Jullie zagen het gisteren goed. Alle Heracles fans zaten net als vroeger “gewoon” zonder zicht belemmerende hekken en glasplaten in het Gelredome.

Het zag er vrij uniek uit. Een groep van 200 a 250 fanatieke Heraclieden afgescheiden met een lintje. En dat in een voetbalstadion. Het moet de ommekeer worden van wat jarenlang als normaal bestempeld werd. Een uitvak dichtgetimmerd als Alcatraz, geen normaal biertje kunnen drinken bij de wedstrijd en het als vee vervoerd worden naar de plaats van bestemming en weer terug.

heracles-uitvak-vitesse

Heracles is een club waar dit langzaamaan weer mogelijk gaat worden. Waar de pleuris in het uitvak weer uitbrak bij FC Twente en waar vijf stewards werden gemolesteerd (beste TC Tubantia, waarom is dit geen voorpagina nieuws?), is Heracles de club waar de minste politie inzet nodig is. Ook als het voetballend tegenzit en er tegen degradatie gevochten wordt blijft het rustig. Of dat nu in Arnhem, Porto, Arouca of in Zwolle is, het maakt niet uit.

Bezoekende clubs
Bezoekende clubs worden in Almelo ook als een gast behandeld. Al jarenlang wordt hen een broodje en een kopje koffie van het huis aangeboden en mogen zij ook gerust een biertje bestellen tijdens de wedstrijd. En dan hebben we het niet over verdund evenementenbier, maar een normale halve liter Heineken. Of er van die mogelijkheid gebruik wordt gemaakt is dan volledig aan de leiding van de bezoekende club, maar wat Heracles betreft moet het bezoeken van een uitwedstrijd niet anders zijn dan dat van een thuiswedstrijd.

Het bezoeken van een uitwedstrijd moet laagdrempelig en vooral weer leuk worden. Of je nou tien, twintig, vijftig of tachtig jaar bent. Iedereen moet gewoon mee kunnen. En Heracles lijkt vooralsnog een uitstekende club om die positieve beweging in gang te zetten.

Foto’s: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (36)

Reageer nu!