Nico-Jan Hoogma reageert op de felle kritiek, die is geuit tegen de kunstgrasvelden waar in Nederland door veel clubs op gespeeld wordt.

De algemeen directeur van Heracles laat tegenover de TC Tubantia weten dat het verhaal uit twee delen bestaat: een technische en een bedrijfsmatige kant. Hij zegt heel eerlijk dat ook hij het liefst zou zien dat er op echt gras gevoetbald wordt, maar alleen als het gras in dezelfde staat is als de grasmat in de Kuip. “Maar dat kan niet. We kunnen de commerciële kant niet uit het oog verliezen. We moeten een club runnen.”

Onlangs brachten twaalf aanvoerders van Eredivisieclubs een statement naar buiten. “Alle clubs in de Eredivisie zouden op dezelfde ondergrond moeten spelen. Rob Toussaint: “Ik denk niet dat dat realistisch is. Er zijn zoveel clubs die het al hebben. Wil je het Nederlands voetbal veranderen en verbeteren, dan moet er veel meer worden aangepast. Van kunstgras ga je niet slechter voetballen.”

Hoogma vindt het ook niet eerlijk dat het verhaal heel eenzijdig is. “In toplanden wordt niet op kunstgras gespeeld, hoor je dan. Nee, maar nergens zijn de televisie-gelden ook zo oneerlijk verdeeld als bij ons. In de toplanden is dat veel gelijkmatiger, hier is het gat veel te groot. Als de gelden in Nederland beter worden verdeeld, kunnen meer clubs gewoon gras betalen. Maar ik blijf erbij dat alle velden dan ook echt top moeten zijn.” Besluit hij.

Sponsoren

Reacties (4)

Reageer nu!