Wat een heerlijke avond! Heracles wint van Ajax en pakt tegen ieders verwachting de volle drie punten! Heracles won in eigen huis sinds 1965 eindelijk weer eens van Ajax. In het Polman Stadion werd het 2-1 voor de Heraclieden! Wat een stunt!

De eerste helft kenmerkte zich al veel strijd. Castro hield Heracles goed op de been en via een omschakeling werd Heracles zelfs erg gevaarlijk. Kuwas moest Onana tot een ultieme redding dwingen en Hardeveld mikte over. Daarna was het Ajax die het tempo opschroefde. Kansen kwamen er logischerwijze voor de bezoekers. Van de Beek, Dolberg en Kluivert zagen Castro als een sta-in-de-weg. Ook Ziyech en Dijks konden het net niet vinden. De ruststand was dan ook 0-0 in het volgepakte Polman Stadion.

De tweede helft begon opwindend. Dijks raakte de paal namens Ajax en Breukers stifte de bal net naast uit een snel genomen vrije trap. De Ajacieden kwamen even later toch op voorsprong. Ziyech schoot hard raak: 0-1. Heracles was daarna even van slag en herpakte zich toch. Na een kleine tien minuten schoot Gladon de gelijkmaker achter doelman Onana: 1-1. De spits rondde fraai af op aangeven van Kuwas. Daarna kreeg Heracles en Ajax enorme kansen, maar uiteindelijk was het Heracles dat effectief met de kansen om ging. Kuwas schoot met nog een kleine tien minuten spelen de bal prachtig in de kruising: 2-1! Daarna bleef het nog erg spannend en was Castro de man die Heracles op de been hield en zo won Heracles voor het eerst sinds lange tijd van Ajax!

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (86)

Reageer nu!