Heracles speelt zaterdag een uiterst belangrijke wedstrijd tegen Roda JC.

De ploeg uit Zuid Limburg (inmiddels veroverd door een steenrijke Rus), hebben een metamorfose ondergaan in de winterstop. Er zijn maar liefst negen (!) spelers bijgekomen. Negen spelers die Roda uit de degradatiezone moeten helpen, want de club uit Kerkrade staat met zestien punten op een gedeelde laatste plaats met GA Eagles.

Heracles heeft ook een lastige start van de tweede seizoenshelft gehad, maar won vorige week knap bij Willem II. In zes doldwaze minuten werd (met 10 man) een 1-0 achterstand omgezet in een 1-3 overwinning. Prachtige goals van Van Ooijen, Peterson en Gosens zorgden voor een historische avond in Brabant. Deze overwinning betekende tevens een klim naar de elfde plek. 24 punten. Dat is het totale aantal punten dat Heracles inmiddels bij elkaar gewonnen heeft en dat is voor een club als Heracles gewoon een prima aantal. Hoe fijn zou het zijn als ook Roda aan de zegekar gebonden werd. Wie weet wat het seizoen dan nog allemaal kan brengen!

Vorig jaar was de wedstrijd tegen Roda een wedstrijd die je liever niet gespeeld had. 0-5 werd het en daarmee was ook alles gezegd. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dat niet weer gaat gebeuren! Dit jaar was Roda uit de eerste competitiewedstrijd, direct na de Europese trip in Portugal. Toen werd het 1-1. Navratil was destijds de doelpuntenmaker.

Heracles wist van de afgelopen elf keer dat het Roda ontving 6 zes keer te winnen. Driemaal werd er verloren.

Aankomende zaterdag staat de wedstrijd onder leiding van arbiter Kuipers en begint om 18:30.

 

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!
ben 22:07 11 februari 2017

Terechte uitslag, beide ploegen kregen voldoende kansen om te scoren. Vermakelijke tweede helft. Ik begreep bij 2-2 alleen niet waarom Pröper naar achteren werd gehaald, je zag de totale wanorde bij RodaJC, had nog voor de 3-2 gegaan was denk ik ook nog wel gelukt. Nu blijven de plekken 10 tot en met 18 wel dicht bij elkaar staan. Volgende week is een overwinning tegen Excelsior het enige wat telt, in Amsterdam de week erop heb je geen kans!(normaal gesproken)
00
Black&white 20:24 11 februari 2017

Gelijk spel is gewoon goed tegen Roda. Volgende week weer 3 punten. Heb je de laatste 3 wedstrijden 7 punten als we tegen excelsior winnen. Nu 4 punten uit 2 wedstrijden. Is gewoon netjes 🙂
00
Josdel 14:30 11 februari 2017

Alsjeblieft geen Kuwas op tien, daar heeft hij de handelingssnelheid niet voor. Kuwas is prima als hij iemand kan passeren en vervolgens minimaal vijf seconden tijd heeft om iets te bedenken. Dat is niet handig voor een ‘tien’. Gewoon een middenveld met Van Ooijen, Bruns en Pelupessy, werkte tegen PSV ook meer dan prima.
00
HAFC1903 13:20 10 februari 2017

Castro
Droste-MTW-Hoogma-Gosens
Joey-Van Ooien
Kuwas
Peterson-Armenteros-Darri

Tegen Roda heb je creativiteit nodig. Bruns brengt dat al het hele jaar niet terwijl Kuwas dat wel kan. Peterson hoort er sowieso in. Nu al meer rendement dan een Darri bijvoorbeeld.
00
Kobus 12:22 10 februari 2017

Mijn gevoel zegt dat het morgen juist een keer heel makkelijk gaat, nergens op gebaseerd maar ik zeg 4-1!
00
Cris 12:19 10 februari 2017

Doet samuel mee ??
00
toon 09:52 10 februari 2017

Roda is zeker lastig, maar met steun van een vol stadion kunnen we zelf als supporter het verschil afdwingen en de 3 punten in Almelo houden
00
Robbert 09:52 10 februari 2017

De 3 punten moeten in Almelo blijven, met of zonder Castro. Verder is te hopen dat Pelu zijn kop er bij houdt na al dat geouwehoer van afgelopen week. We hebben 11 honderd procent gefocuste spelers nodig willen we kans maken. In het vreemdelingen legioen van Roda zitten enkele aardige spelers tussen, ze komen naar Almelo om de nul te houden, dus met een dubbeldekker. Luizenploeg dat Roda.
00
Wouter 08:50 10 februari 2017

Geen idee wat ik kan verwachten van Roda, ze doen het de laatste tijd wel redelijk. Heracles kan bij winst vrijwel zeggen dat de degradatiestreep afgewend is.

Ben benieuwd of we de lijn door kunnen zetten.
00
Matthijs 08:47 10 februari 2017

Bij nader inzien zou het beroep gisteren in Zeist behandeld zijn. Geen idee wat hier uitgekomen is.
00
Matthijs 08:37 10 februari 2017

@ Stef. NOS meldt zonder Castro, maar volgens mij is er nog geen uitspraak gedaan over het beroep dat Heracles heeft aangetekend en dat zou betekenen dat Castro wel mee kan doen.
00
Kris 08:24 10 februari 2017

Het wordt zeker geen gemakkelijk potje. Op de een of andere manier ligt Roda ons niet zo en hebben we het er altijd moeilijk mee. Neemt niet weg dat we wel meer kwaliteit hebben en ook vrij goed spelen de laatste wedstrijden. Een vroege goal zal erg lekker zijn.. Allemaal er achter, knokken als een malle en we gaan ervoor!
00
Stef 07:13 10 februari 2017

Met of zonder Castro?
00
marco 04:23 10 februari 2017

De lijn van vorige week doorzetten,en nu ook met 11 man.dan blijven de 3 punten
in Almelo!!!
00