Wat een heerlijke avond! Heracles wint van Ajax en pakt tegen ieders verwachting de volle drie punten! Heracles won in eigen huis sinds 1965 eindelijk weer eens van Ajax. In het Polman Stadion werd het 2-1 voor de Heraclieden! Wat een stunt!

De eerste helft kenmerkte zich al veel strijd. Castro hield Heracles goed op de been en via een omschakeling werd Heracles zelfs erg gevaarlijk. Kuwas moest Onana tot een ultieme redding dwingen en Hardeveld mikte over. Daarna was het Ajax die het tempo opschroefde. Kansen kwamen er logischerwijze voor de bezoekers. Van de Beek, Dolberg en Kluivert zagen Castro als een sta-in-de-weg. Ook Ziyech en Dijks konden het net niet vinden. De ruststand was dan ook 0-0 in het volgepakte Polman Stadion.

De tweede helft begon opwindend. Dijks raakte de paal namens Ajax en Breukers stifte de bal net naast uit een snel genomen vrije trap. De Ajacieden kwamen even later toch op voorsprong. Ziyech schoot hard raak: 0-1. Heracles was daarna even van slag en herpakte zich toch. Na een kleine tien minuten schoot Gladon de gelijkmaker achter doelman Onana: 1-1. De spits rondde fraai af op aangeven van Kuwas. Daarna kreeg Heracles en Ajax enorme kansen, maar uiteindelijk was het Heracles dat effectief met de kansen om ging. Kuwas schoot met nog een kleine tien minuten spelen de bal prachtig in de kruising: 2-1! Daarna bleef het nog erg spannend en was Castro de man die Heracles op de been hield en zo won Heracles voor het eerst sinds lange tijd van Ajax!

Foto: Orange Pictures

Sponsoren

Reacties (86)

Reageer nu!
marco 09:53 16 augustus 2017

Heerlijke overwinning!!!Heracles ga zo door!!!
30
Eddy 18:42 14 augustus 2017

Nog steeds de hele dag, sinds zaterdagavond half 11, een ontzettende grote grijns op mn smoel. Volgens mij in m’n slaap nog. Zondag helemaal naar de kloten, geen stem meer over. Is bij mij ook weinig voor nodig trouwens… Man man man….wat voel ik me happy.

Zo genoten van de onmeunige werklust. Onze jongens! Het volk erachter. Zoals ik altijd zeg, de vlam slaat altijd bij ons gelijk over op het volk. Q prima voorop. Het hele stadion, zelfs bij de bobo’s, althans die voor ons waren. Bobo vak trouwens snel bijhoorlijk leeg na de wedstrijd, zaten wel erg veel 020-ers.

Maar….op deze manier voetballend met een paar individuele uitblinkers, Monteiro poehhh wat een drive en overzicht. Wat viel dat mannetje sterk in, ons centrale duo, echt onder de indruk! Kuwas, en ik zeg het niet vaak over onze doelman, onze Brammie, hij was echt super. Zelfs nu paar keer eruit met hoge ballen! In alle opzichten een dikke 8.

Ons Heracles! Als team spelend met een onoverwinnelijke mentaliteit, hoeven we in ons eigen stadion ook dit seizoen echt voor niemand bang te zijn. Voor helemaal niemand. Dank!!!
101
heraclassic1961 17:45 14 augustus 2017

Vanuit Hoorn meer dan 3 uur in de trein gezeten om mijn club Heracles aan het werk te zien. En het was de moeite meer dan waard. Strijd, spanning, sfeer in de kolkende kleine Kuip en een wedstrijd in een hoog tempo met over en weer kansen. Reclame voor het voetbal en vooral reclame voor onze mooie traditieclub!

TS, spelers en medesupporters BEDANKT VOOR EEN ONVERGETELIJKE AVOND!!!!!
200
foppe 16:31 14 augustus 2017

Robbert, klink gek ,maar ik maakte mij meer zorgen tegen de teams die het spel maken. Ik had onze verdediging niet zo sterk ingeschat, maar ik moet de spelers een dik compliment geven. Wat ik het beste vond ,aan Heracles, was de discipline om in de organisatie te blijven, op het doelpunt van Ajax na, gebeurde dat 94 minuten lang. Ik denk dat wij met Monteiro, de nieuwe Quansah, een perfecte speler hebben tegen ,de zgn mindere tegenstanders. Een gifkikker in de duels. Ik ben in ieder geval positief verrast en ik weet, één zwaluw maakt nog geen zomer. En Amenteros moet gewoon luisteren naar Pierre.
70
Robbert 15:12 14 augustus 2017

we zijn allemaal heel blij met het resultaat en het vertoonde spel. Bonuspunten mede ook met dank aan de Ajax trainer. Dat hij een tactische blunder maakte voor er een verdediger en verdedigende middenvelder uit te halen bij 1-1 en ook omdat hij zijn team niet in staat kreeg om het spel ‘te bevriezen’ toen het nog 0-1 stond. Geweldig keeperswerk van Bram Castro en een excellente Brandley Kuwas waren voldoende voor de winst.

