Heracles neemt de komende zomer afscheid van Thomas Bruns. De middenvelder liet eerder weten zijn contract niet te willen verlengen en zocht naar een nieuwe uitdaging.

Deze uitdaging heeft hij gevonden in Arnhem. Hij zal in het nieuwe seizoen uitkomen voor Vitesse, terwijl hij ook naar FC Utrecht kon. Maar zijn gevoel zei hem dat hij naar Vitesse moest gaan. Daar komt hij trainer Henk Fräser tegen, die hij nog kent van de tijd bij Jong Oranje. “Ik ken trainer Henk Fraser nog van mijn tijd bij Oranje, waar ik prettige herinneringen aan heb overgehouden. Ik heb gekozen op gevoel. Vitesse is de club die mij het meeste aanspreekt.” Zo laat hij weten op de site van Vitesse.

“Ik heb de tijd genomen om na te denken over mijn toekomst. De visie van Vitesse spreekt mij ontzettend aan. Ik denk dat ik met mijn voetbalkwaliteiten goed bij de club pas.”

HAFC.nl wenst Thomas heel veel succes in zijn verdere voetballoopbaan.

Sponsoren

Reacties (31)

Reageer nu!
Maurice 22:08 13 april 2017

@ EK uit D
Crowly is inderdaad een goede versterking.
Ook Stegeman gaf dit in een interview weer.
Helaas hij is van Liverpool gehuurd volgens mij.
Maar die past precies in het plaatje van Heracles, alleen het huren doen wij niet meer (gelukkig).
00
Kris 15:57 13 april 2017

Ik las dat Woudenberg bij Feyenoord mag vertrekken en dat vind ik wel wat voor ons. Is een linksback die vorig seizoen veel gespeeld heeft bij NEC. Achter Gosens hebben we straks misschien Fledderus, maar hij kan ook op het middenveld spelen, en anders is het een rechtsbenige voetballer op links en dat werkt niet echt. Bij AZ speelt Van der Linden en dat is een linksbenige verdediger, vind ik ook geen verkeerde voetballer voor ons, maar dan meer als een stand-in voor Hoogma.
00
Robbert 10:57 13 april 2017

Dat Tannane op de bank zit komt niet door zijn voetbal kwaliteiten maar door zijn gedrag! Oussama moet zich langzamerhand eens realiseren dat zijn houding en gedrag hem meer in de weg zit dan zijn vaardigheden met de bal. Laat hem maar terug komen.
00
Bert3 10:08 13 april 2017

@Martijn23

Tannane in St. Etienne 2
00
Martijn23 09:44 13 april 2017

@Scout

En Rienstra, Dost, Tannane, Klavan, Lakic, Uth etc. dan?
00
Scout 07:22 13 april 2017

Bruns en te Wierik

Even wat tips: jullie zijn jarenlang bij ons vaste basis maar jullie hebben goede periodes met minder goede-zwakke periodes afgewisseld. Kwaliteit of onkunde maar als je dit bij je nieuwe club gebeurd zit je lang op de bank. Einde carrière. Bel hassani, weghorst, gladon Tannane. Ze zitten er niet meer bij. Armenteros, Overtoom, Everton Duarte hebben het ook wel geweten. Ook Linsen heeft lang op bank gezeten. Top bij ons maar matig elders.

Bij Heracles kunnen gewone spelers boven zichzelf uitstijgen omdat er rust heerst en spelers echte kansen krijgen. Anders had Bruns dit seizoen gewoon op de bank gezeten. Ik wens jullie sterkte.
00
Stef 21:38 12 april 2017

Toppers kosten veel salaris.
Maar het gaat vooral om spelers die bij Heracles passen. Zoals Fledderus, Thange, Castro etc.

