Heracles heeft de Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles met 2-1 gewonnen. De Heraclieden kwamen nog wel 0-1 achter in de eerste helft maar wisten dit in de tweede helft recht te zetten. Samuel Armenteros zorgde voor beide doelpunten.

Heracles probeerde de wedstrijd in het begin naar zijn hand te zetten. De bezoekers loerden met de snelle aanvallers op de omschakeling. De eerste mogelijkheid voor Heracles was een vrije trap. Bruns schoot over. Even later werd een kopbal van Gosens simpel gepakt door de doelman van GAE. In de 17e minuut kwam GAE op voorsprong. Uit een snelle omschakeling werd Antonia de diepte ingestuurd en schoof de 0-1 binnen. Daarna ontstonden er kansen voor Heracles. Brahim Darri raakte de lat en schoot daarna nog een keer voorlangs. Ook Armenteros zag een inzet worden gekeerd door doelman Zwarthoed. De ruststand was 0-1 in het Polman Stadion.

In de tweede helft ging Heracles op zoek naar de gelijkmaker. GAE bleef loeren op de fouten en via de omschakeling gevaarlijk te worden. Duarte zag een poging over gaan in het begin van de tweede helft. Daarna ging er nog een schot naast van Darri. Het inbrengen van Vermeij leek even later tot een kantelpunt in de wedstrijd. De spits was nog maar net in het veld en bracht Armenteros in stelling om met een volley de 1-1 prachtig binnen te schieten. Daarna werden de bezoekers nog wel weer gevaarlijk. Invaller De Kogel miste een doelpuntrijke kans. In de 84e minuut was het weer raak voor Heracles. Het was opnieuw Armenteros die zich vrij speelde de bal in het doel schoof: 2-1! Daarna probeerde GAE het nog met schoten van afstand, maar Heracles trok de verdiende zege over de streep! Drie hele belangrijke punten werden gepakt!

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (50)

Reageer nu!
Bert 13:45 24 november 2016

Omdat Everton al zo lang in Nederland heeft gevoetbald, wordt hij gezien als “voetbal-Nederlander” en kan hem een regulier contract worden aangeboden. Of je dat ook moet, is de vraag? Ik twijfel
00
Hafc1903 09:19 23 november 2016

Everton is veel te duur. Moet minstens 5 ton verdienen en we hebben al spelers zat. Gaat niet gebeuren.
00
Since 1958 23:03 22 november 2016

Het inbrengen van Vinny Vermeij vond ik als echte fan van hem erg fijn en goed. Hij kan nog veel voor de club betekenen en zekers ook voor Armenteros. En wat is die Hoogma een kanjer zeg. Op naar het linkerrijtje.
00
Roberto 22:40 22 november 2016

Effie trug. Ik zeg doen! Met de winter halen en een contractuele tot de zomer. Mocht het niet meer lukken, even goede vrienden(!) Valt het mee heb je wat achter de hand als Sammie niet blijft. En bovendien kan je afscheid nemen van een aantal die het toch niet gaan redden (vul zelf maar in)
00
Pielle 22:00 22 november 2016

Everton wil terug naar Heracles. http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=294336

Ik zou zeggen probeer hem eens! Laat hem weekje of 2 meetrainen. Kijken wat hij nog in huis heeft en of hij het nog kan. Soms mis ik echt zo’n spits zoals hem, die hebben wij zeker nodig een echte killer. Alles beter dan Navratil of Van Mieghem want deze twee aankopen slaat nergens op.
00
smurf 15:51 22 november 2016

Beste Robbert..
Vind jij het nou zo ontzettend moeilijk om tijdens een discussie iemand in zijn waarde te laten? Als je niet ziet wat Pelu allemaal goed doet heb je er geen kijk op. (Door jou geschreven, grote almachtige afkrakende vriend). Vind je dit nou zelf netjes of passend?
Pelupessy is een ontzettende goede voetballer, daar ging deze hele discussie ook niet om, maar wanneer iemand vind dat die balletjes breed en naar achter soms overbodig zijn heeft diegene er compleet geen kijk op? Alsjeblieft zeg ik bezoek deze site al lang, maar door types zoals jij neem ik de moeite niet meer om te reageren en te discussiëren. Alsjeblieft man, doe mij en de andere bezoekers een plezier en hou dat toontje eens voor je. Je hebt een mening, hartstikke leuk enzo, maar accepteer hem dan ook van een ander. Irriteer me al langere tijd aan jou manier van reageren en het op de man spelen.
00
Stadioncheck 09:58 22 november 2016

