Heracles heeft vanmiddag in Utrecht geen punten kunnen pakken. Er werd met 2-0 verloren van FC Utrecht.

Heracles trad in stadion Galgenwaard aan in een defensieve opstelling. Trainer John Stegeman begon met een 5-3-2 opstelling met het idee om zoveel mogelijk de schade te beperken gezien de vorige uitwedstrijd bij AZ. FC Utrecht maakte in de eerste helft het spel en Heracles kwam nauwelijks van de eigen helft af. In het eerste kwartier kreeg het twee goede kansen via Zivkovic, maar Castro kon redden op de doellijn. Het was wachten tot dat de openingstreffer viel voor de thuisploeg. Die viel dan ook na een half uur spelen. Een hoekschop werd ongelukkig door Te Wierik in eigen doel gekopt. Het was teleurstellend de spelopvatting van Heracles en het mocht Castro dankbaar zijn dat het bij 1-0 bleef tot de rust. Het enige wat Heracles zelf bracht was een schot van Pelupessy vlak voor rust.

In de tweede helft een heel ander Heracles. Kuwas kwam er in en Heracles ging weer 4-3-3 spelen en dat deed de ploeg goed. Heracles kreeg meer aandeel in de wedstrijd en werd eindelijk zelf gevaarlijk voor het doel van FC Utrecht. Darri zag bij een uitval zijn schot gekraakt worden. Even later werd een goed schot van Gosens prachtig gekeerd door de doelman van FC Utrecht en ging een inzet van Armenteros net naast. Utrecht speelde wat minder maar kreeg ook kansen. Een inzet van Haller van dichtbij belandde op de binnenkant van de lat. Een kleine tien minuten voor tijd werd de wedstrijd toch beslist in het voordeel van de thuisploeg. De ongelukkige Te Wierik maakte een overtreding op Haller in de zestien meter en de bal ging op de stip. De penalty werd feilloos ingeschoten: 2-0.  Heracles mocht daarna nog Castro weer dankbaar zijn dat het maar 2-0 bleef met een aantal goede reddingen. Vlak voor het eindsignaal moest ook Breukers er nog met rood af nadat hij de doorgebroken Zivkovic ten val bracht.

Al met al een zeer teleurstellende middag. Donderdag volgt alweer de volgende wedstrijd. Heracles speelt dan thuis in de 1/8 finale van de KNVB-beker tegen Sparta om 20:45 uur.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (29)

Reageer nu!
Leon 09:25 13 december 2016

Credits..
00
Leon 09:24 13 december 2016

@ kris. Stegeman verdiend idd meer creditcard!
00
Marc 17:52 12 december 2016

Beste Heracles fans,
Bradley Lowery is een 5 jarige jongen uit Engeland.
Bradley is een groot voetbalfan. Helaas heeft deze kleine man een ernstige vorm van kanker. (neuroblastoma) Hij heeft waarschijnlijk nog maar 2 maanden te leven. Nu heeft Bradley 1 hele grote wens.. Zoveel mogelijk kerstkaarten ontvangen. Ik hoop dat zoveel mogelijk Heracles fans aan deze oproep willen voldoen. Alvast bedankt voor jullie medewerking. Het adres is:
Bradley Lowery
5 Atlee Avenue
Blackhall Rocks
Hartlepool
TS27 4BY
England

Zwart Witte groeten
Marc
00
Koen 17:29 12 december 2016

Wat ontzettend laffe opstelling terwijl je 3 van de laatste 4 wedstrijden hebt gewonnen
00
Kris 11:33 12 december 2016

De eerste helft was gisteren natuurlijk knap waardeloos. Op zich kon ik me best vinden in de aanpassing van de tactiek, maar de uitvoering was gewoon slecht. Het idee is niet zo slecht om met twee diepgaande backs te spelen tegen een ploeg met twee spitsen. We raakten alleen supersnel de bal kwijt in de eerste helft en dan kom je ook niet aan het voetballen.
De tweede helft was een stuk beter en lieten we ook echt wel zien te kunnen voetballen. Ik vond Kuwas weer wat beter dan in de afgelopen twee/drie wedstrijden, want hij was in die wedstrijden toch wel matig. We hadden nog wel kansen op een punt, maar dat was op basis van de hele wedstrijd echt te veel geweest.

