Heracles heeft vanavond in Tilburg zijn eerste drie punten van dit jaar gepakt en hoe! Met tien man werd een 1-0 achterstand omgebogen naar een 1-3 overwinning!

In de eerste helft was het de thuisploeg die het betere spel had. Heracles probeerde voetballend gevaarlijk te worden, maar kreeg na een klein half uur een penalty tegen. Duarte ging in de fout en Castro vloerde Oulare. De bal ging op de stip en Castro moest met rood van het veld. Duarte werd eruit gehaald. De penalty werd benut door Sol: 1-0. Heracles kreeg in het restant van de eerste helft nog wel twee kansen via Vermeij. De spits, die de zieke Armenteros verving, was niet scherp genoeg voor het doel. Invalkeeper Fij hield Heracles nog fraai op de been. Een vrije trap van Haye werd uit de kruising geslagen door Fij waardoor het nog 1-0 bleef tot de rust.

De tweede helft werd ongelooflijk. Heracles bleef met drie aanvallers voetballen en dat betaalde zich uit. Na een uur spelen kreeg Van Ooijen geheel vrij de bal en schoot de bal van ver schitterend in het doel. Vanaf dat moment ging het snel. In zes minuten tijd was het opeens al 1-3! Eerst was het invaller Peterson die van dichtbij raak schoot en even later tikte Gosens de derde voor Heracles in het doel. Een ongekende ommekeer in de wedstrijd! Heracles had volledig de controle over wedstrijd en Willem II was het totaal kwijt. De voorsprong kwam niet meer in gevaarlijk en daarmee was de tweede uitoverwinning van dit seizoen een feit!

Sponsoren

Reacties (37)

Reageer nu!
Thomas 18:34 6 februari 2017

Terecht dat Heracles en Castro in beroep gaan tegen de rode kaart. Was geendoorgebroken speler. Bovendien, Castro deed poging de bal te spelen. Geel zou hebben laten volstaan.
00
Scout 17:36 6 februari 2017

Kuwes speel inderdaad goed maar mijn inziens omdat hij veel vanuit het middenveld kwam met zijn grote, snelle lange passen.
00
Op letter 09:43 6 februari 2017

Kuwas speelde echt geweldig!
00
Kris 09:28 6 februari 2017

@ Arthur
Dat we ‘voetballend’ proberen op te bouwen, geniet zeker ook mijn voorkeur. Er zijn alleen altijd een paar momenten in een wedstrijd dat het voor mijn gevoel maar net goed gaat, of niet, zoals zaterdag. Persoonlijk vind ik Castro voetballend gezien ook een stuk minder dan bijvoorbeeld Pasveer (Castro voor ons een goede keeper hoor, daar niet van). Ik had het idee dat tegen PSV, Bruns en Pelupessy wat meer naast elkaar speelden en dat vond ik wel een flinke verbetering. Zowel qua opbouw als positiespel. Ik heb nog steeds alle vertrouwen in Duarte, maar ik kan ook niet ontkennen dat de wisseling met Van Ooijen goed uitpakt. Die verplaatst het spel toch meer met passes, terwijl Duarte wat meer een dribbelaar is. De verhoudingen lijken beter te kloppen.
00
Pielle 02:20 6 februari 2017

Prima resultaat na hard terug knokken toch de 3 punten weten te pakken! Laten we met z’n allen ook niet te blij zijn want we moeten toch de komende 2 wedstrijden thuis 6 punten pakken! Weten we hier 6 punten te pakken dan mag de kruk los! Dan kunnen we mooi omhoog kijken en het seizoen rustig uit voetballen, wie weet met een el ticket en anders mag ook wel 9e/8ste plek. Dus eerst de focus naar de twee concurrenten aankomende weken! Volop GAS
00
Arthur 01:16 6 februari 2017

@Kris: En toch ben ik blij dat we iets risicovoller, maar dominanter spelen. Het getuigt wel van vertrouwen. In elke wedstrijd zullen ‘forced errors’ zitten. Het is gewoon erg zuur dat je èn een penalty èn een rode kaart tegen krijgt. Heracles heeft niet als kwaliteit om heel berekenend te spelen in mijn beleving.
00
Kris 22:38 5 februari 2017