@ Black and White aangezien ik op VaKD zit kan ik het 100% zekers oordelen dat het niet zo was .
Als Darri wacht en wacht , om het cros pasje te geven tikje diagonaal, ja dan loop je ooit wel eens buiten spel.
Darri had de bal direct moeten geven ,timming noemt men dat
En dat is jammer want Vermeij had zo door kunnen lopen of nog eens ism Darri de aanval kunnen afronden.
Jammer.
00
Vieze Radler 02:03 22 november 2016

TRAP OE HELEMAAL INMEKAAAAAR
00
ticketboxspotter 18:38 21 november 2016

hup maassal mee naar az uit±10euro vrij vervoer{auto}
21 euro bus koop nu jullie kaarten en steun het team ook in alkmaar
00
Roy 18:34 21 november 2016

Flauwekul Robert, het maakt wel degelijk uit balletje, breed, vooruit of terug. Het is dus wel scorebord journalistiek of spreadsheet management. Geen balverlies is één ding, maar dat wil nog niet zeggen dat er kansen uitkomen, er assists tussen zitten, etc. Dat hij verdedigende middenvelder is, zoals jij zelf al aangeeft, zegt al genoeg. Er zitten weinig risico’s in zijn spel en daar staat hij voor. Doet hij uitstekend! Maar dus ook een logisch gevolg dat hij hoog scoort, maar verder zegt het niets. Doe nu eens niet zo eigenwijs en voel je niet gelijk op je plassertje getrapt. Het gaat erom dat een statistiek van een passingzuiverheid van 90% te weinig zegt, het gaat om het verhaal wat erachter zit.

Maar goed niemand snapt het hier behalve jij.

Afgelopen weekend nog met Darri voetbal zitten kijken? Hij deed het goed hoor weer afgelopen weekend, komt allemaal doordat jij samen met hem Bayern en in het bijzonder Robben hebt bekeken.
00
Henk 15:28 21 november 2016

Wat is die Bruns slecht, voorlopig niet opstellen, arrogante jongen.
00
Robbert 15:25 21 november 2016

Ik let gewoon goed op Hans, heeft niets met beter weten te maken. Veel eredivisiespelers hebben al de grootste moeite om een bal in de breedte naar hun eigen man te spelen! Heb je die Breuer van Sparta en Vlaar van AZ dit weekend een balletje zien terug/breed zien spelen op hun collega’s! Ze brachten hun collega’s zo in de problemen dat hun tegenstanders konden scoren. Elk weekend zie je wel van die prutsers aan het werk. Dan mag je als Heraclesspeler zeer tevreden zijn als je bijna 90 procent scoort. Als je niet ziet wat Pelu allemaal goed doet heb je er geen kijk op.
00
Black & White, 2 colors 1 pride 15:14 21 november 2016

@ Stadioncheck
Volgens mij liep Vermeij daar in buitenspelpositie. Vandaar dat hij de bal niet kreeg. Dat gebeurde Samuel ook een aantal keer overigens. Toch een aandachtspuntje. Gelukkig was hij op de juiste momenten wel scherp 😉
00
Hans 14:22 21 november 2016

Gelukkig weet jij altijd hoe het moet Robbert. Betweterige lul. Ik ben het met Hafc1903 en 2one_1903 eens. Het is een goed percentage, maar het zegt helemaal niets zonder meer informatie. Dit is puur scorebord journalistiek. We staan nu 10e en dat is ook prima, maar het voetbal is nog lang niet geweldig, dus volgens jou zal alles goed gaan want we staan op de doelstelling positie.
00
Robbert 13:55 21 november 2016

