Morgenavond is de wedstrijd tussen Heracles en AZ. Beide ploegen strijden nog volop mee voor Europees voetbal en het belooft dan ook een spannende pot te gaan worden.

Heracles speelt de laatste weken weer goed voetbal. De wedstrijden tegen de Eagles en Heerenveen werden gewonnen en de wedstrijd tegen Vitesse werd onterecht met 0-1 verloren. AZ is niet in vorm. De Alkmaarders wisten in de laatste vijf wedstrijden alleen te winnen van ADO Den Haag. De overige vier wedstrijden werden verloren (2) en gelijkgespeeld (2) door de nummer zes van de Eredivisie.

Het wordt een weerzien met een aantal oud bekenden. Zo komen Wout Weghorst, Iliass Bel Hassani en Ben Rienstra weer op vertrouwde Almelose bodem. De ogen zullen met name gericht zijn op Wout Weghorst, de topscorer van AZ. Aan Mike te Wierik en Justin Hoogma de zware taak om hem van het scoren af te houden. Mike te Wierik: “Justin Hoogma en ik moeten hem uit de wedstrijd halen. Hoe? Dat kan ik niet verklappen. Ik heb alleen met de beloften ooit tegen hem gespeeld. Wout speelde bij Willem II toen” Aldus de verdediger tegenover de TC Tubantia. “Hij is van het duwen, trekken en af en toe een tik uitdelen en ik ook. Hij heeft hele lange benen, die zitten overal tussen.”

Bij Heracles zijn Vincent Vermeij, Peter van Ooijen, Tarik Kada (allen knie), Gor Agbaljan (achillespees), Wout Droste (ribspier), Lerin Duarte en Mark-Jan Fledderus (niet wedstrijdfit) er nier bij. John Stegeman vindt dat zijn ploeg constanter aan het worden is. “Iedereen is afgelopen weekend goed uit de wedstrijd gekomen”, aldus Stegeman. “We hebben Brandley Kuwas en Thomas Bruns uit voorzorg gewisseld, ook omdat de stand dat toeliet. We weten dat we morgen met AZ een goede ploeg treffen, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Het gaat erom hoe goed we zijn, we moeten onze fouten beperken. We gaan een zware wedstrijd tegemoet, maar het is ook een mooie uitdaging. Ik vind dat we de laatste weken constanter worden. Het is nog niet altijd top, maar ik ben content ten opzichte van de eerdere fasen in het seizoen. We hebben vaker de controle, dat is wel eens anders geweest. Het is Heracles Almelo niet gegeven om elk jaar mee te strijden om de play-offs. Dat doen we nu wel en dat is knap. We kijken nu alleen naar de wedstrijd van morgen en als we er in slagen een resultaat te halen kijken we weer verder.” Zegt de trainer op heracles.nl.

De wedstrijd begint morgen om 20:00.

 

Sponsoren

Reacties (22)

Reageer nu!