Heracles heeft vrijdagavond een verdiende nederlaag geleden in eigen stadion tegen AZ. De Alkmaarders waren veel te sterker en wonnen met 1-2 in Almelo. Kuwas deed vlak voor tijd nog iets terug namens Heracles.

Heracles had het erg lastig in de beginfase. AZ zat er vanaf minuut één fel op en wist het spel van Heracles aardig te ontregelen. Binnen de minuut was de eerste kans al voor de bezoekers. Weghorst wist Castro niet te verschalken. De Alkmaarders gingen furieus van start in het Polman Stadion en Heracles wist totaal geen raad hiermee. In de 4e minuut was het opnieuw AZ die via Dos Santos een kans kreeg. Hij schoot gelukkig voor Heracles naast het doel. Ook in het resterende deel van de eerste helft had Heracles geen antwoord op het spel van AZ. Het mocht een wonder heten dat het bij rust nog 0-0 stond. AZ kreeg nog goede kansen via Weghorst, Dos Santos en Jahanbakhsh. Heracles kreeg alleen kansen via Hoogma (kopbal naast), Kuwas (schot over) en Bruns (schot naast).

Na de rust sloeg AZ wel toe in Almelo. In de 53e minuut scoorde ex-Heraclied Weghorst uit een kluts de 0-1. Daarvoor had Luckassen al een schietkans gehad namens AZ. Een paar minuten later had Heracles geluk dat het niet direct 0-2 stond. Een counter van de bezoekers zette Van Overeem vrij voor Castro. Hij schoof de bal jammerlijk naast het doel. Daarna probeerde Heracles het wel, maar echt gevaarlijk werd het niet. AZ bleven loeren op de omschakeling en besliste het duel in de 82e minuut. Jahanbakhsh schoof de bal geplaatst achter Castro. In de slotminuut schoot Kuwas nog een vrije trap tegen de touwen, maar dat was alleen voor de statistieken: 1-2.

Een terechte nederlaag waarin Heracles door AZ op alle fronten werd afgetroefd en het blij mocht zijn dat de uitslag niet hoger was uitgevallen. Volgende week zaterdag wacht PEC Zwolle-uit.

Sponsoren

Reacties (22)

Reageer nu!
realist 18:07 16 april 2017

Was AZ echt zo goed of heeft Heracles door weer een zeer slap begin, AZ zelf geholpen.
Als Heracles met dezelfde instelling begint als AZ moet ik het nog maar zien.
Heracles heeft een in stellings-en mentaal probleem. Die fout maken ze veel te vaak en heeft ook met kwaliteit en samenstelling van de selectie te maken.
00
HelemaalNietsInAlmelo 17:38 16 april 2017

@waardedeur paardenbek
00
HelemaalNietsInAlmelo 17:38 16 april 2017

Fuck Heracles
00
waarderdeur 11:59 16 april 2017

onze clubheld is JAN SMIT
00
Internethooligan 10:42 16 april 2017

Goed idee, laten we met 50 heraclieden 7 willekeurige supporters in de enschede aanvallen, kijken of ze rennen en dan stoer gaan doen op een 053 supporters site. Vervolgens snel op de trein terug en lekker achter het toetsenbord kruipen.
00
Black & White, 2 colors 1 pride 10:06 16 april 2017

Wij zijn de baas dit en dat. Die ponies gaven hun eigen clubhuis nog weg. Helemaal niets is er van die club over. Niet dat daar nou om getreurd wordt, maar het verklaart waarom die rukkertjes ons hier op zaterdaggmiddag lastigvallen.
On: Zelf verwacht ik het hele jaar al dat het zijn laatste bij ons is, want wat is die Hoogma sterk! Aan de andere kant lijkt hij mij nuchter genoeg om zich niet gek te maken. Hij zou zomaar eens kunnen kiezen voor speeltijd bij ons i.p.v. kans op een reserverol elders.
00
Ad 20:25 15 april 2017

@helemaal…, ga lekker shandy drinken in de Buckler veste
00
Kris 14:23 15 april 2017