Mooi geredeneerd Hafc1903 maar jouw theorie klopt van geen kant. Het niveau van onze eredivisie is van zo’n bedenkelijk niveau geworden dat de meeste speler de grootste mooie hebben om de bal naar de speler met hetzelfde shirt te spelen! Verder is Palupassy niet als spelverdeler opgesteld maar als verdedigende middenvelder als stoorzender van de aanvallende partij en als bal afpakker, een nummer 6 dus! Als je dan bijna 90 procent scoort doe je het in deze positie buitengewoon goed. Ik zie Zyech niet achter zijn man aanlopen. Een spelverdeler die 90 procent scoort speelt niet in de eredivisie.
00
Hafc1903 13:38 21 november 2016

Ja leuk 2 one_1903. Dat zegt dus helemaal niets. Wat wil wat zegt is waar die ballen heen gaan. Je kan met 60 % nauwkeurigheid wel beter spelen dan met 100%. Als je alle ballen opzij speelt of terug waar ze in Nederland nogal een handje van hebben kom ik ook aan 100%. Leg je daarentegen risico in het spel zoals Zyjech dan zet je wel 2 keer iemand voor de goal, maar haal je nooit de 100% omdat dat nogal eens misgaat.
00
Stadioncheck 12:14 21 november 2016

Alles wat telt zijn 3 punten in deze fase.

Het voetbal kan en moet beter.
Kuwas , Breukers , Bruns en ook Armenteros tot zijn eerste goal zeer matig
De laatste heeft de kwaliteiten van bijna gewisseld te worden tot MOTM gekozen te worden!
Sammie hoort af en toe een schop onder zijn kont te hebben, ondanks dat hij gisteren mijn applaus heeft gekregen .
Misschien maar goed dat we met 0-1 achterstonden , zo kreeg Vermey eindelijk eens een fatsoenlijke kans
Vermey was gretig en was goed storend bezig ,dankzij het stoor werk kon Armenteros uiteindelijk schitterend raak knallen.
Alleen ik snap steeds niet waarom Droste er niet instaat
Ik heb helemaal niks tegen Tim Breukers, maar Droste is gewoon een betere speler zekers verdedigend.
En dat lijkt me toch de eerste vereiste voor een back!
Kuwas speelde ook een zwakke partij op een paar corners na die gevaarlijk voor de goal kwam.
Beste spelers waren voor mij Hoogma en Duarte, Armenteros showde zijn klasse na een uur afwezigheid.

Vermey als centraal punt om Armenteros zoals eerder gezegd , geeft Armenteros ruimte om te voetballen.
Hé hé het duurt even maar ze hebben het door.
En de rest moet er maar uitvechten die in de basis wil.
Darri heeft nu mijn voorkeur , ondanks dat hij Vermey over het hoofd zag in een counter die zag door had kunnen lopen naar het GAE doel.
00
Robbert 12:09 21 november 2016

Bijna 90 procent! Dat is gigantisch! Zal mij niet verbazen dat Pelupessy al bij veel clubs op de radar staat! Die houden we niet na dit seizoen, let maar op! Handelshuis Heracles gaat weer aan één van haar betere spelers geld verdienen.
00
2one_1903 11:19 21 november 2016

Het bewijs dat Pelupessy goed bezig is.. nauwkeurigheid in passes: 89.86%
00
stulanowski 10:48 21 november 2016

De enige fout bij de 0-1 is dat het de 3-1 had moeten zijn😜
00
Jeffrey 10:41 21 november 2016

Stegeman heeft de zaakjes inderdaad goed voor elkaar.. alleen de keuze Breukers voor Droste is voor 10.000 man een onbegrijpelijke. Vorig jaar toch 1 van de steunpilaren en 1 van de betere backs in de eredivisie, terwijl Breukers (prima stand-in) weinig tot niets toevoegt en meer paniek veroorzaakt dan wat anders.

Verder was het een prima duel, veel dreiging vanaf de vleugels, Armenteros die zich weer laat gelden. Pelupessy en Duarte die met 2 man het complete middenveld domineerden en achterin ook alles stabiel. GAE viel overigens ook zwaar tegen.. die konden de bal nog geen 3x naar elkaar toe spelen.

