Wat een heerlijke overwinning vanavond op de Eagles. In Deventer wist Heracles met maar liefst 1-4 te winnen.

Heracles begon furieus aan de wedstrijd. Het kreeg in de dertiende minuut een penalty, nadat Kuwas de bal tegen (naar het schijnt) de borst van Manu schoot. De scheidsrechter beoordeelde dit echter als een handsbal en dit betekende tevens een rode kaart voor Manu, omdat de bal er anders in was gegaan. Thomas Bruns nam de verantwoordelijkheid voor de penalty en schoot deze onberispelijk binnen.

Drie minuten later was het weer raak. Armenteros tekende alweer voor zijn vijftiende doelpunt. Een schot van Peterson werd eerst nog gekeerd door keeper Zwarthoed, maar Armenteros kreeg de rebound op een presenteerblaadje. En vijf minuten later wist Peterson een prachtige actie in de kruising te schieten. 0-3 voor met een rode kaart voor de Eagles. Dat kon niet meer misgaan.

Go Ahead Eagles kwam nog wel even terug door een prachtig schot dat zomaar in de kruising belandde. Maar voor de rust stelde Heracles nog orde op zaken. Opnieuw kreeg het een penalty nadat Gosens in de zestien gevloerd werd. Armenteros ging achter de bal staan en maakte alweer zijn zestiende doelpunt. Hij heeft hiermee het record verbeterd van Everton Ramos da Silva, dat met vijftien doelpunten in een Eredivisie seizoen, nog de recordhouder was. In totaal scoorde de Braziliaan 70 doelpunten in het shirt van Heracles, dus Armenteros mag nog mooi een aantal seizoen bijtekenen om dit record te verbreken 😉

De tweede helft had (net als tegen Heerenveen bij dezelfde ruststand) ook wel schriftelijk afgedaan kunnen worden. Niemeijer, die opnieuw in de basis mocht starten, had nog een aantal mogelijkheden, waarvan er eentje jammerlijk op de paal belandde.

De eindstand betekent een versteviging van de negende plaats. Heracles staat vier punten los van Willem II, dat morgen op bezoek gaat bij PSV. Heracles ontvangt vrijdag AZ, waarin het een grote stap richting de play-offs kan zetten.

Sponsoren

Reacties (24)

Reageer nu!