Ik zag het na de rode kaart niet meer gebeuren en loop ondertussen al bijna 24 uur met een grote smile op mijn smoel. We hebben echt onze rug gerecht na die 1-0 en dat valt alleen maar te prijzen. We begonnen niet zo heel goed, vond ik. Afwachtend spelen in uitwedstrijden, heb ik totaal geen moeite mee. Maar je moet dan wel scherp je duels in klappen en ik vond dat we dat niet goed deden. Duarte leidt balverlies, maar eigenlijk mag Castro die bal al niet meer op Hoogma spelen. Proberen om te blijven voetballen is een nobel streven, maar je kan het ook overdrijven. Fij houdt ons op de been met die wereldredding en eigenlijk moet Vermeij die gelijkmaker al maken. Dat het nog maar 1-0 achter was bij rust gaf ons een dikke boost, maar kunnen we nu ook eens zo beginnen? Het lijkt wel of er eerst wat moet gebeuren, voordat we gas geven. Hoe dan ook, trots op mijn club en nu doorrammen tegen Roda en Excelsior en dan maar eens zien waar het eindigt…
00
Hafc1903 16:26 5 februari 2017

Ik had Van Ooien net als velen eigenlijk al afgeschreven, maar hij laat nu al 2 wedstrijden zien toch te kunnen ballen. Ook Kuwas komt beter in zijn spel. Peterson moet je sowieso in de basis zetten. Die snapt het spelletje. Dan kun je of Kuwas op 10 zetten en dan Bruns er eens naast zetten of je haalt Darri eruit en zet Peterson daar neer. In ieder geval hebben we weer keuzes. Het werd ook tijd, want Duarte, Bruns en Navratil hebben eigenlijk veel te lang mogen aankloten omdat er geen vervangers waren. Duarte en Navratil weten nu dat ze beter moeten worden en het niet vanzelf gaat.
00
Foppe 15:57 5 februari 2017

Timmoty ook al zeg ik duizend keer , het is mijn mening. Als je het niet lezen wil prima, maar hou je bek over anderen.
00
Timmoty 15:40 5 februari 2017

@smurf
Liefst beetje melk!
00
smurf 15:32 5 februari 2017

Timmoty,
Drink jij bij voorkeur je azijn met of zonder suiker en melk? of drink je het het liefste uit de fles? wat een gezeik hier de laatste tijd zeg gadverdamme
00
Timmoty 15:23 5 februari 2017

Nouja grote bek Foppe, dat valt tegen.
Maar als meerdere supporters jullie wat duidelijk wil maken, dan is het onzinnig om wéér in een nieuwe topic hetzelfde verhaal te houden. Ik heb dit van jou al 10x voorbij zien komen……. en volgens mij wel meer hier!
00
Wesselhafc 14:49 5 februari 2017

Tuurlijk keepte fij goed maar om nu direct die jongen de hemel in te prijzen moeten we ook mee oppassen, telegenkamp keepte zn eerste wedstrijd toen in de beker tegen az ook fantastisch…
00
Foppe 14:24 5 februari 2017

Timmoty met zijn grote bek over , Robbert. De enige die nare trekjes heeft ben jij, jij gunt een ander zijn mening niet. Neigt naar narcisme
00
Timmoty 14:04 5 februari 2017

@foppe , jij begint ook nare trekjes te krijgen met elke coment die 4-4-2 aan te halen.

We spelen al sinds jaar en dag 4-3-3. Een ander systeem inpassen heeft echt weken nodig, zoiets is toch niet heel moeilijk te begrijpen ?

Tel daarnaast je 7 buitenspelers erbij, maar lekker op de bank zetten?

Vermeij speelde helemaal niet “top” gespeeld. Verre van zelfs… 2 kansen gehad (die ook zeker mis konden gaan hoor) voor de rest niet veel laten zien.

Maar gewoon blijven posten over je 4-4-2. Misschien wordt je er nog een keer 1.
00
Geert 14:02 5 februari 2017

Stef, waarom zo verbaast? Je merkte toch al maanden dat de supporters hier aan toe waren? De stemming bereikte en dieptepunt op deze website.

Dan is het enige wat de spelers kunnen doen en onverwachte overwinning (na 20 min) pakken. En ja, dan slaat de stemming rigoureus om.

Lekker man, ook voor Van Ooijen en Peterson!
00
Stef 13:13 5 februari 2017

Tot de rode kaart vond ik ons zeker niet de betere.
2e helft was top, maar ik verbaas me hoe snel iedereen in de gloria is.
Vermeij stond wel steeds op de goede plek. 2 keer een aandeel in de score.
00
Foppe 12:18 5 februari 2017

Vermeij heeft volgens mij top gespeeld, mist nog wedstrijd ritme. Geeft extra afspeel mogelijkheden. 4-4-2 is zeker een mogelijkheid. Kuwas kan ook op het middenveld.
00
Timmoty 11:45 5 februari 2017