En Bruns.. tja.. Werkt altijd hard maar het is zo vaak net niet. Zijn 2 wapenfeiten waren een vrije trap de 2e ring in en een vrije schietkans vanaf de 16 wat bijna resulteerde in een ingooi.
00
Robbert 10:11 21 november 2016

John Stegeman was in het interview bij Fox heel duidelijk, hij laat Bruns gewoon staan. Hij en Armenteros moeten beter op elkaar ingespeeld raken. Bruns moet in de vrije ruimte spelen als Armenteros vanuit de spits de bal komt halen. Bovendien wil Armenteros het liefst in de spits spelen want hij vindt zichzelf ook een spits. De keus van Stegeman is te begrijpen en de samenwerking Bruns/Armenteros moet zijn tijd krijgen. Vermeij zijn tijd komt wel. Alleen de keus Breukers/Droste is niet te begrijpen
00
Emiel 08:18 21 november 2016

Blij met de 3 punten…. en terecht ook! Eagles loerde op fouten en kwam totaal niet om te voetballen.

Ik zei op de tribune nog gekscherend “Ik win nog eerder 10 miljoen dan dat Stegeman Bruns er af haalt”. en toen gebeurde het, Bruns werd er af gehaald. Binnen 3 minuten stond het gelijk.

Bruns zal de beste intenties hebben maar als aanvoerder geen kartrekker, loopt er naar mijn gevoel een beetje bij!
Next week Samuel maar op nummer 10 met Vermeij in de spits! #3x3Punten
00
Arthur 06:46 21 november 2016

@Bert3: Volkomen met je eens! Castro had niets te zoeken op die plek. Als hij gewoon nog in z’n doel had gestaan dan was er niets aan de hand geweest. (Verder prima doelman)
00
Bert3 00:20 21 november 2016

Wat me opvalt is dat mensen de tegengaan toeschrijven aan propper. Ben ik niet mee eens. Heb de herhaling zeker 10 x bekeken. De fout is van castro. Die komt uit zijn doel. Als hij dat niet doet moet antonia naar binnen trekken en is propper gewoon op tijd. Nu schiet hij de bal voor propper en castro langs
00
Ad 22:16 20 november 2016

Spel tot 25 meter van de goal was verzorgd maar daarna ontbreekt de creativiteit, dat is dus het gevolg van het verkopen van een paar bepalende spelers. Daarom zie ik liever Vermeij in het elftal, die zorgt voor meer dreiging en trekt gaten voor anderen, waar dan ook goals uit voort komen. Nu masr hopen dat onze trainer die ook gezien heeft. Kuwas doet zijn stinkende best maar heeft “het ” gewoon niet. Pure linkspoot die alleen naar binnen kan trekken want iedere voorzet met rechts is een drama. Hij loopt ook blind een duel in die hij vaak verliest en is daarom niet effectief genoeg.
Sammie op de 10 positie is beter dan Bruns, die gewoon te wisselvallig is in een wedstrijd. Achterin snel weer Droste voor Breukers inzetten. Nu nog een punt of 6/7 voor de winterstop en dan komt de rust weer terug En wordt het gewoon weer eindigen in het linker rijtje
00
Basic 19:19 20 november 2016

Droste zal niet fit zijn of er is wat anders aan de hand, want het is anders onmogelijk hem te passeren.
Wie weet hoe het zit?
00
Josdel 17:57 20 november 2016

Ik vond Pröpper echt niet slecht gisteren. Bij de goal was hij misschien wat laat, maar daar was hij de enige verdediger die in ieder geval nog iets probeerde. Voor de rest vond ik hem gisteren zeer rustig spelen. Liet zich niet onder druk zetten, zat er een aantal keer gewoon goed tussen en gaf een paar keer goed rugdekking aan zowel Hoogma als Breukers. Ik vind dat Te Wierik een betere verdediger is, absoluut, maar Pröpper valt me absoluut niet tegen.
00
Jacob 17:54 20 november 2016

Ik vraag me echt af hoe weinig verstand je van voetbal hebt als je Propper goed vindt. Die man was gisteren ook weer vreselijk. Bij die goal is die veel te laat en het is een wonder dat De Kogel die 1-2 niet maakt. Hij staat daar niet eens in de buurt terwijl het godverdomme in de 5 meter was. Die man is echt totaal ongeschikt voor een verdediger. Leuk dat die het middenveld inloopt en een goeie pass heeft. Hebben we geen reet aan. Hij moet zijn man eens uitschakelen zoals Hoogma dat wel doet.
00
AAQ 16:41 20 november 2016

@Maxiem, ik heb het echt anders ervaren, ja in het begin was het minder dan na de goals maar dat lijkt me vrij logisch.

