Justin Hoogma verlaat Heracles Almelo per direct voor TSG 1899 Hoffenheim. Het 19-jarige talent stond al enige tijd op de radar bij de Duitsers en vandaag maakten zij officieel melding van het aantrekken van de verdediger.

Hoogma heeft een contract getekend dat hem voor vier jaar aan de Duitse club bindt. Voorzitter Jan Smit: “Heracles Almelo verliest hiermee een talentvolle jonge speler.Maar wij gunnen Justin deze belangrijke stap in zijn carrière.”

Hoogma zelf ziet de overstap als een uitdaging. “Ik heb zes jaar in Duitsland gewoond. Ik spreek de taal niet zo heel goed meer, maar ik ga het weer oppakken. Ik verheug me zeer op deze nieuwe uitdaging. Ik denk dat Hoffenheim een goede club voor mij is en kan niet wachten om te beginnen,” zo laat hij weten op de website van Hoffenheim.

Alexander Rosen, technisch directeur van Hoffenheim, is erg te spreken over de aankoop. “Justin is een zeer begaafde linksbenige verdediger die uitstekend is in het positiespel.”

Hoogma komt bij Hoffenheim een oude bekende tegen. Hij kent de huidige assistent Alfred Schreuder nog van de tijd bij Twente.

Inmiddels is Hoogma na het vertrek van Bruns, Te Wierik en Gosens alweer de vierde basisspeler die Heracles deze zomer gaat verlaten.

Sponsoren

Reacties (24)

Reageer nu!