Heracles speelt zaterdag een uiterst belangrijke wedstrijd tegen Roda JC.

De ploeg uit Zuid Limburg (inmiddels veroverd door een steenrijke Rus), hebben een metamorfose ondergaan in de winterstop. Er zijn maar liefst negen (!) spelers bijgekomen. Negen spelers die Roda uit de degradatiezone moeten helpen, want de club uit Kerkrade staat met zestien punten op een gedeelde laatste plaats met GA Eagles.

Heracles heeft ook een lastige start van de tweede seizoenshelft gehad, maar won vorige week knap bij Willem II. In zes doldwaze minuten werd (met 10 man) een 1-0 achterstand omgezet in een 1-3 overwinning. Prachtige goals van Van Ooijen, Peterson en Gosens zorgden voor een historische avond in Brabant. Deze overwinning betekende tevens een klim naar de elfde plek. 24 punten. Dat is het totale aantal punten dat Heracles inmiddels bij elkaar gewonnen heeft en dat is voor een club als Heracles gewoon een prima aantal. Hoe fijn zou het zijn als ook Roda aan de zegekar gebonden werd. Wie weet wat het seizoen dan nog allemaal kan brengen!

Vorig jaar was de wedstrijd tegen Roda een wedstrijd die je liever niet gespeeld had. 0-5 werd het en daarmee was ook alles gezegd. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dat niet weer gaat gebeuren! Dit jaar was Roda uit de eerste competitiewedstrijd, direct na de Europese trip in Portugal. Toen werd het 1-1. Navratil was destijds de doelpuntenmaker.

Heracles wist van de afgelopen elf keer dat het Roda ontving 6 zes keer te winnen. Driemaal werd er verloren.

Aankomende zaterdag staat de wedstrijd onder leiding van arbiter Kuipers en begint om 18:30.

 

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!