Wees niet zo negatief want onze sfeer doet echt niet onder voor andere clubs. In tegendeel zelfs. Natuurlijk kan het altijd beter.

Probeer er vooral ookzelf aan bij te dragen, vroeger was alles beter? Nou probeer het weer terug te halen dan? Klagen is makkelijker dan bijdragen.
00
Arthur 15:04 20 november 2016

@Thijsjuhk: Er is een verschil tussen kritiek hebben op onze eigen spelers of ze volkomen met de grond gelijk maken. Spelers die wel willen maar niet kunnen zal ik niet gauw afbranden; spelers die wel kunnen maar niet willen heb ik veel meer moeite mee… deze laatste categorie zie ik niet veel bij Heracles.
00
Eddy 14:15 20 november 2016

Voor iedereen die zegt dat het zoveel anders kan en moet….? Enorm blij met de 3 ptn. Ben best tevreden met hetgeen ik gisteren heb gezien. Begonnen goed. Op een enkeling na veel strijd gezien, meer als recent thuis. Voetballend moet het beter misschien, maar we waren voetballend wel 2 klassen beter dan GAE die mij zeer, zeer tegenvielen. Buiten hun rappe mensen voorin was het dik onvoldoende. Wij moeten hooguit 2 posities anders invullen. In ieder geval Breukers druut en Droste er in. Ook Kuwas vervangen voor Vermeij,. Die moet als bliksemafleider er in. Vermeij diepste spits met Sammy in een vrije rol erachter. Veel beter voor Sammy ook.
Met alle respect voor Kuwas, maar deze man moet veel meer van zichzelf eisen. Alles wat hij doet… het is allemaal voor “eigen gewin”. Veel te weinig oog voor medespelers en hij “geeft” voor mij veel te weinig in een wedstrijd. Altijd het gevoel dat hij met de handrem erop speelt. Heb daarentegen wel echt genoten van tandem Pröpper en Hoogma. Breukers liet wederom erg veel steken vallen en Pröpper repareerde eigenlijk alles wat hij verprutste en daarnaast….hij “durft” het middenveld in te steken zonder schroom. Dat is een dikke plus t.o.v. TeW. Hoogma staat er nu al als een voleerd prof. Ik vind dat ze ondanks hun jeugdige leeftijd, met echt een groot gebrek aan coachend vermogen van de rest vd verdediging, het goed doen met z’n twee. Natuurlijk laten ze weleens steekje vallen, maar ik vind de positieve kanten overheersen! Breukers is echt not done meer en Gosens… het is goed dat hij terug is op links. Bruns nog het voordeel van de twijfel, want werkt zich de blubber. Ik zou hem sowieso de aanvoerdersband weghalen. Die belemmert hem meer dan dat hij er “beter” van gaat spelen. Die band gewoon naar PP. Bruns moet veel meer directer speler en naar voren georiënteerd zijn. Het is veel te vaak vertragend. Hij heeft de klasse, allen knopje moet om….

Mn ideale team: Castro, Droste, Pröpper, Hoogma, Gosens, Bruns, Pelupessy, Duarte, Darri, Armenteros en Vermeij. 4-4-2 met Bruns (rechts) en Darri ( links) breed en de diepte in. Die 2 zullen veel moeten doen naar voor bij balbezit en terug bij balverlies. PP en Duarte centrum als controleurs.
00
Thijsjuhk 14:02 20 november 2016

Kritiek op eigen spelers mag niet lees ik hier ergens? Hoezo niet? Als ik op een koude zaterdagavond een paar wijven wil zien voetballen ga ik wel naar een dames elftal kijken en niet naar meneer Bruns en meneer breukers. Wat dramatisch waren die twee gister zeg. Propper liep voor twee man te verdedigen waarvoor hulde! Duarte moest veel te veel dichtlopen omdat meneer de arrogante aanvoerder weigerde om een stap teveel te zetten. Kan me er mateloos aan irriteren dat hij iedere vrije bal opeist en vervolgens 10 meter over schiet. Vermeij verdient veel meer speeltijd, maar niet ten kostte van Sammie. Wat de Eagles zelf goed deden was een dubbele dekking bij darri en met twee linies dicht op elkaar speelden waardoor heracles er niet door kwam.

