Een heerlijk begin van het weekend. Heracles heeft met 2-0 gewonnen van NEC en neemt hiermee voorlopig afstand van de onderste regionen en heeft het de subtop in zicht.

Nu staat alles nog ongelooflijk dicht bij elkaar, dus moeten we natuurlijk niet te euforisch zijn, maar de hordes die tot nog toe genomen moesten worden (Eagles en NEC thuis en de bonuspunten bij Vitesse) hebben ervoor gezorgd dat er zo even negen punten bijgeschreven konden worden. En dan laten we de nederlaag tegen AZ er even buiten, want dat was een off-day van jewelste.

Heracles speelde een sterke eerste helft waarin het had moeten uitlopen naar minimaal 2-0. Onder andere Armenteros had een grote kans op de 1-0, maar de aanname van de spits was niet goed genoeg om oog in oog met de keeper te komen. Duarte had meer fortuin. Met een afstandsschot dat van richting werd veranderd, viel de bal prachtig via de onderkant van de lat binnen. De teller bleef tot het rustsignaal staan op 1-0, dus dat betekende dat de tweede helft gebikkeld moest worden.

In de tweede helft werd Heracles met de rust tegen de muur gedrukt. Lange tijd leek een 1-1 eerder op zijn plaats dan de 2-0, maar met name de afstandsschoten van NEC misten fortuin. Zo werd onder meer de buitenkant van de paal geraakt. Maar op het moment dat iedereen met samengeknepen billen naar de wedstrijd zat te kijken, wist Heracles via een snelle uitbraak de zege veilig te stellen. Een goede actie van de voor Kuwas ingevallen Navratil werd uiteindelijk bekroond door Samuel Armenteros, die hiermee alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen maakte.

Heracles is door deze overwinning gestegen naar de achtste plaats en kan dus weer voorzichtig omhoog kijken. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Utrecht op het programma en hoe fijn zou het zijn als die ook gewonnen zou worden! We hopen op een lekker vol uitvak, zoals dat een half jaar geleden ook was, toen voor het eerst in de historie Europees voetbal gehaald werd.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (31)

Reageer nu!
hany 20:27 4 december 2016

Mooie 3 punten. Maakt mijn werkweek in nijmegen een stuk leuker. Navratil viel goed in. Weer eens de nul gehouden, hoewel meer geluk dan wijsheid. Darri lijkt maar 1 helft goed te kunnen spelen. En kuwas heeft al moeite om de bal onder controle te krijgen, heeft zoveel balverlies. En dan met breukers erachter, hoewel Tim best ok speelde. Nog een lange weg te gaan en dan toch linkerrijtje.
00
Schaap 17:52 4 december 2016

De gebruikelijke primadonna reacties zijn hier weer te lezen. Inderdaad, het was weer stroef en slaapverwekkend, niet zoals “de vijfde club van nederland” betaamt… Maar zoals hieronder al beschreven, als dat je uitgangspunt is dan heb je zitten te slapen. Het niveau van de club in alle geledingen gaat elk jaar ietsje omhoog, met dank aan groeiende begroting, en ook in de selectie zie je dat terug. Kudos voor Navratil, twee keurige assists achter elkaar. Een spitsen-spits was voor eigen succes gegaan, maar betrouwbaarheid is ook een kwaliteit. In de winterstop kan het oplapwerk beginnen.
00
Kris 09:25 4 december 2016

Persoonlijk vond ik de eerste helft afgelopen vrijdag best aardig. We begonnen goed, al konden we dat niveau de eerste helft niet volhouden. Tweede helft was slecht en klopte er weinig van qua veldbezetting. Ik heb het idee dat het samenspel tussen Bruns, Duarte en Armenteros een stuk beter kan. Armenteros is balvast en zowel Bruns als Duarte hebben veel diepgang, maar het komt er niet uit. De afstand tussen Sammy en de twee anderen is te groot. Dat zowel Darri als Kuwas vaak voor hun eigen actie gaan, maakt het allemaal ook wat onrustig. Hoe dan ook, drie punten en weer paar plekjes gestegen. Verdiend was het niet, maar dat boeit helemaal niks, noppes, nada!
00
Rr 20:10 3 december 2016