De reacties van sommige supporters op deze site vind ik echt veel en veel te ver gaan. Stegeman is ineens de kop van Jut en ook Breukers heeft het constant gedaan. Nee, hij speelt inderdaad niet goed en kan beter, maar denken jullie niet dat Droste zou spelen als hij de pannen van het dak speelde op de training? Ook ik begrijp niet altijd de wissels en tactiek van Stegeman, maar hij heeft het in de periode dat hij hier is gewoon goed gedaan. Een beetje krediet heeft hij wel verdiend. Qua manier van voetballen is het ongeveer hetzelfde gebleven in de jaren dat hij hier nu is. Hij gaat uit het van het team en speelt inderdaad wat meer resultaat voetbal dan Verbeek en Bosz in het verleden deden. Op het moment dat hij begon, stonden we stijf onderaan en was het niet meer dan logisch dat hij ging voor het resultaat. En dat kwam er ook, want we bleven erin zonder nacompetitie. Vorig jaar konden we door met hetzelfde elftal en vorig jaar zat alles, en dan ook echt alles, mee. Dit jaar zijn er wel mutaties in het elftal en vallen er twee ervaren rotten weg. Niet dat zij zo geweldig speelden, maar zij hielden wel het elftal bij elkaar via coaching en karakter. Wel of niet verlengen, ga ik niet over en vind ik nu ook nog te vroeg, maar Stegeman heeft meer krediet verdiend dan dat hij van sommige nu krijgt.
00
Jan 11:07 12 december 2016

Verbeek heeft het gehad bij Bochum. Hij gaat voor 3 jaar tekenen
00
Joop 10:49 12 december 2016

Ik steun mijn club altijd, maar ik vind dat je wel een mening mag hebben.

De eerste helft? wat en hoe kan je zo beginnen aan een wedstrijd. Dit gebeurt veel vaker dat we slap beginnen en dan moeten goed maken

En Bruns, waar ben je mee bezig? Week na week val je door de mand door gewoon geen aanvoerder te zijn. Misschien werk je hard en ben je een topper in de kleedkamer maar op het veld zien we dat niet terug. Stapjes te laat. Gister ook weer vaak moeten zien en verkeerde keuzes. Eind 1e helft die bal op rechts dan kon Darri alleen op de goal af en wat doe je? en slap tikje naar voren waardoor Utrecht de bal kan wegjassen. Lekker hoor, als je naar een top-5 club wilt dan is er werk aan de winkel.
00
jopie munsterman 09:40 12 december 2016

piele jans heeft recentelijk vermeld een jaar rustig aan te willen doen
en nog niet eens 4maand terug kon stegeman bij niemand meer kapot.. johnie moet blijven simpel!
00
Pielle 23:42 11 december 2016

Ik denk niet dat Verbeek komt want die zit daar al lange tijd! Maar Langeler zit straks zonder club en kunnen zeker wel een poging doen! Ik denk dat Langeler wel een oogje ziet om naar ons te komen want deze club past precies bij hem! Hij maakt spelers beter en laat goed voetbal spelen met minder materiaal. Ik ben wel een voorstander van Langeler en anders Ron Jans, beide sympathieke mannen! Ik denk dat Zwolle elk moment afscheid kan nemen van Jans en past precies bij ons! Een van deze twee heren!
00
Thies 22:58 11 december 2016

Verbeek of Langeler volgend seizoen.
Maar veilig spelen dit seizoen en dan snel afscheid nemen van tactisch onbenul Stegeman!
00
Nikos 21:42 11 december 2016