Drostte moet meer gaan knokken voor zijn plek want heb het idee dat hij er een beetje met de pet naar gooit. Als ik die wedstrijden op maandag soms zie dan speelt ie daar echt belabberd!
00
Kris 14:02 20 november 2016

Het was gister een dik verdiende overwinning, die alleen wel wat te moeizaam tot stand kwam. We hadden eigenlijk voor rust al de gelijkmaker moeten maken via Darri. De eerste helft vond ik Armenteros zwak spelen, maar toen hij eenmaal op de plek van Bruns kwam te spelen, ging hij ook direct beter spelen. Wel mooi dat Vermeij eindelijk wat langer inviel en ook direct liet zien wat hij kan. Hopelijk krijgt hij nu wat vaker die kans en wat meer minuten. Op naar volgende week. Weer drie punten rijker en een bakkie zelfvertrouwen getankt, dus kom maar op!!
00
Maxiem 13:01 20 november 2016

@AAQ
Maak je aub geen illusies, want wij waren tot de 0-1 ook zo stil als een muis.. begrijp dat echt niet. Toen ik “vroeger” in Q stond was het echt een gekkenhuis, met alleen maar van die gekken die ook wouden zingen.. vak 74 krijgt gewoon een eigen vak, maar bakt er helemaal niks van, sorry! Lijkt er nog niet op. Op een enkele na overigens!
00
AAQ 10:46 20 november 2016

Wat een mooi avondje gisteren, winst in de echte derby der volkclubs met een mooie historie uut overijsel.
Wel jammer dat de eagels maar met 180 man kwamen en de hele wedstrijd de bek dicht hielden. Zelfs nadat ze hier stoere reacties op hafc.nl hadden geplaatst. Onze sfeer was daarentegen heel behoorlijk! Met fases dat er 20 man zongen maar ook de hele korte zeide. Het is geen moment stil geweest. Ook de sfeer actie was er 1 in de categorie kippenvel. We gaan de goede kant op!

Over de wedstrijd ben ik heel kort. Er was maar 1 terrechte winnaar, die wat moeite had om zichzelf te bekronen. Maar uiteindelijk wel gelukt!

Forza heracles!
00
Robin E 09:47 20 november 2016

Het is een kwestie van tijd…
De onbegrijpelijke keuzes van Stegeman worden langzamerhand gecorrigeerd..
Navratil wedstrijden lang onbesproken opstellen, terwijl Darri op de bank steeds verder wegkwijnde..
Darri is en blijft 1 van de grootste talenten in de eredivisie… Gisteren was t ook weer in de eerste helft Darri tegen GAE

Bruns…. tja bruns.. leuke aanvulling… geen toevoeging… hij kan die plek van IBH niet vervullen…. hij is onrustig aan de bal… paniekvoetballer… Sammi op die plek !! Rust, creativiteit en ingetogenheid…

Nu Breukers nog….. oh oh oh..
Hier snapt niemand wat van, behalve stegeman zelf.

Trouwens.. hebben jullie ook gezien wat de aanvoerdersband met Joey deed… Hij is op dit moment m.i. onze leider… verstandige voetballer…

Dus Sjonnie… Wissel Breukers maar in voor Droste… dan staat het elftal nu wel..
00
foppe 09:40 20 november 2016

Dat Armenteros op 85% zit, zegt veel over hem. Duarte is volgens mij, nu al topfit. Heracles wou het gisterenavond, soms te mooi doen. Simpel voetballen, is effectiever en ook mooier om naar te kijken. Stegeman moet de wedstrijden tegen Heerenveen, de 6-3,en de halve finale kvnb beker tegen AZ maar eens laten zien aan de heren. Voetballen kun ze, nu nog iets meer doelgericht. Verder genoten van een leuke pot, en ja er worden fouten gemaakt, maar wij zijn geen Real Madrid.
00
Scout 09:37 20 november 2016

Josdel: de egels waren armetierig zelden zo slecht gezien.

