Heracles Almelo heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in Amsterdam. De Heraclieden verloren met 4-1 van Ajax. In de eerste helft was het nog gelijk (1-1), maar de Ajacieden liepen in de tweede helft al snel uit naar een ruime overwinning.

Het was een open wedstrijd in de Amsterdam Arena. Heracles voetbalde prima mee in de eerste helft en kreeg ook zelf de nodige kansen. De kansen waren er over en weer en de thuisploeg werd gevaarlijk via Dolberg en Traore. Castro was een sta in de weg. Maar ook Heracles werd gevaarlijk in de omschakeling. Peterson was dichtbij de 0-1 toen hij doelman Onana omspeelde, maar hij wachtte te lang en wist niet te scoren. Even later werd onterecht een buitenspel doelpunt van Armenteros afgekeurd. In de 23e minuut kwam Ajax op voorsprong. Na een schot van Klaassen, die gekeerd werd door Castro, schoot Dolberg raak in de rebound: 1-0. Lang stond Heracles niet achter. Een voorzet van Droste werd twee minuten later knap binnen gekopt door Armenteros: 1-1! Daarna werden beide ploegen niet heel erg gevaarlijk meer in de eerste helft.

In de tweede helft werd de wedstrijd al vrij snel beslist in het voordeel van de thuisploeg. Eerst kon Castro nog knap redden op een schot van invaller De Ligt. In de 56e minuut was Castro kansloos. Dezelfde De Ligt kopte raak uit een hoekschop: 2-1. Drie minuten later lag het derde doelpunt al in het net. Sanchez mocht opkomen en vrij uithalen. De bal werd hard ingeschoten: 3-1. Heracles nog wel een gigantische kans in de tweede helft. Na een goede actie van Peterson, wist Navatril niet tot scoren te komen. Het verzet bij Heracles was gebroken en Ajax scoorde in de slotfase nog een keer via Traore, die de eindstand op 4-1 bepaalde.

Sponsoren

Reacties (27)

Reageer nu!