Justin Hoogma heeft ervoor gekozen om tijdens het EK -19 niet uit te komen voor het Nederlands elftal onder 19 jaar.

De voorbereiding van Heracles begint namelijk een dag voordat het toernooi begint. Op zondag 2 juli komt de selectie weer bij elkaar om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Op 3 juli gaat het EK van start.

De verdediger, die dit seizoen geen minuut miste in de Eredivisie, wil zich volledig focussen op de voorbereiding met Heracles. “Ik heb aangegeven dat ik de voorbereiding heel erg belangrijk vind. Het EK is prachtig, maar mijn eigen club is belangrijker,” aldus Hoogma tegenover de TC Tubantia.

Bondscoach Maarten Stekelenburg vindt het jammer, maar heeft begrip voor de keuze van de verdediger. “Het is niet de eerste keer dat een speler voor zijn club kiest.”

Sponsoren

Reacties (23)

Reageer nu!
Inspecteur 09:47 19 mei 2017

Dat hij het EK overslaat, zegt mij genoeg; hij gaat een transfer maken en wil de voorbereiding vanaf het begin meemaken bij zijn nieuwe club…
00
Pantani 13:24 18 mei 2017

@ Tim, nee dat denk ik niet, vandaar dat er ook twee gehaald zijn. Tevens is nog niet duidelijk wat Fleddderus gaat doen komend seizoen.
00
Kris 11:09 18 mei 2017

En toch begrijp ik deze keuze niet helemaal. Zo’n EK is toch een geweldige ervaring? Je kan je meten met je leeftijdgenoten en speelt een prachtig toernooi wat je misschien nooit mee meemaakt. Je komt daarna goed getraind terug en kan normaal gesproken zo aansluiten. Ja, de voorbereiding is bezig en misschien dat iemand je plekje heeft ingepikt, maar je krijgt altijd weer je kansen en die moet je dan pakken. Maar goed, hij zal er goed over nagedacht hebben, hier en daar overlegd hebben en zijn keuze gemaakt hebben en dan is het ook goed.
00
Tim 08:48 18 mei 2017

@pantani en je denkt dat ze maar 1 linksback willen Volgend seizoen?
00
Pantani 07:35 18 mei 2017

Volgens mij zijn die vervangers er al.
00
Foppe 07:22 18 mei 2017

Mooi voor Robin en Heracles heeft nu tijd en geld om een vervanger, te zoeken.
00
Robbert 22:17 17 mei 2017

Het is helaas niet anders, maar Robin Gosens vliegt volgende week naar Italië om met Atalanta Bergamo te gaan praten aldus RTV Oost Hij wil niet bijteken, dus rest niets anders dan verkopen. Jammer voor ons!
00
Foppe 20:46 17 mei 2017

Wil Heracles dat Hoogma zich door ontwikkeld, dan moet er een ervaren RC worden aangetrokken. Hij moet gecoacht worden en dat deed mtw niet.
00
Black&white 20:24 17 mei 2017

Wat betreft hoogma die te laat was op de kopbal van kuyt (2-0)? Hoogma is 18 jaar en moet nog leren ook. In dit geval moest hij kuyt verdedigen en dit is dan ook de meest ervaren speler van Feyenoord. Kuyt weet precies hoe hij in dit geval hoogma voorbij moet zodat hij niet meer bij de bal kan op tijd
00
Robbert 20:04 17 mei 2017

Is vooraf moeilijk te bepalen of onze spelers het redden bij hun nieuwe club. Als ze nuchter blijven, geen gekke dingen gaan doen met hun meer verdiende geld, want dat zal wel het geval zijn, en niet met foute ‘vrienden’ omgaan, dan zou het zo maar goed kunnen komen. Te Wierik en Bruns lijken mij verstandige boys en staan met beide benen op de grond.

Wat Hoogma betreft: hij was toch niet heel scherp op het moment dat Kuyt bij de 2-0 vrij kon inkoppen. Op het gebied van kopduels en slim in de positie staan moet hij nog veel leren. Geen probleem, hij is pas 18 jaar en heeft het uitstekend gedaan . Gewoon veel wedstrijden blijven spelen en ervaring opdoen, daar wordt hij alleen maar beter en slimmer van.
00
Hafc1903 19:35 17 mei 2017

Bruns en MTW zijn ook gratis gokjes voor clubs als Groningen en Vitesse. Daar gaan ze echt geen geld voor neerleggen. Kans dat ze het niet redden is groter dan dat ze het wel doen. Zeker MTW is een hele beperkte speler.
00
Foppe 19:33 17 mei 2017