Het was geen klantenbinding. Wat een dramatische wedstrijd van beide clubs al was NEC de tweede helft ook nog sterker. Ik heb dit jaar wel spannende wedstrijden gezien maar een redelijk niveau word niet vaak gehaald. Ook de wissels zijn vaak zo laat. Gisteren kwam Kuwas er niet 1 maal langs maar mocht toch tot ruim in de tweede helft blijven staan. Weet iemand wat er met Droste aan de hand is? vorig jaar de beste van Heracles.
00
kanariepietjuh 19:58 3 december 2016

denk wat je wil sweer stoere jongens beklagen zich ook niet via internet oh wacht je bent geen stoere jongen..
00
Sweer 18:50 3 december 2016

@Kanariepietje, Weer zo,n stoere reactie van de coole 74 fanatiekelingen die er altijd bij zijn en altijd meezingen! Ohnee toch niet…
00
Pielle 16:16 3 december 2016

Resultaat? Goed, voetbal? Niet goed. (Geluk)kig 3 punten bij. Ik heb het over geluk want het had zo anders kunnen aflopen, nec had pech met paal en lat en wij scoorden juist via paal/lat. Geluk moet je hebben, dat hadden we ook tegen GAE en Vitesse. Maar tot hoelang we deze geluk houden mer dit voetbal vraag ik me af. Volgende week uit Utrecht, die hebben nog appeltje te schillen met ons. Vorig seizoen was totaal andere gelegenheid daar in utrecht maar het wordt nu heel moeilijk daar. Ben bang voor een fikse nederlaag als we zo door voetballen
00
kanariepietjuh 14:13 3 december 2016

@sweer krijg fijn een zweer aan je bakkes!
00
Arthur 14:04 3 december 2016

@Wim: Knap dat je dat leest uit mijn bericht, want het is totaal iets anders dan dat ik er in mijn beleving schreef….😂
00
foppe 13:41 3 december 2016

Robbert, Heracles heeft een budget van 12 miljoen en geen amper 10. Het als maar verkopen en mindere vervangers terug halen is wel funest, voor het aantal toeschouwers. Niet investeren is op termijn verliezen.
00
Antoin 13:15 3 december 2016

@Zwolle Verwey? is die nieuw?
00
Robbert 13:02 3 december 2016

Zolang we elk seizoen de beste spelers gaan/moeten verkopen blijf je dit houden! Na de 6e plaats van vorig seizoen ben je, tov het seizoen daarvoor (nacompetitie ontkomen), 2 stapjes vooruitgegaan. Als je vervolgens weer je betere spelers verkoop kun je weer opnieuw beginnen. Dit is al jaren zo bij ons clubje, als je dat niet door hebt heb je zitten slapen. We blijven voorlopig maar Heracles, met een budget van amper € 10 miljoen, wat in het topvoetbal in Nederland en Europees helemaal een marginale bedrag is! Dat gelul van Smit dat we met een groter stadion geen spelers moeten verkopen is voor iedereen inmiddels toch wel duidelijk! Na een uitschieter van de 6e is het verwachtingpatroon veel te hoog!
00
Josdel 12:42 3 december 2016

@Hendrik. Dat er dat aantal toeschouwers was heeft natuurlijk ook gewoon te maken met de tegenstander. NEC is gewoon de minst boeiende club van Nederland, dat trekt gewoon minder mensen. Ik kijk ook weleens derde divisie Duits voetbal, maar daar word je qua voetbal nog minder vrolijk van dan wat heracles laat zien.

Voor de rest ga ik elke keer nog met veel plezier naar het stadion. Natuurlijk wil ik goed voetbal zien , maar het gaat bij mij om veel meer dan alleen goed voetbal. Als ze vanaf nu elke thuiswedstrijd zo winnen als tegen NEC, ben ik een hele tevreden man. Als ik dan af en toe nog eens een leuke actie zie en er een leuke sfeer is, ben ik tevreden.
00
Hendrik 12:14 3 december 2016

En zoals Zwolle al aangeeft dit heeft alles met Nederlandse voetbal te maken. In de 3e bundesliga zouden wij al vreselijk veel moeite hebben om mee te kunnen in de middenmoot.
00
Hendrik 12:13 3 december 2016

Je vergist je daar nog lelijk in Robbert. Gisteren ook maar 10.500 man. Iedereen om mij heen hoorde ik klagen en zeuren. Het leek echt nergens op. De lust om naar Heracles te gaan wordt wekelijks minder en dan staan we nog 8e ook, maar dat kon gezien het spel ook prima 16e zijn, want je krijt zowel nu als tegen GAE teveel.
00
Sweer 11:54 3 december 2016