Ik heb wel benieuwd hoe ons team zal acteren tegen tegenstanders die hier komen om niet te verliezen en ons het spel laten maken. Wij konden ons zaterdag aan Ajax optrekken, het wordt straks anders tegen VVV, Sparta, ADO en Excelsior. In de kleine ruimte voetballen, daar hebben we type spelers zoals Armenteros en Darri hard nodig. Laten we daarom niet te vroeg juichen en denken dat ons niets kan gebeuren.
91
EK uit D 15:05 14 augustus 2017

@Max

Niemeijer vervangen?
Hij speelde zaterdag niet zijn beste wedstrijd maar werd door De Ligt uit de wedstrijd getrapt.

Eén spelsituatie waaruit de klasse van deze jongen blijkt ben je denk ik vergeten.

De kans van Darri die Onana los liet. Inspeelpas op Gladon die hem breed geeft aan Reuven die hem met één keer raken speelt op Darri. Dat was voor mij één van de hoogtepunten. Niemeijer heeft heel erg veel diepgang, inzicht en scorend vermogen. Deze jongen laten staan en door laten groeien. Dit krediet heeft hij dik verdiend.

Voor de rest een compliment aan het hele team. Dit is zoals wij het in Almelo willen zien vechten tot het bittere eind en dan omvallen van vermoeidheid, that’s the spririt. Hulde.
152
Jan Joost 14:39 14 augustus 2017

Mooi om te zien hoe Hardeveld deze wedstrijd van minuut 1 t/m 95 goed stond. Vooraf had ik mijn twijfels over hem. 26(?) officiële duels in de laatste 5 seizoenen, leek mij leuk voor op de bank, maar een basisplek… Op de een of andere manier krijgen spelers hier een soort van rust en vertrouwen, waardoor ze bezig kunnen met hun voetbalkwaliteiten en zich niet druk hoeven te maken over allerlei randzaken. Hopelijk blijft Hardeveld zich zo ontwikkelen en blijft het niet bij één potje.

Verder vond ik het toch wel een verademing toen Droste het veld in kwam. Heeft een lastige periode gehad, maar ik zag zaterdag weer af en toe de oude Droste terug. Een aantal keer dat hij lekker over de flank kwam. Hopelijk krijgt hij zijn basisplek weer terug. Breukers oogt behoorlijk houterig en had toch flinke moeite met Younes, wat resulteerde in de goal van Ziyech. En Monteiro, wat een pitbull is dat, mooi om te zien!

Heerlijke teamprestatie afgelopen zaterdag! Voor uitblinkers kom je naar het stadion, maar voor zo’n mooie teamprestatie zeker ook! Op naar Heerenveen, aanpakken die Friezen!
113
Max 14:09 14 augustus 2017

Darri is een goede speler maar kwam fysiek te kort. Daarom speelt hij ook bij Heracles en niet bij een topclub. Verder een prima speler voor Heracles met veel dreiging. Jammer dat als 1 actie niet lukt hij vaak de hele wedstrijd slecht speelt. Monteiro voor Niemeijer en de rest laten staan.
120
Thomas 12:17 14 augustus 2017

Geweldige prestatie van dit team. We ontlenen er allemaal trots aan. Ik zou zeggen: zoom niet in op wie of wat er nu niet goed was, maar geniet van wat er is gebeurd. hoe vaak gebeurt het in ons leven dat je van Ajax wint?
100
tim 10:26 14 augustus 2017

Met Hardeveld konden we wel eens een topper in huis hebben, klasbak!!
151
Niek 09:34 14 augustus 2017

Jan Smit aan de bank bij de KNVB. Nieuwe voorzitter RvC. Eindelijk nemen ze een goed iemand aan bij de KNVB.
191
Arthur 07:13 14 augustus 2017

@Foppe: Het is natuurlijk ook zo dat fouten van verdedigers vaak hard aankomen en blijven hangen. Breukers speelde verder ook niet slecht, maar toch heb ik hem dat wel vaker zien gebeuren (dat hij gedold wordt op de achterlijn)
30
Geert 22:49 13 augustus 2017

Mensen mensen, nog steeds dat heerlijke gevoel als ik de doelpunten voorbij zie komen op tv. Wat een topavond gisteren! Weer eens wat anders als starten tegen Roda uit.

