Aankomende zondag speelt Heracles tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren beleven geen best seizoen en zijn terug te vinden op de zestiende plaats.

Daar moet bij gezegd worden dat het verschil met Heracles, dat op de tiende plaats staat, maar vier punten is. Het wordt een ontzettend belangrijke wedstrijd waarbij alles anders moet als hoe het in de laatste twee wedstrijden is gegaan. In deze wedstrijden bleek Heracles veel te angstig en conservatief. Waar zijn de rotzakken gebleven die de boel op scherp zetten? Wie staat er op om de rol van Mark-Jan Fledderus of Wout Weghorst op zich te nemen? Dat er kwaliteit is ingeleverd is duidelijk en begrijpelijk (Weghorst, Tannane en Bel Hassani vervang je niet zomaar even), maar de manier waarop je verliest frustreert de supporters enorm.

Met welke opstelling Heracles gaat beginnen is inmiddels vrij eenvoudig te voorspellen. Alleen de rechts back positie is twijfelachtig. Wout Droste was vorig seizoen misschien wel één van de beste backs van Nederland, maar staat dit seizoen achter Tim Breukers. Gisteren mocht Droste weer eens in de basis starten, omdat Breukers geschorst was. Zijn schorsing zit er nu weer op, waardoor het zomaar zou kunnen zijn dat Droste weer naar de bank moet verkassen.

De foto boven is van vorig seizoen in dezelfde wedstrijd. Laten we er met z’n ALLEN voor zorgen dat PEC met de staart tussen de benen weer richting Zwolle gaat. Bij winst heb je een prima aantal punten behaald en kun je nog met een goed gevoel de feestdagen in. Bij verlies kunnen de onderste regionen aanhaken en wacht Heracles na de winterstop een strijd tegen degradatie.

Sponsoren

Reacties (41)

Reageer nu!