Armenteros zei dat Vermeij nieuwe energie in het veld bracht. Ik zeg niet veranderen
00
Josdel 09:20 20 november 2016

Wat was de Eagles slecht zeg. Echt ongelooflijk, hoe hebben die ooit kunnen promoveren? Ze hebben voorin drie snelle jongens, maar dat is dan ook echt het enige. Vond het dan ook heel bijzonder dat ze wel met een voorsprong gingen rusten. En ik weet niet welke mongolen het nodig vonden om bij het rustsignaal te fluiten, maar dat sloeg natuurlijk echt helemaal nergens op.

Voor de rest vond ik Heracles eigenlijk helemaal niet zo slecht. Nauwelijks wat weggegeven en de hele wedstrijd gedomineerd. Af en toe hadden ze misschien de bal wat sneller rond mogen spelen, maar goed, dat kan gebeuren.

Tweede helft goed orde op zaken gesteld. Van mij mag die Vermeij wel meer speeltijd krijgen. Het spel werd er een stuk beter van en de sfeer in het stadion ook. Toch wel een leuke voetballer die Vermeij. Verdedigend viel Pröpper mij in positieve zin op. Die was gisteren heel sterk met rugdekking geven.
00
Scout 09:02 20 november 2016

Stegeman wat voor tactiek stuur jij ze het veld in? Het is een beetje op goed geluk voetbal en op individuele kwaliteiten (Kuwas, Armenteros en Darri) leunen. Volgens mij is stegie het helemaal kwijt en welk positief signaal ziet hij in het tandem Bruns-Armenteros
Nou zeg het dan heren! Gewoon slap gelul van de trainer die niet durft te wisselen.

En ik bepaal zelf, welke begroting dan ook, of ik kritiek geef robbert, Arthur die zelf niets anders te doen hebben dan als een leraar uitleg te geven over Heracles op deze site. Jullie staan nog steeds te dansen met Navratil.
00
Martijn23 01:11 20 november 2016

Uitstekende tekst Arthur!
00
Arthur 22:54 19 november 2016

Kap eens met het afvallen van onze eigen spelers! Tot op heden heeft Heracles altijd ‘boven budget’ gepresteerd. Wees blij met wederom 3 punten en de aansluiting met het linkerrijtje! We zijn Tannane, Weghorst, Bel Hassani en Gladon in een korte tijd kwijtgeraakt en Zomer en Fledderus zijn langdurig geblesseerd geraakt…Als je nagaat dat je dus 6 ‘nieuwe spelers’ hebt moeten inpassen dan doe je het erg goed. Vorig jaar stonden we met z’n allen op het marktplein feest te vieren en nu worden de helden van toen verguisd?… meer dan 10 jaar eredivisie zonder nacompetitie en een prachtig stadion; staan we daar nog wel eens bij stil?

Ik vind ook dat Droste en Vermeij meer speeltijd verdienen, maar het seizoen is nog lang en we hebben alle spelers en supporters hard nodig! Elke wedstrijd die we spelen levert weer meer patronen en routines op. Ik zou maar eens rap met Armenteros om tafel gaan en proberen hem over te halen om langer te blijven.
00
Robbert 22:23 19 november 2016

Wat lullen jullie allemaal dom hier, alsof we Barca zijn en een tegenstander als Go Ahead thuis helemaal dol moeten kunnen spelen. Bijna elke club van enig niveau heeft moeite met een tegenstander die met 9 man achter de bal gaat spelen. In de kleine ruimte voetballen is donders moeilijk. Toen het 1-1 was zag je dat Go Ahead meer ruimte moest weggeven en ze moe gestreden waren. Koester de punten, wees blij dat Samuel zijn extra klasse heeft kunnen laten zien als hij meer ruimte krijgt. Samuel hoor ik zeggen dat hij nu op 85 procent zit, wat kunnen we dan van hem verwachten als hij topfit is! Met het tendem Bruns Armenteros blijven de trainers, zoals Stegeman vanavond zei, voorlopig doorwerken. Die geven ze nog de tijd, dus hou er maar rekenschap mee dat Bruns blijft staan en daar heeft John gelijk aan. Breukers mag wat mij betreft wel eens vervangen worden.
00
Scout 22:02 19 november 2016

Spel moet sneller, Armenteros is geen spits, Vermeij is een bliksemafleider, Bruns vertraagd, Stegeman heb je wel gezien hoe slecht wij staan bij de omschakeling en bijna weer de 3 punten verloren door breukers.