Na dit seizoen afscheid nemen van Stegeman én Alflen. Falen tactisch al weken en hebben maar één ding goed gedaan dat was Vermey inbrengen tegen de Eagles. Het voetbal lijkt er niet op en het is elke week weer een verrassing wie van de 14 konijnen (want meer gebruikt hij er niet) weer uit de hoed worden getoverd. Elke supporter schreeuwt om je het koppel Vermeij/Armenteros of Vermeij/Darri met Armenteros erachter, en Droste op de backpositie. We worden toch gewoon de gek aan gestoken met dit geklungel elke week ofniet?! We hebben aardig wat punten gehaald de laatste weken met veelal geluk (of Armenteros die een ingeving kreeg) maar staan nog steeds maar 4 punten boven de streep. Weg met Breukers, te Wierik, Bruns, Kada, Navratil en geef anderen de kans maar, slechter kan het nooit worden.
00
aanklager knvb 19:51 11 december 2016

Goed nieuws

Breukers krijgt minimaal 6 wedstrijden
00
Stadioncheck 19:51 11 december 2016

Stegeman het is een aardige fatsoenlijke vent niks mis mee, ook het resultaat(voetbal) lukt grotendeels!.

Maar spektakel en plezier sorry ik mis het , of het moet de derde helft in de supporterskantine zijn met een biertje en schaal bitterballen.

Nee , ik heb niks tegen John Stegeman, maar het voetbal vind ik soms slaapverwekkend.
Als we tegen NEC en GAE met alle respect dit soort clubs al niet meer kunnen overheersen met dominant spel, nota bene in eigenhuis dat zet mij zekers tot denken!
En dan heb ik het niet over het resultaat maar over speldominantie, dan zijn we nu niet bepaald groeiend.
En dat is een pijnlijk constatering
Resultaat onder J.S een dikke 8+, maar kijk plezier amper een voldoende!
En dan moet ik ook nog door een zwart wit bril bekijken, anders werd het oordeel een 5-!

Nee , ik zie liever next seizoen een ander trainer voor de groep met wat meer aanvallende intenties!.
Maar ben bang dat ze verlengen , nee ik verleng mijn seizoenkaart wel met of zonder J.S.

Iedereen zijn wens , het is niet mijn trainer, ook niet na plaatsing voorronde EL afgelopen seizoen.
Daarom kraak ik Breukers (doet zijn best) ook niet af, je moet bij de trainer zijn die bepaald.
00
Jan 19:50 11 december 2016

Gertjan Verbeek volgend jaar voor de groep
00
Black@white 19:41 11 december 2016

Persoonlijk vind ik het niet erg als we verliezen van welke club dan ook uit de eredivisie. Als er maar passie en strijd geleverd word.
Vorig jaar hadden we dat wel.natuurlijk kunnen we dit jaar niet met vorig jaar vergelijken, maar de jongens moeten wel gaan voetballen. De eerste helft leken er een paar in slaap gesukkeld. Geen initiatief en alleen maar achteruit lopen. Geen wonder dat je de wedstrijd verliest.
Maar om positief te blijven? Laat ze gaan voetballen. Dat is men de supporters wel schuldig
00
stulanowski 18:44 11 december 2016

Gewoon 4-3-3 spelen

Castro
Droste- te wierik- nieuwe speler/hoogma- nieuwe speler

Duarte-pelupessey-gosens

…-armenteros- darri

Tja rechtsbuiten, het is allemaal 3x niks, wel een lichte voorkeur voor kuwas, maar een nieuwe rechtsbuiten komt er niet vandaar de “…”
00
Hafc1903 18:26 11 december 2016

Stegeman rot aub op. De chemie lijkt compleet uitgewerkt. Je opstellingen zijn al het hele seizoen niet te volgen. Net als tegen nec weer laf achteruit lopen. Toybou Breukers blijven opstellen. Wat een opluchting in het uitvak toen hij rood kreeg. Eindelijk zijn we er een pot van af. Darri en Mike ook vreselijk. Mike is echt dom. Zoveel onnodige pingels geeft hij weg.
00
Benny 18:21 11 december 2016

