Voor Heracles staat aanstaande zondag de wedstrijd tegen angstgegner AZ op het programma. We kunnen heel kort zijn: Heracles won nog niet in de Eredivisie op Alkmaarse bodem sinds de promotie in 2005.

Heracles kwam er elf keer op bezoek en behalve het puntje in 2005, werden er geen punten meer gepakt. Destijds redde Pieckenhagen een punt voor Heracles door in de laatste minuut van de wedstrijd binnen te koppen.

Alle overige wedstrijden (elf keer) werden verloren. De belangrijkste van alle wedstrijden in Alkmaar werd wel gewonnen, de halve finale van de KNVB Beker in 2012. Thomas Bruns was destijds een grote held door Heracles op voorsprong te zetten in de verlenging.

AZ is al drie wedstrijden ongeslagen. De ploeg van John van den Brom won van ADO en speelde gelijk tegen Ajax en Roda JC. Daarnaast kwam AZ afgelopen donderdag in actie in de Europa League. Het won met 0-1 van Dundalk FC door een doelpunt van Wout Weghorst.

Heracles komt een aantal bekenden tegen. Ben Rienstra, Wout Weghorst en Bel Hassani speelden allemaal voor Heracles en mogelijk staan ze ook allemaal in de basis. Dat geldt sowieso niet voor Joris van Overeem. De middenvelder uitte kritiek in De Telegraaf, waardoor hij nu uit de selectie is gezet.

Heracles won de afgelopen twee wedstrijden en heeft voorlopig afstand genomen van de onderste regionen. AZ is een angstgegner, maar een overwinning moet toch ooit een keer behaald worden. Zondag is een uitstekende dag daarvoor, want als dit lukt, sluit je “gewoon” aan in het linkerrijtje.

De wedstrijd begint zondag om 14:30 en staat onder leiding van arbiter Blom.

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!