Fanclub Vincent Vermeij gaat denk ik even pas op de plaats maken? Veel potentie, maar moet absoluut nog veel leren. Sammy in de spits!
00
Josdel 11:06 5 februari 2017

Lekkere wedstrijd hoor. Moet wel eerlijk toegeven dat ik het na die pingel en rode kaart het even niet meer zo zag zitten. Geen flauw idee of het wel een rode kaart was, vind die nieuwe regel daarover maar ingewikkeld. Maar goed, respect voor hoe Heracles zich daarna heeft opgericht. Vond het een goede en gedurfde wissel van Stegeman om Duarte er uit te halen. Penalty was ook deels zijn fout. Vorige week vond ik het zonder hem al een stuk beter gaan en ook nu haalde hij in de eerste twintig minuten vaak de vaart uit het spel van Heracles. Als Bruns volgende week weer mag spelen, zou het mij niks verbazen als Duarte weer lekker gaat banken.

Droste was vrij matig, maar voor de rest stond het verdedigend zeer goed. Te Wierik en Hoogma waren af en toe lekker ballen aan het wegschieten en ook Gosens speelde zeer goed. Ik ben de laatste tijd best kritisch op Pelupessy, maar die speelde ook een hele goede wedstrijd. Kuwas kwam veel dreiging vanaf, maar hij verneukte toch ook nog best wel veel.

Maar al met al is dit een wedstrijd waar we mee door kunnen. Met een inzet als gisteren moeten we Roda toch kunnen verslaan volgende week. Publiek gaat er met zo’n strijd ook achter staan en dan moeten we de punten in Almelo kunnen houden en dan op naar een mooie tweede seizoenshelft.
00
Kobus 09:43 5 februari 2017

Willem II – Heracles Almelo
5 februari 2017 De Kruikenzeiker
Dat je in de kroeg staat met je vrienden. Drankie in je hand. Groepje vrouwen in de buurt. Beetje dansen. Beetje drinken. Beetje laachen. Voor je het weet sta je met een veel te lekker wijf te schuren. Ze begint half tegen je aan te rijden, kusje in de nek. Handje op de heupen. Af en toe ‘per ongeluk’ op de billetjes waarbij ze je stout aankijkt. Tuurlijk.

Je denkt: fuck it, ik ga d’r voor. Die zak leegt zichzelf niet. “Ga je met me mee naar huis?” vraag je zelfverzekerd. Die chick zegt ja, en je rijdt samen naar huis. En onderweg denk je: dit gaat eigenlijk veel te makkelijk. Hoezo wil dit enorm lekkere wijf nou met mij mee? Zelf bende maar een lillik everzwijn met een bochel als Quasimodo en een gezicht dat zelfs in het donker beter niet gezien wordt. En dan kom je na een kwartier thuis aan, waar het verder gaat. Kusje hier, handje daar. Op de bank, daarna naar de slaapkamer. Ge trekt oe kleren vast uit en gaat op bed liggen. Dat lekkere wijf komt de slaapkamer binnen en dan slingert ze ineens een ferme Hema rookworst uit d’r broek van 30 cm.
Dan voelde oe kut baas. Zo voelde de nederlaag vanavond ook. Het ging veel te makkelijk met een penalty en een rooie kaart. Willem II was veel beter. Willem II kreeg kansen en niets stond nog in de weg om een goeie overwinning neer te zetten. Tegen 11 man, maar ook tegen 10 man. Het stond prima. En dan krijg je dit. Je wordt gewoon in 6 minuten kei hard geneukt door Heracles Almelo. Met 10 man! Terwijl je zo’n eerste helft gespeeld hebt! Ik kan er echt met m’n kop niet bij. En waar was die Van der Looi nou met z’n tactische omzettingen? En wat heeft hij in de rust gezegd en gedaan waardoor ze als een stel wijven uit de kleedkamer komen?

Enige big up vandaag is voor Fran Sol die samen met Kali gewoon de penalty opeiste van Obbi Oulare. Nou vond ik dat Fran Sol ‘m verschrikkelijk slap in schoot, maar goed, hij zat. Oulare. Man man man. Hoe heeft die vent ooit 8 miljoen gekost? Het is typerend voor de gekte in het Britse voetbal. Daar loopt het geld tegen de plinten omhoog en dan koop je maar een lange Belgische hark voor 8 miljoen. Mensen vergeleken hem gisteren gekscherend met Zsombor Kerekes. Deze mensen vergeten even dat Kerekes nog wèl enige vorm van techniek had. Oulare heeft de motoriek van een kapotte lantaarnpaal waarover wordt geklaagd in ‘Heel Tilburg In Een Groep’, het afvoerputje van de Tilburgse gemeenschap. Als Oulare de penalty had opgeëist en had gemist had het publiek ‘m nog harder uitgelachen. 8 miljoen? LAHMUHNIELACHUH!
00
Nikos 09:03 5 februari 2017

