Morgenavond staat de derby op het programma. Heracles gaat dan op bezoek bij FC Twente en er is wat goed te maken na de zeperd van vorige week.

Vorige week was het niet om aan te zien. Fut- en inspiratieloos voetbal leidden Heracles naar een kansloze nederlaag tegen FC Groningen. Als dit in de derby opnieuw gebeurt, walst Twente (dat ook niet in grootse vorm verkeert) over de Heraclieden heen. Vorige week wist ook FC Twente niet te winnen. Zij verloren ook vrij kansloos met 3-1 van Vitesse, dus ook zij zullen gebrand zijn op revanche.

Gezien de stand van de ranglijst is dit (net als vorige week) een belangrijke wedstrijd. Toch is deze anders.  Een derby is toch altijd speciaal, zo beamen ook de spelers van Heracles. Dan komen er krachten los die normaal niet los kunnen komen. Dat was vorig jaar niet te zien toen we met 4-0 afdropen naar Almelo. Opnieuw een goede reden om te laten zien wie er in de tweede seizoenshelft de baas is in Twente!

Bij Heracles is Peter van Ooijen op de weg terug. De middenvelder sukkelt al de hele competitie met blessures, maar mocht tegen FC Groningen weer minuten maken. Hij zal hoe dan ook niet in de basis starten, want het middenveld zal bestaan uit Bruns, Pelupessy en Duarte. Wie er voorin gaat spelen is niet duidelijk. Kuwas en Armenteros zijn vrijwel altijd een zekerheidje, maar wellicht dat er dit keer gestart wordt met Navratil, in plaats van met Van Mieghem. Armenteros staakte een training deze week voortijdig, vanwege griep, maar het is nog lang niet zeker of dit ook impact heeft op de wedstrijd van morgen. Mocht hij de wedstrijd niet halen, dan zal Vincent Vermeij zijn vervanger zijn.

Eerder dit seizoen werd het 1-1 in het Polman Stadion, een teleurstellende uitslag gezien het wedstrijdbeeld. Ook deze wedstrijd gaf aan dat Heracles een resultaat kan halen tegen FC Twente. De historische statistieken moeten we maar even vergeten. De derby werd dertien keer afgewerkt in de Eredvisie en Heracles wist er hier maar twee van te winnen. Laten we hopen dat vrijdag nummer drie wordt!

Heracles neemt bijna duizend man mee naar het uitvak van de Enschedeërs. De toegangskaarten zijn gratis en daarom wordt er alleen voor het vervoer betaald, waarvoor een vriendelijke dank aan de Enschedese buren.

Sponsoren

Reacties (28)

Reageer nu!