Morgenavond is de wedstrijd tussen Heracles en AZ. Beide ploegen strijden nog volop mee voor Europees voetbal en het belooft dan ook een spannende pot te gaan worden.

Heracles speelt de laatste weken weer goed voetbal. De wedstrijden tegen de Eagles en Heerenveen werden gewonnen en de wedstrijd tegen Vitesse werd onterecht met 0-1 verloren. AZ is niet in vorm. De Alkmaarders wisten in de laatste vijf wedstrijden alleen te winnen van ADO Den Haag. De overige vier wedstrijden werden verloren (2) en gelijkgespeeld (2) door de nummer zes van de Eredivisie.

Het wordt een weerzien met een aantal oud bekenden. Zo komen Wout Weghorst, Iliass Bel Hassani en Ben Rienstra weer op vertrouwde Almelose bodem. De ogen zullen met name gericht zijn op Wout Weghorst, de topscorer van AZ. Aan Mike te Wierik en Justin Hoogma de zware taak om hem van het scoren af te houden. Mike te Wierik: “Justin Hoogma en ik moeten hem uit de wedstrijd halen. Hoe? Dat kan ik niet verklappen. Ik heb alleen met de beloften ooit tegen hem gespeeld. Wout speelde bij Willem II toen” Aldus de verdediger tegenover de TC Tubantia. “Hij is van het duwen, trekken en af en toe een tik uitdelen en ik ook. Hij heeft hele lange benen, die zitten overal tussen.”

Bij Heracles zijn Vincent Vermeij, Peter van Ooijen, Tarik Kada (allen knie), Gor Agbaljan (achillespees), Wout Droste (ribspier), Lerin Duarte en Mark-Jan Fledderus (niet wedstrijdfit) er nier bij. John Stegeman vindt dat zijn ploeg constanter aan het worden is. “Iedereen is afgelopen weekend goed uit de wedstrijd gekomen”, aldus Stegeman. “We hebben Brandley Kuwas en Thomas Bruns uit voorzorg gewisseld, ook omdat de stand dat toeliet. We weten dat we morgen met AZ een goede ploeg treffen, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Het gaat erom hoe goed we zijn, we moeten onze fouten beperken. We gaan een zware wedstrijd tegemoet, maar het is ook een mooie uitdaging. Ik vind dat we de laatste weken constanter worden. Het is nog niet altijd top, maar ik ben content ten opzichte van de eerdere fasen in het seizoen. We hebben vaker de controle, dat is wel eens anders geweest. Het is Heracles Almelo niet gegeven om elk jaar mee te strijden om de play-offs. Dat doen we nu wel en dat is knap. We kijken nu alleen naar de wedstrijd van morgen en als we er in slagen een resultaat te halen kijken we weer verder.” Zegt de trainer op heracles.nl.

De wedstrijd begint morgen om 20:00.

 

Sponsoren

Reacties (22)

Reageer nu!
Pielle 23:29 14 april 2017

Heracles is wisselvallig als een pest! Ene week een dikke 9 andere week een dikke 0! Clubs die wisselvallig zijn pakken punten tegen ons, wederom nu AZ ook, hebben in eerste 20 minuten al 4 dikke kansen gemist kon zo 0-4 staan. Bruns en Te Wierik ben toch blij dat ze weg gaan, Wat is Te Wierik naast Hoogma? Hoogma subliem en heerlijke afkappen van tegenstanders en zo rustig aan de bal, moeten een leider naast hem halen zoals Zomer dan zijn we iets stabieler achterin. En Bruns rent als een paard zonder kop door het veld heen, strooit die met assisten? scoort hij? komt de dreiging van hem kant? Drie keer Nee! Redt het toch niet bij Vitesse. Kuwas kan het helaas niet alleen want bijna alle dreiging komt van zijn kant. Armenteros oogt ook echt lui zeg, pff alsof meneertje de koning is van Nederland. Helemaal onzichtbaar vandaag Armenteros. Dan heb ik toch liever een Weghorst die strijdt voor elk meter en jaagt op de tegenstanders. Armenteros moet echt serieuzer voetballen en minder balverlies lijden, want dit was echt niks vandaag. Al met al dik verdiend verloren
00
Rob 22:41 14 april 2017

Kansloooooooos.
00
Kapitein 22:35 14 april 2017

Wanprestatie!
00
Tom 22:19 14 april 2017

Heerlijke sfeer!! die Breukers dat kan toch niet meer, En Bruns en Te wierik bedankt voor alles, maar ik ga ze missen als kiespijn, ik zie het niet in ze. Op naar Pec.
00
Eddy 18:11 14 april 2017