Mensen die zich zorgen maken over het veldspel, kom op man,je speelt tegen Ajax! De verdediging stond goed, het middenveld knokte voor iedere meter en de aanval was aardig scherp. Wat wil je nog meer dan?

Positief viel voor mij op: Hardeveld,scherp op de bal en rustig in balbezit. En Kuwas en Castro natuurlijk. Maar al met al een mooie teamprestatie! En een gezonde dosis geluk natuurlijk.

Dit team zo even laten staan en hopelijk vormt zich dan een hecht collectief!
241
Stef 22:20 13 augustus 2017

Echte bestuurders zitten te onderhandelen over Kuwas. 4 of 8 miljoen?
212
Since 1958 21:33 13 augustus 2017

echte supporters houden zoveel van hun clubje dat ze kwaad zijn en nogal te keer gaan als we verliezen met 2-0 van Emmen. Echte supporters houden zoveel van hun clubje dat ze nu nog een kater hebben na de 2-1 op Ajax. Gelukkig zijn dat echte supporters en geen trainers of bestuurders.
1213
Marcel 21:16 13 augustus 2017

Ik eg ook niet dat kuwas slecht was maar de eerste helft vond ik darri echt wel goed spelen, kuwas was gewoon top op rechts , maar toen peterson inviel voor darri vond ik peterson niks beter,
Dus darri gewoon weer in de basis hoor,
211
Frispark 20:37 13 augustus 2017

Hoe gaat het met die man die op de brancard werd afgevoerd?
50
lucenskedee 20:22 13 augustus 2017

Heb genoten gisteravond, man man man wat een wedstrijd, de catering was trouwens ook weer top genoeg koffie , snoepgerei en fris……………..)-:
91
Lummels 19:36 13 augustus 2017

Enn ik denk dat armenteros waarschijnlijk deze week gaat verkocht worden (denk ik)
76
Lummels 19:36 13 augustus 2017

Nou poh poh wat een heerlijke westrijd goed teruggevochten tegen een topteam zoals ajax! Bal is rond zeggen ze dan weer ik vond dat peter van ooijen deze keer beter was als niemijer ik denk dat dit de opstelling tegen herenveen moet gaan maar echt kuwas was belangrijk beter houden we voor hem voordat hij ook weggaat hij begint in vorm te komen maar dan word dit denk ik de opstelling tegen herenveen 4-3-3

Castro

Droste-Pröpper-Hardeveld-Van Hintum

Pelupessy-Van Ooijen-Niemijer-Jamiro monteiro een van die 2 ik denk sebastian jubiak volgende week dr in tegen herenveen aanvallers Peterson-Kuwas-Gladon gladon maakte een mooie spitsengoal hij is niet snel maar kan wel afmaken 😌😉 maar darri en breukers waren minpunten … vond ze beide geen lekkere westrijd spelen als ik het zo zag herenveen speelde vandaag 3-3 dus met een goede vetrouwen moeten we naar frischland afreizen ik denk dat het daar 1-2 word voor heracles forza heracles!! 💪💪
310
Bb 19:19 13 augustus 2017

Op naar Heerenveen uit 😊 Wie heeft er al kaarten? Ik wel 😊
124
Foppe 17:46 13 augustus 2017

Athur, breukers stond op het verkeerde been. Die kabouter gaat altijd binnen door maar ging nu buiten om, beetje flauw. Zag er inderdaad niet goed uit, Younes mag dit niet meer doen!
160
Arthur 17:31 13 augustus 2017

@Hafc1903: Ben ik met je eens, al vond ik Peterson dit keer niet veel beter terwijl hij fris het veld in kwam. Ik geef het je ook wel te doen als aanvallers; ze moesten een gigantische afstand bestrijken, omdat Ajax ons zo ver terug drong en er door het compacte, teruggetrokken spel, vrijwel geen aansluiting was (werd tweede helft beter). Breukers liet zich wéér verrassen op de achterlijn; Younnes mag er op die vierkante meter nooit meer langs en was de inleiding voor de 0-1. Toch deed iedereen het wel goed, maar ik vond hen ook het minst.
82
Matthijs 17:26 13 augustus 2017

Nou Marcel, volgens mij kwam de meeste dreiging toch echt van Kuwas. Die Darri raakt zijn plek weer kwijt aan Peterson.
162
Marcel 17:18 13 augustus 2017

