Heracles heeft de goede reeks geen vervolg kunnen geven. AZ bleek op alle fronten sterker dan Heracles en won verdiend met 5-1.

Het is behoorlijk frustrerend om te zien. Uitgerekend smaakmakers Bel Hassani en Weghorst waren samen met Robert Mühren een plaag voor de defensie van Heracles. Bel Hassani strooide, zoals hij dat vorig jaar in Almelo deed met pasjes, Weghorst werkte zich een slag in de rondte en ook Rienstra deed van zich spreken met een assist.

Wellicht had de wedstrijd anders kunnen lopen. Na de 1-0 van AZ kreeg Armenteros een levensgrote kans, die hij veel te wild overschoot. Niet lang daarna liep AZ uit naar 3-0 en had het zelfs met 4-0 kunnen rusten, als Weghorst de penalty in de blessuretijd benut had.

Na de rust veranderde het beeld niet. Binnen drie minuten na rust had het zomaar alsnog 4- of 5-0 kunnen staan, maar levensgrote kansen werden aan de kant van AZ niet benut. Bij een uitbraak lokte Armenteros vervolgens een penalty uit. Deze benutte hij zelf en even leek het erop alsof er toch nog een wonder mogelijk was. Hier maakten Dos Santos en Jahanbakhsh echter korte metten mee. Zij bepaalden de eindstand op 5-1.

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!