Knallen vanavond jongens met volle overtuiging!!
00
toon 17:13 14 april 2017

als ik naar de onderlinge resultaten kijk tussen de play-off clubs, dan hebben wij er wel degelijk wat te zoeken. #Robbert: (zucht..)
00
Black&white 17:07 14 april 2017

Vanavond kunnen we idd goeie zaken doen. Kop erbij houden en wij als publiek staan vanavond natuurlijk weer achter onze club. Continu druk houden vanavond op AZ. Laat ze niet aan het voetballen toekomen.
Even een reactie op vorige berichten. Feyenoord is ook wisselvallig. Blijft spannend boven in de top 2.
Voor ons telt vanavond winst, want……..
Niemand is de baas in almeloooooo!!!!!
00
Kris 16:24 14 april 2017

@ Derrick

Klopt, die zijn de laatste weken structureel slecht bezig, haha. Heerenveen ook, trouwens. Ik heb zelf het idee dat wij stabieler zijn geworden sinds Peterson wat meer zijn draai heeft gevonden. Is niet zo statisch als bijvoorbeeld Darri en scoort toch vrij gemakkelijk. Goede aankoop!
00
foppe 15:45 14 april 2017

ik zou het donders knap vinden ,wanneer Heracles de play-offs haalt. Ik had het niet verwacht. En als we hem halen dan hebben we er ook iets te zoeken, je krijgt immers waar je recht op hebt. Mooi dat die rooien niet mee mogen doen.
00
Robbert 15:45 14 april 2017

Dat begrijp ik Kris, bijna de hele eredivisie hangt ban wisselvalligheid in elkaar. Muv de top 3 presteert alleen Utrecht nagenoeg constant en daarom zij ze 4e. Heracles kan kampioen worden van ‘ de kleintjes’ De clubs met een budget van € 15 miljoen en minder
00
Hafc1903 15:41 14 april 2017

Thuis hebben we e wel wat te zoeken. Het zit hem in de uitwedstrijden die dit seizoen ver onder de maat zijn. Met als dieptepunt toch wel NEC uit.
00
Derrick 15:29 14 april 2017

@ Kris

Ik zou NEC toch ook niet wisselvallig willen noemen. 😉
00
Kris 14:56 14 april 2017

@ Robbert
Elke ploeg, behalve de Top 4 misschien, is wisselvallig in deze competitie. De laatste weken zijn we toch iets stabieler gebleken, al biedt dat geen garanties voor vanavond. Maar als we blijven voetballen zoals de laatste weken, dan hebben we het wel verdiend om de play offs te halen. Dan is het ook gewoon gaan voor je kansen.
00
Timmoty 14:09 14 april 2017

Lekker respectvol voor een speler die hier toch een tijd knap werk heeft verricht. Had hem samen met Sammy er nog graag bij gehad!
00
Weg 13:44 14 april 2017

Met Horst!
00
Kim Jong-un 13:25 14 april 2017

Ik bepaal de regels hier
00
Robbert 13:07 14 april 2017

we kunnen ons in de play-offs spelen vanavond, niet dat we er wat te zoeken hebben, maar dat is niet van belang, meedoen is belangrijker dan winnen. We zijn veel te wisselvallig dit seizoen, maar het is verklaarbaar. Met de vele mutaties, de blessures en spelers die hun niveau niet halen tov wat ze eigenlijk kunnen. Zou gewoon geweldig zijn als we desondanks toch 9e worden.
00
hendry4ever 13:04 14 april 2017

Missen jullie mijn site niet? Waren mijn voorbeschouwingen niet veel beter? graag jullie mening.
00
Tim 11:24 14 april 2017

Vanavond is echt een belangrijke wedstrijd ten opzichte van de playoffs, als je wint, doe je echt super goede zaken!

We staan 4 punten los, en krijgen zwolle en ado nog. Vanavond 3 punten, kan het zo weer gebeuren……
00
Niek 09:37 14 april 2017

Heb zo maar eens het gevoel dat Bel Hassani het vanavond opeens wel weer heeft…
Prachtige voetballer uiteraard, maar liever niet tegen ons. 🙂

Benieuwd of Kuwas weer de vorm heeft. Armenteros moet ook iets serieuzer gaan spelen vanavond. Af en toe te nonchalant. Bizar sterk aan de bal soms, maar soms ook echt te simpel balverlies.
00
marco 07:27 14 april 2017

Play offs Het kan nog!!!Knallen vanavond!!!
00
Thomas 23:56 13 april 2017

Hup Heracles.
00