Heracles speelt aankomende zondag de laatste wedstrijd van de competitie. En wat voor één. De Almeloërs gaan op bezoek bij Feyenoord, dat kampioen kan worden.

De Heraclieden zelf vechten nog voor een plek in de play-offs. Momenteel is een punt genoeg om hier zeker van te zijn en zelfs met een nederlaag kan het goed aflopen, maar dan moet FC Twente niet verliezen van Groningen. FC Twente is uitgespeeld dit seizoen, maar dat was het eigenlijk al vanaf het moment dat ze niet meer konden degraderen. Europees Voetbal zit er het komende jaar (en het jaar daarop) sowieso niet in voor de Enschedeërs. Aangezien Twente en Groningen niet elkaars grootste vrienden zijn, gaan we er maar even vanuit dat Twente hun sportieve plicht doet en er vol voor gaat.

De hele week praat heel Nederland over deze wedstrijd en bij Feyenoord zijn ze er alles behalve gerust op dat uitgerekend Heracles langskomt. Bijna iedereen is uitgespeeld in deze competitie en eigenlijk zijn Feyenoord, Ajax, Groningen, Heracles en een paar degradatiekandidaten de clubs die nog ergens voor spelen. Bovendien is Heracles in vorm en bulkt het van het vertrouwen na een 4-0 overwinning op Groningen en de 1-2 overwinning eerder op Zwolle.

Trainer Giovanni van Bronckhorst ziet het duel ondanks het eerdere verlies tegen Excelsior met vertrouwen tegemoet. “We spelen thuis en Feyenoord is thuis gewoon heel erg sterk. En we hebben dit seizoen altijd geweldig gereageerd na een tegenslag. We hebben alles gewoon nog in eigen hand.” Aldus de coach tegenover het AD. Hij merkt wel dat de druk op zijn ploeg gigantisch is. “Er staat nu eenmaal heel veel druk op het meestrijden om de landstitel. En ja, dat merkten we. Ook aan alles wat er om ons heen is gebeurd, de afgelopen weken. Je voelt dat iedereen zó graag wil, dat de mensen je letterlijk naar voren schreeuwen. Het is ons op Woudestein niet gelukt, maar we hebben nog een kans in de thuiswedstrijd tegen Heracles.”

John Stegeman merkt ook dat de druk op de wedstrijd al de hele week toeneemt. “Ik begrijp alle aandacht wel, maar we proberen ons ervoor af te sluiten. Het is iets wat we bij Heracles minder gewend zijn, maar ik ben er helemaal niet mee bezig. Het is natuurlijk een bijzondere wedstrijd. Ik hoop dat ze er op een goede manier mee omgaan en geen last hebben van spanning, zodat we met z’n allen gas kunnen geven.” Aldus de coach tegenover de NOS.

Het wordt ontzettend moeilijk, maar het kan historisch worden. De competitie kan nog alle kanten op in de laatste wedstrijd. Zowel in de strijd om de nacompetitie, de play-offs en het kampioenschap. Om maar even te benadrukken dat Heracles niet kansloos is in De Kuip, hebben we hieronder een video van de eveneens historische overwinning op Feyenoord in 2013.

27-10-2013 Samenvatting Feyenoord – Heracles…

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!