Ook mooi hoe bijna niemand in vak74 lichtjes omhoog hield bij het eerbetoon aan Chapecoense. Stoere jongens doen dat niet!
00
foppe 11:36 3 december 2016

Kritiek op Bruns is niet terecht, hij wordt verkeerd gebruikt. Bruns is een lopende speler, die moet het hebben van duels en loopwerk, hij staat teveel stil. Wellicht is een 4-4-2 systeem beter voor Bruns. Kuwas, Vermeij ( Darri) voor en Armenteros op 10, deze kan dat wel. En laat Heracles, eens uitleggen wat er met Droste aan de hand is.
00
Robbert 11:33 3 december 2016

Gelul Wim dit voetbal gaat fans kosten. Als ze punten pakken en in het linkerrijtje blijven spelen komt het publiek vanzelf. Publiek wil resultaat zien en als je resultaten boekt komt het betere voetbal vanzelf. Ben je vergeten dat we onder Peter Bosz (met Overtoom, Duarte, Armenteros en Kwame) geweldig voetbal speelden hier. Heerenveen werd met 6-3 weggespeeld in een wedstrijd die ik nooit zal vergeten. Hebben we toen gezien dat er veel en veel meer mensen kwamen? Punten zeggen alles.
00
Zwolle 11:26 3 december 2016

Dat je met dit spel in het linkerrijtje kunt staan ( vandaag tenminste), zegt ook wel iets over het algehele niveau van het Nederlandse voetbal. Nr 10? Armenteros! met Verwey in de spits! Wout Droste i.p.v. Breukers.
Gelukkig komt de winterstop eraan, hopelijk spelen we daarna beter, zoals andere jaren ook vaak het geval was.
00
r.e. 11:25 3 december 2016

attentie:
in de rust van de bekerwedstrijd tegen sparta, 15 december as. zullen Thomas Bruns en Tim Breukers hun vertrek aankondigen!!
00
Wim 11:22 3 december 2016

Arthur je doet verdomme alsof ze er stonden en geweldig speelden. Helemaal eens met Stadioncheck. Dit voetbal gaat je fans kosten.
00
Arthur 11:10 3 december 2016

Knap gerevancheerd voor de off-day tegen AZ (altijd onze angstgegner!). Mooi dat ‘de nieuwelingen’ Armenteros en Duarte scoren😉 In de winterstop met Armenteros om tafel voor een verbeterd en verlengd contract en Jan Wuytens halen (met Duarte en Armenteros blijkt dat het ‘terughalen’ van spelers ook wèl goed kan uitvallen!..).

Op het middenveld ontbreekt het inderdaad een beetje aan rust / overzicht / regie. Positief geredeneerd wordt er wel hard gewerkt! Knap dat dit elftal er staat als het echt nodig is. Wat mij betreft mogen ze wel iets meer ambitie uitspreken dan ‘ons veilig spelen’ (wat natuurlijk wel altijd ons primaire doel is).
00
Scout 11:08 3 december 2016

We missen vooral en goede nr 10.
00
Stadioncheck 11:01 3 december 2016

Positief over het resultaat.
Maar het voetbal was bedroevend zekers de 2 de helft.
Als er na één wedstrijdje zeperd AZ zoals J.S vermeld al twijfel is in de selectie dan houd ik mijn hart vast.

DOE EENS AAN KLANTENBINDING !
En een Heracles supporter weet best wat verliezen is , maar verdomme speel eens met wat lef en passie.’

Tegen NEC in de 2de helft counteren doe dat maar lekker in de Goffert, met alle respect NEC is ggen Ajax of PSV met veel meer kwaliteiten.
Nee , ik ben geen suc6 supporter ruim 40 jaar kom ik er , er is ook nog amusement waarde, en dat was in second half een 3.0 , de winst verzachte het tot een kleine 5 als amusement!.
En ik doe niet aan scorebord propaganda, slecht voetbal zal leiden uiteindelijk in slechte resultaten op langere termijn.
Nee ik blijf club trouw , maar waarom zou ik niet kritisch mogen zijn!