Tactisch falende Stegeman in de eerste helft. Dat leek er gewoon niet op. Om maar te zwijgen over Breukers en Bruns. Blijven opstellen en dat terwijl ze al weken ronduit slecht spelen. Net zoals zo velen zeggen, Droste erin en Armenteros op 10 en Vincent in de spits.
00
Benny 18:16 11 december 2016

Ronduit teleurstellende eerste helft, echt falen van Stegeman. Tactisch zeer zwak, en ja om maar te zwijgen over Breukers. Die kan niet beter en lijkt met de week ipv beter nog slechter te spelen. Dus Droste moet gewoon spelen, ik weet niet wat hij gedaan heeft waardoor hij geen kans meer krijgt. En Bruns eruit Vincent in de spits en Armenteros op 10. Zoals zo vaak gezegd hier.
00
stef 18:15 11 december 2016

3-4-3
Castro
Droste- Hoogma- ter Wierik
Pelupessi
Duarte en Goosens (vind ik geen back)
Armenteros
Navratil (loopt ten minste mee met de verdediger) Vermeij Darri
00
stulanowski 18:14 11 december 2016

In het interview na afloop van de wedstrijd geeft stegeman aan dat hij zichzelf niks verwijdt, als dat daadwerkelijk het geval is heb ik liever dat hij per direct opstapt dan dat hij blijft. Deze nederlaag valt volledig op het conto van stegeman te schrijven.
00
stef 18:12 11 december 2016

@scout

Helemaal mee eens.
Ik zou ook wel eens een 4-4-2 willen zien. of nog beter 3-4-3

Heracles vraagt om steun en dan parkeer je 2 bussen. Nou ik had mijn zondagmiddag beter kunnen besteden.
Ik weet niet wat er met Stegeman aan de hand is.

Het was zoals het hele seizoen niet best. Maar misschien kan je dan beter de automatismen die er zijn, gebruiken.

Beste man was wederom Castro.
de rest was dramatisch. Maar om nou je eigen spelers uit te gaan fluiten is wel gênant.

En om nou blij te zijn dat iemand rood krijgt helemaal.
Heracles is toch je club?
Nou steun ze dan alle 11. Alleen zo krijg je resultaat.
We lijken wel Ajax publiek, vorig jaar werd Weghorst regelmatig bekritiseerd, maar zo iemand mis je dit jaar.

opstelling tegen Sparta
3-4-3 Zo spelen ze in de Premier league
Castro
Droste- Hoogma- ter Wierik
00
Scout 18:01 11 december 2016

Raar begin, maar hoe kun je nu 5-3-2 gaan spelen zonder te oefenen. Is wel een hele veranderering. Dan was 4-4-2 beter geweest. Wat doet nu de 5de verdediger?
Bruns en breukers begint nu lachwekkend te worden. Darri en Kuwas ook matig.
Maar winnen van Pec en we hebben 21 punten en dat is niet slecht voor dit matige voetbal.
00
Foppe 17:33 11 december 2016

Ome Nico, als die lange homo, gewoon normaal fluit is het een vrije trap, hij moet eens ophouden met zijn arrogante gedrag.
00
Foppe 17:32 11 december 2016

Wel terechte nederlaag. Uitvoering was bijzonder matig, in de eerste helft
00
Ome Nico 17:26 11 december 2016

Och Foppe, het ligt altijd aan iemand anders he..? Met die instelling wordt het nooit wat!
00
Foppe 17:23 11 december 2016

Reacties op verslag: eerste doelpunt, was geen corner maar een vrije trap voor Heracles. Strafschop vond ik geen strafschop. Te Wierik was voor Haller aan de bal maar Haller zocht de strafschop. Maar ja de scheids kwam uit het rode dorp.
00
Ome Nico 17:21 11 december 2016

Benieuwd hoelang Breukers geschorst gaat worden… Nouja, eigenlijk meer benieuwd of Droste nu eindelijk eens een kans gaat krijgen! Ik neem aan de Stugge Stegeman er nu niet meer omheen kan!
00
Evert 17:06 11 december 2016

Tijd voor Langeler als trainer.
00