Heracles Almelo heeft zondagmiddag voor een mooi afscheid gezorgd voor de stoppende voorzitter Jan Smit. Het won ruim met 4-0 van ADO Den Haag. Desondanks zijn de play-offs om Europees voetbal nog niet binnen. FC Groningen verloor namelijk niet van PSV (1-1).

Heracles Almelo kende in het Polman Stadion een droomstart. Al na vijf minuten was het raak voor de Heraclieden. Reuven Niemijer nam een bal van Kuwas perfect aan en schoot fantastisch raak onderkant lat: 1-0. Vlak daarvoor had Samuel Armenteros al de paal geraakt. Niemeijer nam volledig de hoofdrol voor zich op. In de 12e minuut wist hij op aangeven van Tim Breukers opnieuw het net te vinden met een schot in de lange hoek: 2-0! Het was daarna ADO dat zich meer liet gelden. Een schot van Sheraldo Becker werd gekeerd door Castro en de doelman redde ook fraai op een schot van Danny Bakker. Ook Heracles had voor rust nog kansen om de derde te maken. Kristoffer Peterson schot en bal rakelings over en Brandley Kuwas kon de bal niet in het net krijgen.

In de tweede helft maakte Mark-Jan Fledderus zijn rentree. Hij verving Robin Gosens aan de linkerkant. Heracles kwam in de tweede helft nauwelijks in de problemen en kreeg zelf ook nog paar kansjes. Niemeijer kon niet genoeg kracht achter zijn schot krijgen en Armenteros raakt met een kopbal nog de paal. In de 71e minuut maakte de Zweed alsnog zijn 19e doelpunt van het seizoen. De spits ging fel door en schoot verwoestend hard de bal achter doelman Zwinkels: 3-0. Beide ploegen kregen daarna nog een kans, maar het bleef 3-0. Daarna was er even een onophoud vanwege confetti die door de supporters te vroeg werd afgeschoten i.v.m. het afscheid van Jan Smit. Uiteindelijk schoot Thomas Bruns nog de 4-0 knap binnen, nadat er 8 minuten extra tijd was bij gekomen.

Heracles is ondanks de zege nog niet verzekerd van play-offs om Europees voetbal en moet komende zondag naar Feyenoord toe. Concurrent FC Groningen speelt een uitwedstrijd bij FC Twente. Het verschil is 3 punten in het voordeel van Heracles, maar Groningen heeft een beter doelsaldo.

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!