Heracles heeft het jaar 2016 met een overwinning afgesloten. In het Polman Stadion won het uiteindelijk met 3-0 van het negental van PEC Zwolle. Samuel Armenteros, Vincent Vermeij en Daryl van Mieghem scoorden voor de Heraclieden.

Over het eerste kwartier van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Er gebeurde niets noemenswaardigs. Daarna werd het ineens anders. Kuwas werd in de zestien ten val gebracht door Schenkeveld waarna hij rood kreeg en Heracles een penalty. Armenteros schoot de penalty binnen: 1-0. Tegen tien man van PEC Zwolle was het toch de bezoekers die daarna een goede kans kregen. Zwolle-speler Menig hield een aantal spelers bezig en zag zijn inzet door Castro met de voet gered worden. In een tegenaanval direct daarna van Heracles had Navratil moeten scoren. De vleugelaanvaller schoot jammerlijk naast. Heracles kon in het verdere verloop van de eerste helft de score niet uitbreiden. Een schot van Armenteros zwaaide nog van het doel af en een hoekschop van Kuwas kon nog net over het doel worden getikt.

Ook in de tweede helft lag het tempo niet hoog en loerde PEC Zwolle op de kansjes in Almelo. Heracles werd gaandeweg de tweede helft gevaarlijker en kreeg kansen. Gosens kopte voorlangs, Bruns schoot in het zijnet en Te Wierik kopte in het zijnet. PEC Zwolle kreeg ook nog een kans, maar Castro pakte een schot van Thomas. De bezoekers moesten na een uur zelfs met negen man verder toen Van Polen zijn tweede gele kaart ontving van scheidsrechter Van de Graaf. Tegen negen man van PEC wist Heracles dan toch de zege veilig te stellen. Het waren uiteindelijk de invallers die Heracles naar een grote voorsprong brachten. Vermeij wist in de 78e minuut de bevrijdende 2-0 binnen te koppen. Drie minuten later de stand al 3-0. Van Mieghem haalde schitterend uit en schoot de bal in de kruising. De score had daarna nog wel hoger moeten uitvallen, maar de 3 punten bleven in Almelo.

Heracles gaat met 21 punten en de 9e plaats de winterstop in staat daarmee in het linkerrijtje. Zaterdag 14 januari wordt de competitie hervat thuis tegen FC Groningen.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (54)

Reageer nu!