Heracles Almelo heeft vanavond een uitstekende overwinning gepakt. FC Utrecht werd met 2-1 verslagen.

Heracles kwam in deze wedstrijd nog wel op een 0-1 achterstand tegen een ploeg dat moeilijk te bespelen was. In deze eerste helft had Heracles het sowieso moeilijk, maar enkele fraaie reddingen van Castro zorgden ervoor dat het maar bij 0-1 bleef. Heracles liet het in de eerste helft bij “speldenprikjes” van onder andere Kuwas en Armenteros.

Utrecht ontliep in de eerste helft overigens een rode kaart. Van de Maarel ontsnapte aan een tweede gele kaart, nadat hij Kuwas duidelijk vasthield.

De tweede helft was anders. De start was furieus en een prachtige pass van Hoogma werd door Kuwas fraai afgemaakt. Een vervolg bleef vervolgens lange tijd en het leek erop dat de wedstrijd in een 1-1 eindstand zou eindigen, maar in de laatste minuut was het Thomas Bruns die dit seizoen zijn tweede, maar misschien tot nu toe wel de belangrijkste goal maakte. Zijn inzet werd in eerste instantie tegengehouden door Robin Ruiter, maar hij was er zelf als de kippen bij om alsnog de bal in te koppen. De ontlading was groot, bij zowel de supporters als de spelers.

Heracles lijkt zich inmiddels zo goed als veilig te hebben gespeeld. Volgende week wacht Sparta uit en deze wedstrijd kan heel erg van belang zijn in de strijd om play-offs, want dat is nog steeds een haalbare prijs voor de Heraclieden.

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!