Heracles Almelo heeft vanavond nipt verloren thuis van Vitesse. Het werd 0-1 voor de Arnhemmers die vlak voor rust het enige doelpunt scoorden via Foor. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Pröpper en Diks.

Heracles begon goed aan de vroege avond wedstrijd in het Polman Stadion. In de 3e minuut had Kuwas een goede op rechts, die de bal legde op Armenteros, maar die kon Room niet verschalken. Daarna bleef het rustig in het stadion en waren er pas in de twintigste minuut weer kansen te noteren. Nathan schoot namens Vitesse van afstand op goal, maar Castro redde. Even later kreeg Van Wolfswinkel een kleine mogelijkheid. Na een klein half uur spelen was het weer Heracles. Opnieuw een goede actie van Kuwas, die Gosens bediende. De vleugelverdediger kon helaas niet genoeg kracht zetten aan zijn kopbal. Vlak voor rust waren het toch de bezoekers, die eigenlijk uit hun eerste echte kans ook direct scoorden. Na een slippertje in de verdediging, kwam de bal bij Foor. Hij krulde de bal onhoudbaar achter Castro: 0-1.

Ook het begin van de tweede helft was voor Heracles. Niemeijer schoot van zo’n twintig meter op de paal. Daarna volgde een domper. Pröpper moest inrukken na zijn tweede gele kaart en Heracles moest door met tien man. Stegeman wisselde niet direct en Heracles ging strijdend op zoek naar de gelijkmaker. Kuwas en Peterson waren gevaarlijk met afstandsschoten die meer hadden verdiend. Het bleef 0-1 en Vitesse loerde met een meerderheid op de kansjes die kwamen. De Arnhemmers waren niet zorgvuldig in de afwerking en Heracles probeerde met het inbrengen van Darri nog de 1-1 te maken met tien tegen tien toen ook Diks zijn tweede gele kaart kreeg. De gelijkmaker bleef helaas uit en zo verloor Heracles gezien het spelbeeld en kansen verhouding onterecht van Vitesse. Een punt was een terechte uitslag geweest, maar Heracles had weinig geluk in de afwerking.

Sponsoren

Reacties (40)

Reageer nu!