Een heerlijk begin van het weekend. Heracles heeft met 2-0 gewonnen van NEC en neemt hiermee voorlopig afstand van de onderste regionen en heeft het de subtop in zicht.

Nu staat alles nog ongelooflijk dicht bij elkaar, dus moeten we natuurlijk niet te euforisch zijn, maar de hordes die tot nog toe genomen moesten worden (Eagles en NEC thuis en de bonuspunten bij Vitesse) hebben ervoor gezorgd dat er zo even negen punten bijgeschreven konden worden. En dan laten we de nederlaag tegen AZ er even buiten, want dat was een off-day van jewelste.

Heracles speelde een sterke eerste helft waarin het had moeten uitlopen naar minimaal 2-0. Onder andere Armenteros had een grote kans op de 1-0, maar de aanname van de spits was niet goed genoeg om oog in oog met de keeper te komen. Duarte had meer fortuin. Met een afstandsschot dat van richting werd veranderd, viel de bal prachtig via de onderkant van de lat binnen. De teller bleef tot het rustsignaal staan op 1-0, dus dat betekende dat de tweede helft gebikkeld moest worden.

In de tweede helft werd Heracles met de rust tegen de muur gedrukt. Lange tijd leek een 1-1 eerder op zijn plaats dan de 2-0, maar met name de afstandsschoten van NEC misten fortuin. Zo werd onder meer de buitenkant van de paal geraakt. Maar op het moment dat iedereen met samengeknepen billen naar de wedstrijd zat te kijken, wist Heracles via een snelle uitbraak de zege veilig te stellen. Een goede actie van de voor Kuwas ingevallen Navratil werd uiteindelijk bekroond door Samuel Armenteros, die hiermee alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen maakte.

Heracles is door deze overwinning gestegen naar de achtste plaats en kan dus weer voorzichtig omhoog kijken. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Utrecht op het programma en hoe fijn zou het zijn als die ook gewonnen zou worden! We hopen op een lekker vol uitvak, zoals dat een half jaar geleden ook was, toen voor het eerst in de historie Europees voetbal gehaald werd.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (31)

Reageer nu!