Brandley Kuwas is dit seizoen veelvuldig in het nieuws. De van Excelsior overgekomen aanvaller heeft dit met name te danken aan het telefoontje dat hij enkele maanden geleden van bondscoach Danny Blind kreeg. Hij was “in beeld ” voor het grote Oranje.

Tegenover de TC Tubantia zegt hij dat hij in het begin tekort kwam voor Heracles. Hij mocht namelijk al eens met een groep meetrainen om zich te bewijzen. “Ik kwam bij de laatste drie, Peter Bosz was trainer, maar ik werd niet uitgekozen. Jammer, maar het was terecht. De stap was veel te groot geweest.”

De tijden zijn veranderd. Inmiddels is hij basisspeler en wordt hij door twee landen in de gaten gehouden. Hij zal nu moeten kiezen tussen het land waar zijn ouders geboren zijn of Nederland. “Ik weet het echt nog niet. Ik voel geen druk, ook al moet ik voor juni beslissen. Ik ben er echt heel rustig onder.”

En aan ambities ook geen gebrek bij Kuwas: “Ik wil heel graag naar een topclub in Nederland of anders naar het buitenland. Clubs als Heerenveen of Groningen voelen niet als een stap omhoog, daar schiet ik niets mee op.”

Sponsoren

Reacties (12)

Reageer nu!