Heracles heeft vrijdagavond een verdiende nederlaag geleden in eigen stadion tegen AZ. De Alkmaarders waren veel te sterker en wonnen met 1-2 in Almelo. Kuwas deed vlak voor tijd nog iets terug namens Heracles.

Heracles had het erg lastig in de beginfase. AZ zat er vanaf minuut één fel op en wist het spel van Heracles aardig te ontregelen. Binnen de minuut was de eerste kans al voor de bezoekers. Weghorst wist Castro niet te verschalken. De Alkmaarders gingen furieus van start in het Polman Stadion en Heracles wist totaal geen raad hiermee. In de 4e minuut was het opnieuw AZ die via Dos Santos een kans kreeg. Hij schoot gelukkig voor Heracles naast het doel. Ook in het resterende deel van de eerste helft had Heracles geen antwoord op het spel van AZ. Het mocht een wonder heten dat het bij rust nog 0-0 stond. AZ kreeg nog goede kansen via Weghorst, Dos Santos en Jahanbakhsh. Heracles kreeg alleen kansen via Hoogma (kopbal naast), Kuwas (schot over) en Bruns (schot naast).

Na de rust sloeg AZ wel toe in Almelo. In de 53e minuut scoorde ex-Heraclied Weghorst uit een kluts de 0-1. Daarvoor had Luckassen al een schietkans gehad namens AZ. Een paar minuten later had Heracles geluk dat het niet direct 0-2 stond. Een counter van de bezoekers zette Van Overeem vrij voor Castro. Hij schoof de bal jammerlijk naast het doel. Daarna probeerde Heracles het wel, maar echt gevaarlijk werd het niet. AZ bleven loeren op de omschakeling en besliste het duel in de 82e minuut. Jahanbakhsh schoof de bal geplaatst achter Castro. In de slotminuut schoot Kuwas nog een vrije trap tegen de touwen, maar dat was alleen voor de statistieken: 1-2.

Een terechte nederlaag waarin Heracles door AZ op alle fronten werd afgetroefd en het blij mocht zijn dat de uitslag niet hoger was uitgevallen. Volgende week zaterdag wacht PEC Zwolle-uit.

Sponsoren

Reacties (22)

Reageer nu!