Met 10 man tegen 10,5 man winnen is gewoom heel knap! Komend weekend weer zo vlammen tegen AZC Kerkrade.
00
Buks 08:50 5 februari 2017

Tja…..
Zet mensen op de juiste plek.
We hebbe 2 nummers 10, waarvan v Ooijen
Het meest technische is. Kuwas komt ook graag opzetten. Bruns hoort daar nooit te staan, is een rommelaar en vechter , maar verzuipt met al die vrijheid op 10.
V Ooijen staat continue vrij, draait soepel weg en verlengt. Dat is de kwaliteit Vsn een nummer 10. Gelukkig post ik dit al maanden, dus ben ik geen naprater.

Even over droste en Duarte
Droste had een geweldige zware tegenstander, en alles ging over zijn kant. Breukers was alle kanten voorbij gelopen.
Breukers voetbal niveau eerste divisie. Droste heeft een jaar top gevoetbald , maar heeft vanaf mei 2016 vooral geen kans gekregen. Net als v Ooijen.
Duarte is dit seizoen tot nu toe de beste mddnvelder. Dat zegt wat over die andere twee.

Ik geloof dat draaikont stegie nu zn ideale opstelling heeft. De supporters hbbn hem een handje geholpen. Al hoewel hij in het interview mij toch nog te vaag over v Ooijen was.
00
Lummels 04:46 5 februari 2017

Van ooijen wat was hij goed vandaag eerlijk k wou niet eens dat renze fij ging keepen maar naar vandaag mag die wel rest of t seizoen keepen en btw vermeij speelde goed vandaag hij heeft veel geknokt zag ik ja de mindere ware darri,droste en kuwas als jij zo vaker speelt wil k altijd naar je westrijden kijken en peterson wat viel hij dr goed in ik gun hem wel die peterson want hij heeft in een techniek in de bene das niet normaal maar echt aan iedereen complimenten voor vandaag! Jullie waren geweldig zo volhouden en we kunne weer hopen op een europees kanss?
00
Stadioncheck 00:26 5 februari 2017

Dit geeft een boost , vooral in geslagen positie winnen.
Allemaal hard geknokt.
Dus MOFTM voor mij het TEAM!

Met een man minder gaat ons altijd goed af met zijn 10,en spelen daar'(historie 2-6 ook al met zijn 10,en)
Misschien de uitwedstrijden altijd zomaar spelen in Tilburg 3-9 na 2 wedstrijden 10 man in Tilburg.
00
Freek 00:09 5 februari 2017

Droste was ongelukkig vanavond, moet toch beter als hij Breukers wil vervangen in de basis. Laten we er van uit gaan dat hij pech had vanavond. Weet iemand trouwens waar Walter afdeling zuid-Limburg is gebleven?
00
Arthur 00:05 5 februari 2017

@Maurice: Vermeij komt er wel!👍🏼😁 Ik zou Vermeij alleen graag een keer willen zien spelen mèt Armenteros. Heracles heeft erg goed gehandeld door van Mieghem te verhuren en Peterson te halen. Ze hadden van Mieghem heel sociaal kunnen houden vanwege bewezen diensten, maar deze oplossing is echt voor alle betrokkenen beter en ik ben er van overtuigd dat, als we nu met fris elan (van Ooijen die z’n kans grijpt en Peterson die Darri en Kuwas scherp gaat houden) en meer vertrouwen gaan voetballen, dat dan de kansen voor Vermeij ook komen. Het grote voordeel is dat dit elftal niet te beroerd is om hard te werken en dat er nu echt wel kwaliteit in het elftal zit…als het vertrouwen nu ook weer toeneemt, en ze daardoor niet opeens de inzet laten vieren, dan gaat het weer een prima seizoenshelft worden!
00
Maurice 23:48 4 februari 2017

@Evert

Beter had je het niet kunnen verwoorden. Ik was hem vergeten te noemen, maar Renze al jarenlang een voorbeeldige prof.
Eindelijk je debuut in de eredivisie, en een debuut die glansrijk hebt volstaan.
Wat een geweldige redding op die vrije trap, deze 3 punten behoort absoluut ook jou toe.
Als het 2-0 wordt is gespeeld.
00
Kobus 23:47 4 februari 2017

O ja… Fij wat was die goed heej… die houdt ons gewoon in de wedstrijd.
00
Kobus 23:44 4 februari 2017