Ik geniet momenteel erg van Petterson en Reuver.
00
Foppe 20:03 12 april 2017

Marko Veijnovic terughalen? Zal moeilijk worden ivm zijn salaris maar zou perfect zijn. Koppers van w2. Ojo ook van W2. Kruiswijk als ervaren kracht. Zo maar een aantal mogelijke versterkingen.
00
Foppe 19:59 12 april 2017

Met of zonder Thomas, Foppe heeft zijn jaarkaart verlengd.
00
Schaap 19:18 12 april 2017

@Bert3, daarbij zou ik nog willen toevoegen dat de huidige overmaat van transfers een teken is van het succes van het “1-2-3” systeem. Drie jaar is net lang genoeg, het staat doorselecteren toe, en garandeert ook betrokkenheid van de speler bij de selectie – binnenkomen als nobody en dan doorgroeien. Het invliegen van zwaargewichten lijkt me wat dat aangaat wat meer risicovol. (Je mag overigens hopen dat Sammie voor 2 miljoen verkocht wordt. Het blijft akelig stil over de financiele huishouding van HAFC.)
00
bert3 16:36 12 april 2017

@ EK uit D

Het verhaal van contracten van 4 jaar heeft natuurlijk twee zijden, waarvan jij er slechts 1 benoemd. En wat jij benoemd is natuurlijk correct/
Keerzijde is namelijk dat wanneer een speler niet goed uit de verf komt (en ook dat gebeurt) dat je dan ook voor de hele periode aan hem vast zit (kijk naar onze vriend, ben zijn naam even kwijt, maar hij is eind vorig seizoen vetrokken naar ik dacht FC Emmen, die had een contract voor 2 of 3 jaar, maar heeft denk ik minder dan 5 officiële wedstrijden gespeeld!)
Je kunt dat natuurlijk een beetje ondervangen door een optiejaar op te nemen maar dan nog.
Want ik garandeer je dat wanneer er voor Sammie (de club heeft nu zijn optiejaar gelicht) in de zomer een koper komt die 2 miljoen neerlegt, dan is hij gewoon weg. Een club als Heracles kan daar geen nee tegen zeggen, die extra inkomsten zijn te belangrijk.
het blijft dus altijd een beetje wikken en wegen bij het bieden van meerjarige contracten of juist niet
00
Robbert 16:22 12 april 2017

Arthur je hebt gisteren om 23:22 uur een goed verhaal geschreven en dat kan ik onderschrijven. Clubliefde en betrokkenheid is ver zoek bij voetballers en clubs die de spelers als ‘verkoop object” zien en dat zien de BVO’s hier allemaal. Het zijn bedrijven en moeten winst maken zodat ze niet meer bij onze gemeente en sponsoren hoeven aan te kloppen bij geldgebrek.

Wat je gisteren om 21:43 schreef over Vitesse klopt niet, mijnheer Jordania is al lang op een zijspoor gerangeerd, er zit nu een Rus als zetbaas namens mijnheer Roman Abramovich. Die past het tekort van Vitesse wel bij. Hoe lang dat zo door kan gaan blijft een raadsel, gezond is dat natuurlijk niet en de KNVB staat er bij en kijkt er na. Als Abramovich er de stekker uit trekt hebben ze daar een groot probleem en wordt het Gelre Dome alleen gebruikt voor Marco Borsato.

Ek ut D wat betreft contract, daarvan heeft Heracles (over de duur) niet alleen de regie. Mooi gedacht 4 jaar, maar ook dan kan het gebeuren dat een speler gratis de poort uit loopt. En over ‘de hoofdprijs’ gesproken, wat is dat dan? € 8 of 10 miljoen?? We zijn geen Ajax of PSV, daar worden bedragen van deze omvang (en hoger) betaald, wij mogen blij zin als we € 2 of 3 miljoen aftikken, vergeet niet dat is even 25 tot 30 procent van onze begroting!
00
EK uit D 14:24 12 april 2017

Crowly van GAE. is een goede voetballer, direct inzetbaar en is goed te verkopen in de toekomst.

Maar wellicht dat de heren die er over beslissen eens kunnen overwegen om spelers voor 4 jaar vast te leggen of 3 jaar met een eenzijdige optie (of 2+2). Het gebeurt m.i. nu te vaak dat het eerste contract jaar wordt gebruikt om te wennen, daarna wordt er in het 2e jaar gepresteerd en dan beland de speler in het laatste contractjaar en moet deze speler worden verkocht en kan niet meer de hoofdprijs worden ontvangen.

