Heracles Almelo heeft vanavond een ruime thuisoverwinning geboekt op Excelsior. Pas na de rode kaart van Excelsior na ruim een half uur spelen kon de ruime zege worden veilig gesteld. Kuwas, Bruns, Te Wierik en Peterson namen de doelpunten voor hun rekening en bezorgden Heracles een 4-0 zege.

De bezoekers waren in het begin van de wedstrijd het gevaarlijkst. Heracles gaf te veel ruimte weg achterin en Excelsior ging daar handig mee om met de snelle voorhoede. Echter bleef het 0-0 in het Polman Stadion. Peterson had daarna een enorme kans na een slippertje van Hahn. De Zweed zag zijn rebound tergend langzaam naast het doel gaan. Ruim een half uur in de eerste helft moest Excelsior met tien man verder toen verdediger Mattheij zijn tweede gele kaart ontving na een overtreding op Armenteros. Vlak voor rust werd de meerderheid verzilverd. Kuwas schoot een rebound vanuit een inzet van Van Ooijen op de lat raak: 1-0.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en Heracles kreeg enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. Van Ooijen en Propper wisten niet te scoren en een inzet van Armenteros ging via een verdediger net naast. Na een klein uur spelen was het dan toch raak. Een mooie aanval op aangeven van Van Ooijen werd netjes binnen geschoten door Bruns: 2-0. In de 66e minuut was het weer raak. Een afgemeten pass van uitblinker Bruns kwam bij de opgekomen Te Wierik terecht, die in één keer uithaalde en scoorde: 3-0! In de slotfase maakte er Peterson met een kopbal nog 4-0 van op aangeven van Armenteros. Een mooie ruime overwinning was het resultaat!

Sponsoren

Reacties (86)

Reageer nu!