Na een vrij weekend vanwege interlandvoetbal, hervat Heracles zaterdagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. In Friesland werd eerder dit seizoen met 3-1 verloren.

Heracles verloor de afgelopen twee uitwedstrijden. De Heraclieden moeten het met name hebben van de thuiswedstrijden. Daarin worden dit seizoen de meeste punten gepakt. De twee laatste thuiswedstrijden werden beide gewonnen. Mocht ook Heerenveen met drie verliespunten naar huis worden gestuurd, dan doen de Heraclieden goede zaken op de ranglijst en komt plek 9 binnen bereik. Trainer John Stegeman kan niet beschikken over de geblesseerden or Agbaljan (achillespees), Vincent Vermeij (knie), Lerin Duarte (hamstring) en Peter van Ooijen. Thomas Bruns keert terug van een hamstringblessure en Reuven Niemeijer lijkt zaterdagavond zijn eerste basisplaats te krijgen. “Reuven ontwikkelt zich uitstekend, hij heeft laten zien dat hij het niveau aankan. Hij boekt progressie en groeit stap voor stap toe naar het Heracles-niveau. Hij is een no-nonsense jongen, een normale gast en dat past hier goed.”

Tegenstander SC Heerenveen speelde twee weken geleden tegen koploper Feyenoord. Ondanks een goede eerste helft verloren de Friezen toch met 1-2. De ploeg van Jurgen Streppel is een goed voetballend team, maar de resultaten blijven de laatste tijd achterwege. Het won slechts één van zijn laatste negen wedstrijden. Ze zullen dus gebrand zijn om weer eens 3 punten te pakken. Heerenveen bivakkeert op de achtste plaats momenteel en kent in aanloop naar Heracles-uit geen personele problemen. Streppel kan dus zijn sterkste team opstellen zaterdagavond.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 20:45 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Sponsoren

Reacties (16)

Reageer nu!