Athur, zijn pa houdt hem wel in Almelo
00
Arthur 19:03 17 mei 2017

@Foppe: Bij Feyenoord Champions’ League in het vooruitzicht is denk ik te aantrekkelijk…. Ik denk wel dat hij nog iets meer agressie/onverzettelijkheid kan aanleren (à la Jaap Stam). Opbouwend is erg geen betere verdediger vindbaar, puur verdedigend kan hij zich nog wel ontwikkelen denk ik.
00
Robbert 17:23 17 mei 2017

Smurf weet je nu zo langzamerhand nog niet dat het in de voetballerij alleen maar om geld gaat! De grootste rovers zijn de makelaars, mede omdat ze aan een transfer vrije speler een hogere fee overhouden. En natuurlijk zit Heracles er ook om geld te verdienen. Bruns en Te Wierik hadden we vorig seizoen moeten verkopen, daar zijn we nu te laat mee. Net als Gosens, hij wil niet bijtekenen, verkopen de man, hoe jammer het ook voor ons sportief is. Ik ken weinig spelers die bewust gaan bijtekenen om de club een transfersom te gunnen.
00
harrie 17:03 17 mei 2017

toon, een jaarkaart voor vak j kopen en gewoon achter vaak c of d gaan staan ,de hele wedstrijd. kun jje je lekker vol laten lopen met het beste zicht.
00
foppe 17:02 17 mei 2017

als hij verstandig is, dan blijft hij nog een jaar of 2. Mag toch hopen dat er minimaal een miljoen of 10 ,voor hem gevraagd wordt. Zeldzaam talent.
00
Arthur 16:39 17 mei 2017

Blij met zijn keuze; het zou fijn zijn als we met een goede/complete selectie aan de voorbereiding kunnen beginnen. Petje af voor het feit dat hij geen minuut gemist heeft! Geeft ook aan dat hij zich zonder al te veel overtredingen staande weet te houden. Toekomstige Oranje speler!
00
Smurf 15:50 17 mei 2017

Toch jammer dat hoogma niet mee gaat naar het EK. Alle speelminuten die hij kan maken en dan helemaal op een EK zijn mooi meegenomen. Raar dat hij dit heeft geweigerd. Hij kan van zon toernooi niks minder worden, ookal zit hij op de bank, alle meegenomen ervaring zal alleen maar van pas komen in de toekomst bij Heracles.
Natuurlijk wil die jongen ook rust en zich lekker rustig voorbereiden op de vakantie, in dat opzicht snap ik zijn keus ook wel weer en denk ik er waarschijnlijk te makkelijk over.
Het is wel echt een van de grootste talenten die ik heb gezien bij Heracles, hij heeft bijna alles. Met name in het koppen kan hij nog een aantal belangrijke stappen maken vind ik. Tegen Feyenoord verloor hij het duel met Kuyt wel heel makkelijk.
Weet iemand wie de vervanger zal zijn voor MTW? Mike is een prima verdediger, maar maakte wel de nodige fouten. Jammer dat we aan hem en Bruns geen cent verdienen, vind ik tekenend voor de persoonlijkheid. Ze hebben zich allebei hier gigantisch kunnen ontwikkelen, een goed salaris op kunnen strijken en hoppa weg zijn ze..
00
Robbert 15:40 17 mei 2017

Ps en Hoogma jr. heel verstandig om te blijven, begin van het seizoen moet je er gewoon bij zijn. Het is wel te hopen dat hij blijft. Dat is allerminst zeker, want ook Jan Boskamp gaf maandag bij Voetbal Inside aan hem een goede voetballer te vinden.
00
Robbert 15:37 17 mei 2017

Go Ahead is gedegradeerd en massaal worden er weer seizoenkaarten gekocht. Fc uit Enschede laat voetbal zien die er niet op lijkt met een groep vreemdelingen die straks vertrokken zij en toch hebben ze al weer 17000 kaarten verkocht. Kom op Toon, laat je club niet in de steek, want je kunt al er voor € 149 bij zijn, dat is nog geen € 9,00 per wedstrijd!! Voor dat bedrag kun je drie biertjes in de kroeg kopen.
00
Foppe 15:22 17 mei 2017

Toon, gewoon je kaartje kopen, nieuwe opzet gaat gelukkig niet door
00
toon 14:57 17 mei 2017

iets anders: met de nieuwe competitie opzet wacht ik op play-offs en neem na 15 jaar geen seizoenskaart meer. Ik ga selectief mijn wedstrijden uitzoeken. Sorry.
00
toon 14:55 17 mei 2017

slim van hem en goed voor het team.
00