Heracles Almelo heeft zaterdagavond thuis tegen PSV niet voor een stunt kunnen zorgen. Ondanks dat de ploeg alles gaf en een goede wedstrijd speelde, verloor het toch ongelukkig in de slotfase met 1-2 van de Eindhovenaren.

In de begin van de wedstrijd waren de bezoekers gevaarlijk. Pereiro zag zijn inzet met de voet worden gekeerd door Castro. Daarna probeerde Heracles het voor het doel van PSV en kreeg het in de 11e minuut de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Armenteros werd in de zestien onderuit gehaald en een penalty was het gevolg. Armenteros nam de penalty, maar zag deze gekeerd worden door doelman Zoet. PSV probeerde daarna te profiteren, maar wist niet tot scoren te komen via Guardado en Propper. Heracles ging de strijd en probeerde waar mogelijk gevaarlijk te worden. Een vlammend schot van Darri vloog net langs de kruising. Ook PSV werd nog gevaarlijk vlak voor rust, maar Castro hield zijn doel schoon.

Ook het begin van de tweede helft was voor PSV. Na vijf minuten lag de bal er al in. Na een misser in de verdediging van Heracles kon Ramselaar raken schieten: 0-1. PSV bleef gevaarlijk en scoorde twee uit in buitenspelpositie. Het bleef nog een wedstrijd en Heracles bleef strijden voor een goed resultaat zonder dat het echt kansen kreeg. Castro hield Heracles in de wedstrijd met een goede reflex op een kopbal van Van Ginkel. In de 77e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Een goede voorzet van Kuwas belandde bij Armenteros, die met een prachtige volley in de kruising schoot: 1-1. In de slotfase gingen beide ploegen voor de winst. Te Wierik schoot bijna in eigen doel. Even later was het toch weer raak voor PSV. Een schot van Propper, die van richting werd veranderd, belandde in het doel: 1-2. Een punt was verdiend geweest, maar helaas kon Heracles geen punten aan deze wedstrijd overhouden.

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (55)

Reageer nu!