Darri prima 1ste helft en 2de helft Armenteros goed als nr 10. Vermeij kan de nieuwe weghorst worden.
00
Hafc1903 21:45 19 november 2016

Zeer belangrijke winst, maar wat was het weer matig zeg. Wordt een beetje moe van Sjon. Bermij krijgt 0 kansen terwijl hij zeer goed inviel. Breukers mag maar aan blijven prutsen en zorgde bijna weer voor de 2-2. Kuwas verschrikkelijk slecht. Gooi Vermij er dan voor hem in en zet Samie op 10. Er zit ook geen lijn in het spel. Alles is op toeval en individuele klasse gebasseerd. Veel werk aan de winkel.
00
Heracles Harry 21:33 19 november 2016

Dit was altijd al een derby natuurlijk (en dat is gewoon ontopic hoor :p). Trots van de regio Twente tegen de Sallandse club met een rijke historie. Mooi hoor, zeker als we winnen uiteraard! 🙂

Het spel viel me vanavond weer tegen. Er zit zoveel meer in!! De kwaliteiten zijn er echt wel, maar het moet echt nog meer één geheel gaan vormen. Sneller handelen, slimmer combineren, de bal (meer) het werk laten doen, en eindelijk ook weer eens fucking ACCURAAT INSPELEN. Die ballen (of acties) zo pardoes het niemandsland in (tikkie breed, terug, of domweg uit), of nog erger recht in de voeten (of handen) vd tegenpartij, ik erger me telkens kapot man!! Met name omdat het (99% ervan iig) gewoon totaal onnodig is.

Wederom duidelijk dat ik toch echt liever TW en Droste zie dan Pröpper en Breukers, ondanks hoeveel die laatste 2 wèl goed doen. Zoals de laatste berichten onder de voorbeschouwing terecht al aangaven: genuanceerd blijven spreken over alle heren en ook de nodige (mentale en fysieke) fitheid meerekenen.

Kudos voor de mooie verdedigende actie van Darri trouwens, maar aanvallend mag het echt nog een heel stuk beter (minder solo-en, meer TEAMPLAY!!). Darri moet, samen met Kuwas (e.a.) nog veel vaker (en vooral ook beter, dwz slimmer ed) de flanken opzoeken. En dan vooral ook ism Vermeij!

Heel interessant trouwens om de wissel Bruns (!) – Vermeij te zien. Called it!! 😉

Tot slot: wellicht moet een afzakkende Armenteros af en toe eens (als verrassing, onverwachts en tijdelijk) van positie wisselen met een (primair) flankerende Kuwas, leidt wellicht tot interessantere acties op (en eindpasses vanaf) beide posities.
00
Pielle 21:25 19 november 2016

3 punten met bloed, zweet en tranen weten te houden in Almelo! Terechte wissel Bruns, daardoor hebben we toch de wedstrijd weten om te draaien. Wat was hij slecht zeg! Geen schim meer van vorig seizoen en mag van mij vanaf nu wel op de bank zitten. Vermeij! Heel goed ingevallen, zorgde met kluts voor de 1-1! Breukers dramatisch! Pröpper een dikke 10! Repareerde zowat alle ballen van Breukers en was echt heel goed vandaag. Droste moet terug anders hebben we alsnog grote probleem ondanks deze zwaarbevochten overwinning. Vergeet niet dat dit GAE geen uitwedstrijd heeft gewonnen en we straks nog tegen moeilijkere tegenstanders moeten, Breukers werd helemaal overlopen van alle kanten, Kuwas 1ste helft bar slecht! Tweede helft iets beter! Armenteros eerst helft niet veel gezien maar tweede helft toch weer zijn Klasse laten zien! Hoogma, Darri, Gosens, Castro en Pelupessy vanzelfsprekend goed! Maar laten we niet te blij doen want het loopt nog niet als geoliede machine! Transfers noodzakelijk in de winterstop
00
Basic 21:21 19 november 2016

Wat is beter? Met of zonder Bruns?
00
Harry 20:55 19 november 2016

Terechte overwinning, maar het wordt echt eens een keer tijd voor Droste.
OT: Sinds wanneer is dit een derby?
00