Lamprou wil hoger op? Ik snap dat wel…
Fantastische overwinning, volgende week gewoon met 10 man beginnen!
00
Maurice 23:43 4 februari 2017

Totaal niet verwacht na 20 minuten deze 3 punten.
Complimenten aan de verdediging en het centrale duo.
Hoezo Hoogma niet kopsterk??
Pelupessy wat een goede wedstrijd speelde jij!
De minderen vandaag waren (doet zeer om te zeggen want ik ben fan van hem) Droste en Darri.
Kuwas was vandaag ook lekker op dreef.
Vermeij volgens mij is het duidelijk waarom jij achter Armenteros komt en op de bank zit.
2 weken geleden ook 2 kansen om zeep geholpen waar je in mij ogen van schrok, vandaag ook 2 kansen waar minimaal 1 er in had moeten zitten.
Voor de rest complimenten aan het hele team ook die iets minder speelden (of minder gelukkig waren in hun actie) vandaag, dit is wat wij willen zien.
Strijd passie en geloof, nu 2 weken laten zien, het kan nog een leuk seizoen worden met deze inzet elke wedstrijd.
Volgende week het vreemdelingen legioen bij ons thuis, die 3 punten moeten in Almelo blijven en we kunnen weer naar boven kijken.

Heren dank jullie, mijn weekend is helemaal goed.
Nu morgen Feyenoord nog een dikke overwinning…..
00
Evert 23:38 4 februari 2017

Rense Fij jebent een echte Heraclied je was geweldig vanavond.
00
Smaakpolitie 23:29 4 februari 2017

Wat is hij lelijk van dicht bij
00
Rono 23:24 4 februari 2017

Feestje, was er bij. Nu met busje 3 op de weg terug. Toch 150 man in uitvak. Als v ooijen die bal niet maakt moet ik het nog zien, maar goed doorgegaan, erg belangrijke punten, blij mee. Nu roda en excelsior pakken
00
Arthur 23:21 4 februari 2017

Los van het schitterende doelpunt van van Ooijen, vond ik hem ook de meest opvallende speler! Hij bood zich continu aan! Echt een box-to-box speler vandaag!

Ook Peterson klopt sympathiek aan de deur. Ik denk dat Heracles al met al toch weer fantastisch gehandeld heeft; we gaan nog erg veel plezier aan hem beleven!

Mooi voor Renze Fij dat hij zo goed inviel!

Groot compliment voor de technische staf: zowel in de wedstrijd tegen PSV (jammer genoeg en onterecht verloren), als in deze wedstrijd, stonden er kerels in het veld die met vertrouwen, inzet en weerbaarheid speelden. Met 10 tegen 11 bij de tegenstander de bal afjagen, de aanvallers op het veld laten staan, met 10 tegen 11 zelf het spel breed houden….echt een prima teamprestatie.

Was het dan allemaal goed? Nee; we komen te makkelijk op achterstand. De spelers hebben gevochten voor de overwinning en terecht gewonnen, maar als Willem II dezelfde strijd had gevoerd hadden we eigenlijk nooit meer mogen winnen. Ook vond ik Droste gefrustreerd en ongeconcentreerd rondlopen. Spelers als Kuwas, Vermeij, van Ooijen (in de afgelopen weken), Darri en Peterson stralen fitheid en spelvreugde uit. Bij Droste zie ik dat op dit moment minder. Duarte speelde ook iets ongelukkiger, al is het niet fair om hem op 20 minuten te beoordelen.

Hoe dan ook: de wederoprichting van van Ooijen (talent, inzet en kwaliteit heeft hij…maar nu nog als een echte kerel de beuk d’r in) en de komst van Peterson verrassen mij positief!

Het was “do or die” vandaag; hadden we vandaag verloren dan waren we mogelijk onterecht mentaal in de problemen gekomen. Vandaag vieren en vanaf morgen weer vol op Roda gaan richten…!

Ik ben wel meer en meer overtuigd van de kwaliteit van dit elftal. Bij vlagen spelen we fantastisch en ik begin weer meer een team en ‘vriendenploeg’ te zien. In dat opzicht zijn Pelupessy en te Wierik van cruciaal belang. Wat mij betreft mag te Wierik wel de standaard aanvoerder worden.

Prettig het weekend doorkomen zo!👍🏼😁
00
Roy 22:56 4 februari 2017

Grote klasse!!
00
Aad 22:41 4 februari 2017

BAM!! Belangrijke 3 punten hoor! Op basis van de hele wedstrijd nog verdiend ook.
00