Gisteren verdiend verloren van een ploeg die kwalitatief gewoon beter is dan de onze. Dat is ook helemaal niet zo gek, want ze hebben meer geld. Het eerste half uur hadden we niets te vertellen en we mochten de handen dicht knijpen dat het 0-0 bleef. Na dat half uur vond ik ons wel beter in de wedstrijd komen en ook begonnen we nog wel aardig aan de tweede helft. Die goal tegen was ongelukkig, want hij kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten, maar terecht gezien de hele wedstrijd. Daarna kregen we nog wel kansjes, maar dan moet de bal ook eens gelukkig vallen en dat geluk hadden we niet. Persoonlijk vond ik AZ een van de betere ploegen die ik dit seizoen in Almelo heb zien spelen. We konden geen vuist maken en de ruimtes waren veel te groot. Bruns en Pelupessy stonden in een veel te grote ruimte te voetballen, ook omdat Niemeijer te diep stond. We hebben hem ook totaal niet gezien, maar dat is niet erg. Hij speelde basis bij ons, nadat hij vorig jaar de beste bij zijn amateurploeg was. Bij hun zat een van onze beste spelers van vorig jaar op de bank. Dat is het verschil tussen ons en AZ.
Wat mij trouwens wel opviel was dat ons spel minder werd toen Kuwas op tien ging spelen en Peterson op rechts. Kuwas heeft ruimte nodig voor zijn acties en die heeft hij niet op tien. Wat mij betreft was het verstandiger geweest als Peterson op tien was gaan spelen en Kuwas gewoon op rechts. Maar wat een vrije trap en wat is hij, bij vlagen, gevaarlijk. Ik hoop dat hij volgend jaar nog bij ons speelt! Hoogma terechte Man of the Match.
00
Betsie correctie 10:56 15 april 2017

@Ad,
‘s Avonds, waarvan akte.
00
Ad 10:41 15 april 2017

@helemaalnietsinalmelo
Weten jouw papa en mama wel dat je dit soort berichtjes schrijft? Jouw taalniveau en grammaticakennis zijn dat van een leerling uit groep 4, dus ik neem aan dat je ‘savond om 8 uur in bed moet liggen nadat je mama je een verhaaltje voorgelezen heeft over Hans en Grietje. Dat Grietje gaat er trouwens voor jou niet inzitten in de toekomst want een meisje wil geen kneusje zonder hersens. Als ik jou was zou ik proberen in ieder geval de basisschool af te maken en via de maatschappelijke dienstverlening je leven op de rails te krijgen…..
00
Ad 10:31 15 april 2017

Veel onvoldoendes voor spelers, Bruns vaak te laat, slecht instappen, slechte pases en weer eens een domme gele kaart. Hoogma als enige rust en overzicht de rest van de verdediging tikkie breed en terug en geen drang naar voren. Armenteros diva gedrag en lui. Pelupessy de laatste weken een schaduw van zichzelf, Darri circusvoetbal zonder rendement. Tegen Heerenveen een pracht wedstrijd en gisteren gewoon bar slecht. Tuurlijk tegenstander heeft meer kwaliteit dus is het ook geen schande te verliezen maar probeer tenminste je eigen niveau op te krikken en dat ontbrak gisteren gewoon….
00
Maurice 10:13 15 april 2017

@Robbert
Helemaal met je eens.
AZ heeft gewoon meer kwaliteiten, punt.
Geen schande, uitslag geeft de weerspiegeling niet weer.

Strijd hebben de meesten wel geleverd en daar gaat het om bij mij.
00
NiemandIsDeBaasInAlmelo 09:53 15 april 2017

@helemaalniks”””

Goed verhaal, nergens op gebaseerd. Doei!
00
Robbert 09:08 15 april 2017

Zitten die Rotterdammers (met hulp van het AD) nu al één van onze betere speler de kop gek te maken en waarom doen ze dat….!? Omdat de laatste wedstrijd tegen hen, wel eens van groot belang kan zijn voor wel of niet kampioen worden. Ze zullen de druk opvoeren als het straks bijna zover is. Tactiek die Ajax ook vaak heeft toegepast, alles met één doel, de tegenstander in disbalans te brengen, uiteraard voor eigen gewin. Hoop dat Justin daardoor koel blijft en zich niet de kop gek laat maken.
00
Nvb 07:56 15 april 2017

Heracles Almelo-talent Justin Hoogma is dit seizoen ‘uitvoerig bekeken’ door scouts van Feyenoord. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De achttienjarige verdediger miste dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie.

