Heracles heeft vanmiddag in Utrecht geen punten kunnen pakken. Er werd met 2-0 verloren van FC Utrecht.

Heracles trad in stadion Galgenwaard aan in een defensieve opstelling. Trainer John Stegeman begon met een 5-3-2 opstelling met het idee om zoveel mogelijk de schade te beperken gezien de vorige uitwedstrijd bij AZ. FC Utrecht maakte in de eerste helft het spel en Heracles kwam nauwelijks van de eigen helft af. In het eerste kwartier kreeg het twee goede kansen via Zivkovic, maar Castro kon redden op de doellijn. Het was wachten tot dat de openingstreffer viel voor de thuisploeg. Die viel dan ook na een half uur spelen. Een hoekschop werd ongelukkig door Te Wierik in eigen doel gekopt. Het was teleurstellend de spelopvatting van Heracles en het mocht Castro dankbaar zijn dat het bij 1-0 bleef tot de rust. Het enige wat Heracles zelf bracht was een schot van Pelupessy vlak voor rust.

In de tweede helft een heel ander Heracles. Kuwas kwam er in en Heracles ging weer 4-3-3 spelen en dat deed de ploeg goed. Heracles kreeg meer aandeel in de wedstrijd en werd eindelijk zelf gevaarlijk voor het doel van FC Utrecht. Darri zag bij een uitval zijn schot gekraakt worden. Even later werd een goed schot van Gosens prachtig gekeerd door de doelman van FC Utrecht en ging een inzet van Armenteros net naast. Utrecht speelde wat minder maar kreeg ook kansen. Een inzet van Haller van dichtbij belandde op de binnenkant van de lat. Een kleine tien minuten voor tijd werd de wedstrijd toch beslist in het voordeel van de thuisploeg. De ongelukkige Te Wierik maakte een overtreding op Haller in de zestien meter en de bal ging op de stip. De penalty werd feilloos ingeschoten: 2-0.  Heracles mocht daarna nog Castro weer dankbaar zijn dat het maar 2-0 bleef met een aantal goede reddingen. Vlak voor het eindsignaal moest ook Breukers er nog met rood af nadat hij de doorgebroken Zivkovic ten val bracht.

Al met al een zeer teleurstellende middag. Donderdag volgt alweer de volgende wedstrijd. Heracles speelt dan thuis in de 1/8 finale van de KNVB-beker tegen Sparta om 20:45 uur.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (29)

Reageer nu!