Alleen resultaat telt, dat valt de pruimen bij 7 wedstrijden 0 punten ooit
We hebben een schitterend stadion , nu nog wat voetbal vreugde erin
Betaald voetbal is een mix van amusement en resultaat.
3 punten ik zou gewoon blij moeten zijn, maar hoe de club er nu voor staat zowel financieel , accommodatie ruim 11 jaar ERE Divisie vet compliment!.
Mis ik het voetbalplezier

Hopelijk kan daar weer een goede mix in worden gevonden.
Nee in Almelo worden we niet verwend, we willen gewoon een leuke pot voetbal

Het is maar goed dat we gewonnen hebben het had zowel tegen GAE en NEC thuis 2 laagvliegers wat net zo gemakkelijk 2x gelijk kunnen zijn !

3 punten super , maar zoals Ernst Happel oud oranje trainer eens zei Nicht Lullen maar fussbal spielen.
Blij met het teletekst resultaat, nu nog het amusement.
00
Jeroen 10:37 3 december 2016

Vind navratil persoonlijk ook vele malen beter wanneer die invalt als dat wanneer hij in de basis staat.

Verder vond ik wederom hoogma & gosens erg goed spelen !
00
josdel 09:40 3 december 2016

Helaas alleen maar de samenvatting gezien. Maar goed, in ieder geval gewonnen en daar gaat het om. Dat het voetbal in de tweede helft wat minder was, vond ik op zich ook niet heel raar. Na de wedstrijd van vorige week zitten ze natuurlijk niet vol met vertrouwen, dan kan dit gebeuren. Uiteindelijk hebben ze de nul gehouden en drie punten gepakt. Daar gaat het om.

En ook ik was lang niet altijd positief over Navratil (al ben ik lang best een fan van hem geweest), maar zijn acties voor het tweede doelpunt waren natuurlijk meer dan prima. Mag ook wel eens gezegd worden als hij wat goeds doet.
00
Scout 07:48 3 december 2016

Punten zijn binnen en misschien doet iets met zelfvertrouwen want het was niet best in de 2de helft.
Bruns is de nummer 10 en dat kan hij totaal niet spelen. Verreweg de zwakste schakel en hij heeft niets van een nr 10 in zijn spel. Het viel mij zelfs op dat een aantal spelers hem negeerde en niet aanspeelde. Kuwas zou het misschien kunnen. Aan de buitenkant heeft hij het moeilijk. Zo speelde hij ook bij Excelsior. Naast Duarte vond ik Goossens ook goed spelen. Volgende week Utrecht uit, ik ben er heel bang voor.
00
Robbert 01:59 3 december 2016

Nee het voetbal, in vooral de 2e helft van ons was niet goed! Toch 3 punten en niet verder zeuren! Slecht spelen 0 goals tegen en 3 punten pakken is ook een kwaliteit! Wat hebben we liever dan? Goed spelen en met lege handen staan! Als de punten komen komt het goede spel ook wel weer. Nog 18 punten erbij en we hebben ons weer keurig gehandhaafd! Of verwachten jullie veel meer!
00
Geert 01:32 3 december 2016

We missen en dirigent/leider op het veld. En inderdaad wisselde Stegeman niet, terwijl dit wel nodig was. 3 punten en Door.
00
Forza 01:08 3 december 2016

JS poeperd! Durf toch eens te wisselen! Het was dramatisch zowel verdedigend als aanvallend. Maar… Toch 3 punten en daar draait het om! Utrecht komt er aan als ik het goed heb en de beker tegen Sparta! Snel weer vooruit kijken maar wel verbeteren! Dat NEC was ook echt dramatisch , jeetje! 8e kunnen we blij mee zijn. Belangrijke punten!
00
Cristian 00:56 3 december 2016

Normaal zal ik met een 8e plek blij moeten zijn, maar dit voetbal is zo matig dat het me weinig doet. Het wordt echt wekelijks erger. 45 minuten met de rug tegen de muur thuis tegen NEC. Vorig jaar totaal ondenkbaar. Alles zit ons nu mee maar het spel MOET echt beter, want het houdt een keer op. Zowel tegen GAE als nu ontsnappen we. Die clubs pakten het verkeerd aan. Ze lieten ons voetballen en toen scoorddn wij. En bij een achterstand gaan ze ons pas vastzetten en je ziet dat we er dan meteen niet meer uitkomen. Xowel GAE als NEC hadden toen het overwicht en az maakte ons helemaal af. Nog 2 potjes. We hebben de winterstop best even nodig.
00