Heracles heeft de Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles met 2-1 gewonnen. De Heraclieden kwamen nog wel 0-1 achter in de eerste helft maar wisten dit in de tweede helft recht te zetten. Samuel Armenteros zorgde voor beide doelpunten.

Heracles probeerde de wedstrijd in het begin naar zijn hand te zetten. De bezoekers loerden met de snelle aanvallers op de omschakeling. De eerste mogelijkheid voor Heracles was een vrije trap. Bruns schoot over. Even later werd een kopbal van Gosens simpel gepakt door de doelman van GAE. In de 17e minuut kwam GAE op voorsprong. Uit een snelle omschakeling werd Antonia de diepte ingestuurd en schoof de 0-1 binnen. Daarna ontstonden er kansen voor Heracles. Brahim Darri raakte de lat en schoot daarna nog een keer voorlangs. Ook Armenteros zag een inzet worden gekeerd door doelman Zwarthoed. De ruststand was 0-1 in het Polman Stadion.

In de tweede helft ging Heracles op zoek naar de gelijkmaker. GAE bleef loeren op de fouten en via de omschakeling gevaarlijk te worden. Duarte zag een poging over gaan in het begin van de tweede helft. Daarna ging er nog een schot naast van Darri. Het inbrengen van Vermeij leek even later tot een kantelpunt in de wedstrijd. De spits was nog maar net in het veld en bracht Armenteros in stelling om met een volley de 1-1 prachtig binnen te schieten. Daarna werden de bezoekers nog wel weer gevaarlijk. Invaller De Kogel miste een doelpuntrijke kans. In de 84e minuut was het weer raak voor Heracles. Het was opnieuw Armenteros die zich vrij speelde de bal in het doel schoof: 2-1! Daarna probeerde GAE het nog met schoten van afstand, maar Heracles trok de verdiende zege over de streep! Drie hele belangrijke punten werden gepakt!

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (50)

Reageer nu!