rest) hier van vindt. Lang verhaal kort: Vermeij erin voor Bruns (TW mag wat mij betreft ook inderdaad weer op de plaats van Pröpper, Droste begin ik niet eens over want daar is volgens mij zelfs wel 100% consensus over), Darri en Kuwas een linie terug en meer vanuit het middenveld spelen; effectief een 4-4-2 invulling, die desondanks nog sterk lijkt op wat we nu toch al spelen. Sluit trouwens ook mooi aan bij wat GJV (volgens mij terecht) aangaf dat onze linies te ver uit elkaar liggen. Linies dichter op elkaar en eigenlijk alleen Vermeij echt diep. Armenteros in vrije rol mag vaker de bal komen ophalen, maar kan dat dan ook makkelijker en kan ook makkelijker (de timing van) de diepte inschatten. Veel ruimte voor vleugelspelers, zowel op aanvallend middenveld als vanuit de backposities. Onze toch al (relatief) stugge verdediging staat dan al helemaal als een huis. Geniale as, zeker vanuit Hoogma via Pelupessy naar Duarte. Veel meer mogelijkheden voor Duarte om vanuit zijn echt kracht te spelen, als aanjager en (regelmatig) briljant strateeg, naar elke andere speler vh team. En dan terug bij het koppel Armenteros – Vermeij. Alleen al die dynamiek willen we toch ook (bijna) allemaal zien? Ik kan me in elk geval niet herinneren wanneer een 4-4-2 meer voor de hand lag. Maar begrijp me niet verkeerd: ik snap donders goed waarom Bruns er (voorlopig) niet uit gaat, laat staan dat we zo’n grote omschakeling als een systeemwijziging (hoe weinig die effectief gezien ook afwijkt van onze huidige speelwijze).

Hoe dan ook, gefeliciteerd met de volle buit allemaal. Op naar nog (veel) meer! 🙂
00
SCH 22:16 6 november 2016

Duarte is nog lang niet de ouwe Duarte. Prima speler, maar geen schim meer van de man die vertrok naar Ajax. Veel trager en soms lijkt zijn techniek ook wat minder. Armenteros is een goeie voetballer, maar ik blijft erbij dat je in wedstrijden als deze weinig aan hem hebt. Hij verdedigd niet mee en dan speel je eigenlijk met 10 man, omdat hij er aanvallend ook niet aan komt. Nu een lastige pot tegen GAE. Win je die dan ben je eindelijk even weg uit de shit. Maar dan moeten we echt een stuk beter voetballen dan vandaag, want het was weer aan Bram te danken dat we in de wedstrijd bleven.
00
Arthur 21:47 6 november 2016

@Max: Ik bedoelde het dan ook niet serieus😉 Mooi om te zien hoe Darri zich aan het terugvechten is. Hij zou echt een belangrijke steunpilaar kunnen zijn dit seizoen. Elk seizoen moeten er weer nieuwe spelers opstaan en dit zou wel eens het seizoen van Hoogma, Duarte en Darri kunnen worden.
00
Max 21:19 6 november 2016

Heerlijk om dit zo af te sluiten, mede door het vrije weekend wat eraan komt!
3 punten pakken tegen de eagles en het ziet er weer wat beter uit.

p.s. Arthur: Farfan huren…. beste grap sinds tijden! Wat een verstand zeg hahahahaha!
00
Robbert 20:06 6 november 2016

Goede overwinning, vanuit achterstand terug komen en de voorsprong kunnen vasthouden, dat moet vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd, kan niet anders.
00
Leon 20:00 6 november 2016

Welverdiende overwinning.. super!!
00
Foppe 19:56 6 november 2016

Darri in oranje.
00
Stadioncheck 18:14 6 november 2016

Alles wat telt gezien de ranglijst zijn de punten , uiteindelijk kom je daar weer ook beter aan het voetballen .
Zelfvertrouwen groeit daarmee.
Vitesse uit winnen is gewoon goed PUNT.
00
Since 1958 18:11 6 november 2016

op naar het linker rijtje. Prima resultaat en dat tegen een ploeg met slechts 13 miljoen verlies
00
Pielle 18:09 6 november 2016

Onverwachtse overwinning! Denk dat meerdere hier dat vooraf niet hebben geschat zoals ik. Zo zie je maar dat de bal rond is! Maar heerlijk dit zeg! Goede timing, want we krijgen Go Ahead nog op bezoek, als we daar ook een positieve resultaat kunnen boeken dan staan we inderdaad wat beter voor. Maar deze overwinning was ook broodnodig, aangezien de clubs onderin toch elke week puntjes sprokkelen. De heren zijn het bewust! Farfan en Alex? Ik zie Jan Smit daar echt niet de knip voor trekken. We praten over miljoenen
00
Dennis 18:01 6 november 2016

Met alle respect maar wat is die Proper vreselijk . Kerel kan totaal niet verdedigen. Castro en Darri weer zeer goed. Hun bezorgen ons de punten. Armenteros ook erg onzichtbaar. Het draait om de punten dus wat maakt het uit, maar het moet echt veel beter. Vond de analyses van gjv zeer goed en waar. Veel te groten gaat.
00
Nikos 17:39 6 november 2016

Ik was negatief maar hulde voor de 3 punten! Ben een blije Almeloër!!
00
Arthur 17:39 6 november 2016

Erg prettige puntjes! In de winterstop Farfan en Alex huren en Overtoom op amateurbasis mee laten doen😉
00
Koja 17:35 6 november 2016

Na een zeer vervelende eerste helft op basis van de tweede helft niet onverdiend gewonnen. Na rust weinig weggegeven en met iets meer flair had je best vaker kunnen scoren tegen een Vitesse dat achterin zeer kwetsbaar was. Hoogtepunt de geweldige goal van Darri, die ik vandaag ook verdedigend mee werk zag doen. Belangrijke punten in deze fase en hopelijk geeft het zelfvertrouwen naar de komende wedstrijden. En eh, mensen als Nikos die vooraf zeiden dat we nooit van Vitesse zouden winnen: zo zie je maar, altijd vertrouwen in je cluppie blijven houden.
00
Rono 17:26 6 november 2016

Ik (en meer) heb altijd geroepen om darri ipv navratil. Ben blij met deze overwinning en goede tweede helft en blij dat stegeman eindelijk tot inkeer is gekomen. vergeef darri dat hij een keer niet meeverdedigt, het is verder toch grote klasse wat hij laat zien, 2 weken een wereldgoal maken, klasse. vlgnde week go ahead oprollen en dan staan we waar we moeten staan
00
Geert 17:19 6 november 2016

Hopelijk helpt dit ons een beetje over het dode punt heen. Overwinning op karakter!
00
Dieks 17:09 6 november 2016

Precies wat we nodig hadden! Geeft weer ietsie lucht.
00
Schaap 17:07 6 november 2016

Hoppaaaa!!! Knappe prestatie, beloning na een belabberde eerste helft – het Heracles-complex van Vitesse is weer verergerd 🙂 Ik hou een stille hoop op het koppel Vermeij-Armenteros, maar als Darri blijft scoren dan is het mij al lang best. De verschillen zijn klein en wie weet gaat de motor nog wel echt draaien na de winterstop.
00
Smurf 17:02 6 november 2016

Geweldig was het niet, maar de drie punten maken op het moment veel goed. Blij dat Sammy gewoon zijn pingel maakt. Bruns weer een paar keer gigantisch zwak balverlies in de eerste helft 2 of 3 keer achter elkaar. We hebben de punten binnen daar drinken we op!
00