Anticlimax vandaag in Rotterdam. Heracles verloor kansloos de kampioenswedstrijd van Feyenoord en tot overmaat van ramp, wint Groningen van Twente. Gevolg: Heracles loopt de play-offs mis en is uit gevoetbald.

Vanaf minuut 1 was het eigenlijk meteen duidelijk dat er helemaal niets te halen viel in De Kuip. Na nog geen minuut spelen lag de bal al in het netje. Dirk Kuyt knalde de bal hard achter doelman Castro, nadat Mike te Wierik heel ongelukkig uitgleed. Als het nog niet ergen kon werd het binnen twaalf minuten ook nog 2-0 en daarmee was gelijk alle hoop op een goed resultaat vervolgen.

Met een schuin oog werd er ook naar de wedstrijd in Enschede gekeken en ook daar was de tussenstand niet in het voordeel van Heracles. Integendeel. Er werd daar een ruststand van 1-4 genoteerd op het scorebord. Dit betekende een virtuele 10e plaats en geen deelname aan de play-offs.

In de tweede helft moest alles op alles gezet worden om er nog een punt uit te slepen. Dat dit dan ten koste moet gaan van het kampioenschap van de thuisploeg, dat moet dan maar. Maar helaas was Heracles niet bij machte meer om het Feyenoord moeilijk te maken. Heracles kon niet gevaarlijk worden en liet Feyenoord zelfs nog uitlopen naar 3-0. Peter van Ooijen maakte de eindstand nog draaglijk met een prachtige goal via de paal. 3-1.

Het seizoen zit erop. Wat er de komende maanden gaat gebeuren is nog niet bekend, maar dat er het een en ander op de transfermarkt gaat gebeuren, staat wel vast. Armenteros heeft een topseizoen gedraaid, Brandley Kuwas zat al even tegen het Nederlands elftal aan, Justin Hoogma heeft de aandacht getrokken van topclubs en Bruns en Te Wierik gaan al weg naar respectievelijk  Vitesse en Groningen.

Voor nu. Genieten van de zomer en weer toewerken naar een nieuw seizoen!

 

Sponsoren

Reacties (54)

Reageer nu!