Heracles heeft de derby tegen FC Twente met 1-0 verloren. De Heraclieden gingen met 1-0 onderuit in Enschede.

De eerste helft begon slap, apatisch en zonder overtuiging. Het was dan ook niet gek dat Twente al vrij vroeg op 1-0 kwam. Terwijl de hele verdediging liep te slapen, kon Andersen helemaal vrij inkoppen. Het lijkt tekenend voor dit seizoen. Je verliest niet omdat je weggespeeld wordt of omdat de tegenstander zo goed is, maar omdat je de goals praktisch weggeeft. Twente is geen wonderploeg en als je dan zo van start gaat, lijkt er toch iets niet goed te zitten in het team.

De tweede helft was beter. Met name het inbrengen van Vermeij zorgde voor wat meer mogelijkheden. De grootste kans kwam nog ook van hem. Een mooie voorzet met de buitenkant van Kuwas werd jammerlijk gemist door de spits, die het voornamelijk moet doen met invalbeurten van maximaal twintig minuten (waaraan heeft hij dit verdiend?). Armenteros was sterk en was een plaag voor de defensie van FC Twente.

Maar helaas lijkt het het erop dat Heracles dit seizoen geen rol van betekenis meer gaat spelen. En dat is jammer. Zeker gezien het feit dat je vorig seizoen Europees voetbal haalt en je miljoenen aan transfers hebt binnengehaald. Stegeman gaf vorige week aan dat “we” als supporters niet te hoge verwachtingen moeten hebben. Er is gekozen om het seizoen (ondanks het wegvallen van Zomer en Fledderus) uit te spelen zonder versterkingen en met het huidige materiaal mag je blij zijn als je je handhaaft in de Eredivisie. Dat is blijkbaar waar de lat gelegd wordt.

 

Sponsoren

Reacties (33)

Reageer nu!