Omdat Feyenoord in de zomer waarschijnlijk afscheid neemt van meerdere verdedigers, zijn de Rotterdammers op de achtergrond bezig met het zoeken naar potentiële versterkingen. Hoogma staat er goed op in De Kuip, weet het AD.

De tiener is dit seizoen een vaste waarde in de achterhoede van Heracles, de nummer negen van de Eredivisie. Hoogma, die zowel in het centrum als op links uit de voeten kan, heeft in Almelo een contract tot de zomer van 2019. Hij is international van Oranje onder 20 en miste zoals gezegd nog niet één minuut in competitieverband.

Eerder deze week werd bekend dat Feyenoord overweegt om in de zomer afscheid te nemen van Lucas Woudenberg. Ook de toekomst van Miquel Nelom is onzeker
00
boemenskede 07:43 15 april 2017

@helemaalnietsinalmelo succes met jullie biertjes drinken in het home:oh wacht die zit dicht!!
00
Bjorn 04:48 15 april 2017

Sjonge jonge wat was bruns weer slecht, zo makkelijk bal verlies mag gewoon niet gebeuren, en Armenteros dn Peterson waren vandaag ook niks.. Wat denken ze dat Kuwas het wel in zn eentje oplost? Kuwas is de enigste die goed voetbalt maar als de restweinig doet kan kuwas ook niks, kuwas kun je niks kwalijk nemen
00
De roze panter 01:11 15 april 2017

Sjonge Sjonge…….Is het dan zo erg om van Az te verliezen. Az speelde vanavond een zeer goede wedstrijd vond ik. En ja er is kwaliteits verschil. Ook niet zo gek natuurlijk. Ik vond dat onze jongens wel strijd leverden. En wat dacht je van de blessures aan onze kant? En zoals al zoooo vaak hier gezegd…….Je bent nu eenmaal geen supporter van een topclub.
00
Robbert 00:43 15 april 2017

Wat een gedram hier…we zijn Heracles en komen voetballend tov AZ gewoon tekort! Zo wat…!! Ze hebben zo’n sterke selectie dat ze zelf een van onze ex. toppers op de bank kunnen zetten. Idem Rienstra! Als ik enkelen hier moet geloven kunnen bepaalde spelers er niets van ineens! Mogen we niet verliezen van een club die bij ons de beste spelers simpel wegkoopt en even € 19 miljoen aftikken voor een spits die ze voor ‘ slechts’ €300.000 gekocht hebben!
00
Hafc1903 23:46 14 april 2017

In de rust moest het al 0-5 staan. Wat kansloos weer. Die achterhoede op Hoogma en Castro na WAT EEN ZOOITJE. Als we die niet hadden dan waren we achterin niks beter dan GAE, Excelsior en noem maar op. Dat wordt nog wat volgend naar, want Hoogma zal wel weggaan neem ik aan. Is Heracles al ontgroeid. Hoe matig MTW ook is, Propper is nog minder en die komt er volgend jaar in…
00
Kapitein 23:43 14 april 2017

Mee eens pielle!
00
Pielle 23:31 14 april 2017

Heracles is wisselvallig als een pest! Ene week een dikke 9 andere week een dikke 0! Clubs die wisselvallig zijn pakken punten tegen ons, wederom nu AZ ook, hebben in eerste 20 minuten al 4 dikke kansen gemist kon zo 0-4 staan. Bruns en Te Wierik ben toch blij dat ze weg gaan, Wat is Te Wierik naast Hoogma? Hoogma subliem en heerlijke afkappen van tegenstanders en zo rustig aan de bal, moeten een leider naast hem halen zoals Zomer dan zijn we iets stabieler achterin. En Bruns rent als een paard zonder kop door het veld heen, strooit die met assisten? scoort hij? komt de dreiging van hem kant? Drie keer Nee! Redt het toch niet bij Vitesse. Kuwas kan het helaas niet alleen want bijna alle dreiging komt van zijn kant. Armenteros oogt ook echt lui zeg, pff alsof meneertje de koning is van Nederland. Helemaal onzichtbaar vandaag Armenteros. Dan heb ik toch liever een Weghorst die strijdt voor elk meter en jaagt op de tegenstanders. Armenteros moet echt serieuzer voetballen en minder balverlies lijden, want dit was echt niks vandaag. Al met al dik verdiend verloren
00