Wellicht iets om over na te denken.

Wel heel erg goed om te zien hoe de streekgenoten Hoogma en Niemeijer zich ontwikkelen, ze krijgen beiden de kans en ze grijpen dit beiden met 2 handen aan. Hulde.
00
Bert3 11:36 12 april 2017

Laten we het vanaf nu vooral hebben over de vervanger van Bruns en dat het bestuur daar voortvarend en snel in is. En alsjeblieft geen aanstormend talentje, maar iemand die er direct staat en een vaste waarde is en voortrekkersrol kan nemen. Ervaren dus
00
Foppe 10:12 12 april 2017

Ik denk dat ook Heracles niet ontkomt aan een samenwerking met een grote club. Echte talenten zijn niet meer haalbaar of liggen al vast. Kijk Niemeijer is een gelukje.
00
Arthur 23:22 11 april 2017

Laten we eerlijk zijn: Na Kolmschot en Velten zijn er geen spelers meer geweest met echte clubliefde. Sterker nog: Zelfs Velten was ‘m gepeerd als hij op zondag had mogen spelen… Bovendien komen zij nog uit de pré-Bosman-Arrest periode waarin ze niet eens weg konden, al zouden ze gewild hebben😄 Looms, te Wierik, Bruns…spelers met een ‘hart voor Heracles’, maar de verhoudingen in het voetbal zijn zo scheef getrokken en gemondialiseerd (wie zou er in de jaren ’80 voor eens club uit Rusland/China hebben gekozen?!?!?) dat je het spelers niet kwalijk kunt nemen dat ze voor het geld kiezen in een carriere die ze in 10 à 15 jaar bij elkaar moeten spelen. Vroeger begon je pas echt goed te worden als je 28 was; tegenwoordig mag je op die leeftijd hopen dat je nog een club vindt! Everton had vroeger met gemak nog 3 jaar door gekund, maar tegenwoordig staan er jonge honden die nog interessant zijn voor de handel en investeerders, te trappelen om voor een fractie van het salaris van een routinier z’n plaats in te nemen. Ofwel: clubs hebben net zo min binding met de voetballers als vice versa! Van de club accepteren we het, omdat de club dezelfde belangen heeft als wij/de supporters. En ook voor ons geldt dat de loyaliteit richting spelers maar zeeeer beperkt is. Spelers zijn zo goed als hun laatste wedstrijd. Leuk dus al die voetbal-romantiek, maar het heeft niets met de werkelijkheid te maken en alles met emotie 😁 Het is ook totaal niet nieuw wat ik hier spui, maar wij raken telkens verblind door onze clubliefde. We zouden het liefst zien dat de spelers net zo veel van de club houden als wij, maar alleen Jan Smit en alle vrijwilligers binnen Heracles houden net zo veel van de club (of meer!) dan wij. De rest bestaat uit passanten en een paar locals die al supporter waren en speler zijn geworden (Bruns)
00
rene 22:21 11 april 2017

Ik denk dat wanneer hij hetzelfde kon verdienen bij ons als bij Vitesse, hij ook was gegaan. Zijn gevoel gaf dat hij ergens anders moest kijken. Mijn vader zei altijd : als weggaat weet je pas wat je mist. Thomas succes en zorg dat je door groeit. Ik denk dat je nog wel meer kunt, met betere spelers om je heen.
00
Maurice 21:44 11 april 2017

Robbert dat jij Derksen noemt is al een reden om jou niet serieus te nemen.
Niet dat ik, en een groot deel van de bezoekers van deze site, jou überhaupt al serieus nemen.
Ten minste in de meeste reacties van jou en vooral de antipathie naar ons bestuur.

Het kan ook tweeledig zijn en dat het bestuur niet die waarde ziet wat hij zelf wel ziet.

