Heracles heeft de uitwedstrijd tegen Sparta met 3-1 verloren. Een nederlaag waar weinig op af te dingen was.

De eerste helft kwam moeilijk op gang. Beide ploegen hadden er moeite mee om de bal in de ploeg te houden. Sparta bleek het eerste half uur wel het gevaarlijkst. Zij kwamen dan ook na aan half uur spelen via een ongelukkige van richting veranderde bal op voorsprong. Sanusi was de doelpuntenmaker. Hierna werd Heracles wakker en drongen zij aan op de gelijkmaker.

Deze kwam er bijna door onder andere een penalty. Armenteros (dit seizoen al goed voor 13 doelpunten) miste echter jammerlijk. Hierna volgden meer kansen. Onder andere Breukers (van de lijn gehaald door Breuer) en Pelupessy (afstandsschot gered door de keeper) zorgden bijna voor de gelijkmaker.

In de tweede helft had Heracles het ook moeilijk. Sparta leek net iets feller en Heracles had opnieuw moeite om het spel te maken. Een discutabel moment was er wel. Even leek het erop dat Armenteros alleen op de keeper af kon, maar hij leek gehaakt te worden. Een rode kaart zou een logisch vervolg zijn, maar Nijhuis liet doorspelen.

Na dit moment kreeg Sparta de overhand en liep het uit naar 2-0 en even later zelfs 3-0. Pelupessy maakte het nog even spannend door er in de laatste minuut nog 3-1 van te maken, maar helaas kwam zijn doelpunt te laat om er nog een wedstrijd van te maken. De eindstand bleef dan ook 3-1 voor Sparta.

Op 1 april moet Heracles thuis tegen Heerenveen. Het blijft spannend, want bij een overwinning lijkt er vooralsnog weinig aan de hand en ligt alles nog open. Maar dan moet er wel uit een ander vaatje getapt worden als vanavond!

Sponsoren

Reacties (72)

Reageer nu!