Bram Castro was nagenoeg rond met AA Gent, maar verraste met AA Gent vervolgens iedereen door uiteindelijk niet de overstap te maken.

“De donderdag voor de eerste training kreeg ik het bericht dat AA Gent mij wilde overnemen’, legt Castro uit op de site van Heracles. ‘Op zaterdagavond waren de clubs akkoord. Zondag volgde het afscheid van de groep en de club en heb ik mijn spullen gepakt. Maandag heb ik met AA Gent gesproken over de laatste details van de overgang. Toen ging het mis. Zij bleken een totaal ander type doelman te zoeken dan ik ben. De meningsverschillen lagen daardoor zover uit elkaar dat het beter was om niet de samenwerking aan te gaan.”

Gent bleek de scouting niet helemaal op orde te hebben, want zij hadden een heel ander beeld van Castro. “Ik ben een rustige keeper die geen gekke dingen doet en gewoon zijn mannetje staat. Zij zochten een keeper van het tegenovergestelde soort. Dat is raar, gezien de moeite die door hen genomen is en de overeenkomst die gesloten werd met Heracles. Ze hadden blijkbaar toch geen goed beeld van wie Bram Castro is.”

Castro is teleurgesteld dat het zo gelopen is, maar kan dit wel snel achter zich laten. “Het is toch een tik die je krijgt, ook op mijn leeftijd. Toch is het misschien juist mijn leeftijd waardoor ik dit snel achter me kan laten en gewoon lekker aan het seizoen kan starten. Ik kan het goed verwerken en gelukkig zijn mijn vrouw en kinderen er ook goed mee omgegaan. Zij steunen mij in alles. Natuurlijk was het makkelijker geweest in de situatie zoals die leek te worden, maar het heeft zich anders voorgedaan. Dat het mis is gelopen, is blijkbaar de voetbalwereld.”

“Mijn contract hier bij Heracles loopt nog een jaar door. Ik ga er ook van uit hier die tijd te voetballen. Maar goed, het blijft voetbal. Daar is de afgelopen week het voorbeeld van. Ik ga honderd procent geven voor Heracles. Ik ben door iedereen weer fantastisch ontvangen. Door de technische staf, de spelers, het personeel. Dat voelt goed. Ik ben blij om weer deel van deze club uit te maken.” Aldus de doelman.

Sponsoren

Reacties (109)

Reageer nu!