Laten we eerlijk zijn zo’n geweldig seizoen draait Thomas niet. Ondanks dat ik altijd fan van hem ben , maar dat komt meer door zijn inzet dan om het rendement.
00
Arthur 21:43 11 april 2017

@Robbert: Dit is informatie uit 2012 en ik heb geen idee hoe betrouwbaar of actueel het is, maar desalniettemin wil ik graag aannemen dat Vitesse een SALARIS-budget heeft dat bijna dubbel zo hoog ligt als ons TOTALE-budget!

“Van de zes clubs, die de salarissen juist opkrikten, ging Vitesse met liefst 48% omhoog. De club uit Arnhem trok het totaal op van 12,2 miljoen naar 18,1 miljoen. Spelers als Wilfried Bony (foto) en Jonathan Reis verdienen zo’n 9 ton bruto. Overigens stevent Vitesse wederom af op een tekort van 25 miljoen euro. Eigenaar Merab Jordania zal dat andermaal moeten bijpassen.”
00
Barrie 19:49 11 april 2017

@ robbert

Ik lees je poep al lang niet meer.
Ik min je alleen elke keer.
00
Tim 19:47 11 april 2017

Robbert, andere fans en ik moeten het allemaal maar aanzien altijd, is ook lastig he;-)…
00
Robbert 18:40 11 april 2017

@ Tim wat is jou bijdrage in deze discussie dan………..niets, hou dan je mond!
00
Tim 14:07 11 april 2017

@schaap

Dat komt niet voor in zijn woordenboek …._
00
Schaap 12:52 11 april 2017

Robbert, je mag er best een keer naast zitten, is niet erg.
00
Robbert 11:59 11 april 2017

Hou toch op met je Europese ervaring, alsof wij Europees nog wat voorstellen met onze Nederlandse subtop clubs. Dat is één wedstrijdje spelen tegen Spanjaarden, Portugezen of een ploeg uit Oost Europa en we liggen er al weer uit! Zijn we vergeten hoeveel punten Groningen heeft gehaald in de groepsfase? 1 punt, 6 goals tegen en 1 voor!

En naar het Midden-Oosten, dan moet er wel een club zijn die hem wil hebben!

Het is tegenwoordig geld waar alles om gaat, en ik gun hem dat!
00
De Pauw 11:11 11 april 2017

@robbert
Als hij geld zou willen verdienen zou hij wel naar het midden-oosten zijn gegaan.
00
Hafc1903 10:48 11 april 2017

Alsof het alleen maar om geld gaat. Wat een dom gezwam weer Robbert. Vitesse is ook gewoon een stap hogerop en de kans dat ze volgend jaar 6 toffe EL potjes gaan spelen is best aanwezig. Dat is toch gaaf meegenomen mocht het zover komen. Dat hij wat meer zal verdienen dat zal wel, maar dat kon hij een paar jaar terug bij Twente ook, dus dat is de drijfveer niet.
00
Robbert 10:08 11 april 2017

Geld jongens, het gaat alleen maar om geld! En daar is niets verkeerd aan, dat gebeurd ook binnen bedrijven natuurlijk! Wel mijn complimenten dat Thomas en Mike ons meer dan 6 jaar trouw zijn gebleven en deel namen aan ons succes!
00
Jan Joost 07:39 11 april 2017

@Robbert

Soms hè, net als in het bedrijfsleven, is iemand toe aan een nieuw uitdaging. Bij Thomas was dat nu.
00
Arthur 00:06 11 april 2017

@Robbert: Bruns gaan we zeker missen, maar laten we niet vergeten dat hij een half jaar geleden nog werd weggehoond….In alle eerlijkheid: bij Heracles speelt hij sporadisch mee om Europees voetbal en bij Vitesse Normaal gesproken structureel. Sportief en financieel is het een stapje hoger. Bovendien denk ik dat het voor Bruns en te Wierik ook wel eens goed is om uit hun comfort zone te komen. Op mijn werk zien ze mij ook het liefst elke 5 jaar iets anders doen…
00
Robbert 23:49 10 april 2017

Jammer, volgens Derksen zullen ze hem missen bij Heracles, waarom hebben ze hem geen hoger salaris geboden merkte hij op! Tja toch weer verkeerde zuinigheid?!
00