Darri Zwak?
Daar kwam
Juist de meeste dreiging af😳
Breukers kwam zeker te kort

Ik weet niet hoe sommigen naar de wedstrijd gekeken ?
425
Hafc1903 17:08 13 augustus 2017

Breukers en Darri weer met afstand de zwaksten. Die 2 komen echt tekort. Gelukkig doet Petersson weer mee volgende week.
1111
Bobbyboy 17:05 13 augustus 2017

@Arthur: Jazeker ik was er bij. Heb ik gezegd dat compact en teruggetrokken spelen een slecht idee was? Het was niet de tactiek, maar het niveau wat tegenviel voor rust. Waarom komen 39 van de 100 ballen in de eerste helft niet aan, maar in de tweede helft 77 van de 100 wel? Dat is toch merkwaardig?
40
Hans 16:43 13 augustus 2017

@john….reactievoetbal tegen Ajax lijkt me juist prima en erg volwassen.
We hebben jaren heel naïef tegen Ajax gevoetbald en steeds aan het eind vd rit met lege handen.
220
John Vugteveen 16:30 13 augustus 2017

Prima overwinning.
Wel maak ik me zorgen over het getoonde spel. Reactie voetbal.
Het was af en toe erg slordig in balbezit. Dat wordt lastig als we zelf het spel moeten maken.
Pelupesy speelde in de eerste helft wat te ver naar voren. Tweede helft deed hij het wel goed.
Kuwas erg sterk. Invaller monteiro maakte wel het verschil qua beleving op het middenveld.
Prima overwinning maar het voetbal moet veel beter.
125
Arthur 16:27 13 augustus 2017

@Bobbyboy: Je hebt de wedstrijd wel gezien neem ik aan?!? Ajax dwong het toch echt af! Ik vond het geen gekke strategie dat Heracles compact en teruggetrokken speelde. Was je meegegaan in het spel van Ajax dan verlies je met 0-4…
130
Bobbyboy 16:22 13 augustus 2017

Wat is dat toch met Heracles, dat ze (net als vorig seizoen) eerst achter moeten komen voordat ze goed gaan voetballen? De eerste helft leek het nergens op: 100 passes verstuurd en 39 (!) ervan komen niet aan (aldus de wedstrijdstats). Pas na de 0-1 werden de mouwen opgestroopt. Begrijp me goed, ze hebben zich fantastisch teruggevochten, maar het is zo slecht voor je hart als Heraclesfan zijnde.
017
Foppe 14:21 13 augustus 2017

Gewoon 5 miljoen voor Armenteros vragen. Iedere dag die er nu verstrijkt ,een ton, erbij. En niet voor een habbekrats, zoals sommige willen.
184
Spotter 14:17 13 augustus 2017

Wat zijn dat een stel kleuters zeg achter die goal. Je hebt je statement gemaakt door dat doek op te hangen. Daarmee is het toch klaar??

Straks heb je nog minder vrienden aan “je zij”, want je geeft Heracles en co nu gewoon een reden om sv’s uit te delen.

Dom.
187
Robbert 14:04 13 augustus 2017

Veel te opportunistisch je opmerking Stef ‘ laat Armenteros maar vertrekken’ Ja als de prijs gewoon goed is, maar ik denk dat we Sammy nog hard nodig zijn. Vooral in de wedstrijden als wij het spel moeten maken en in de kleine ruimte moeten spelen. Dan zullen Gladon en straks Vermeij het lastig krijgen. Gewoon houden onze Sammy
132
Hans 13:36 13 augustus 2017

@tim, weet niet waar jij geweest bent maar vond juist geweldige sfeer van achter het doel.
Ajax vakje enkel even gehoord na de 0-1.
85
RemcoM 13:15 13 augustus 2017

Een betere start en reclame kun je als Heracles niet maken in alle facetten goede reclame gemaakt , twijfelaars seizoenkaart over de streep trekken , ook meer mensen die Heracles gaan volgen.
Erg goed voor de club dit!!!
171
Tim 13:07 13 augustus 2017

Wat een power gisteren van onze mannen!!

Min punt was zeker weer vakq/vak74.. blijf erbij dat het schandalig is dat ze zoveel “voorrang” krijgen, maar komt echt werkelijk geen geluid uit! Zo jammer want er zijn best veel fanatieke boys bij ons. Dat Kun je zien bij uitwedstrijden!

En ja, ik schreeuw me de longen uit mijn lijf.
106
Stef 12:49 13 augustus 2017

Armenteros moet gewoon weg. Je kan niet EN gladon EN Vermeij op de bank zetten.
Ik denk maar dat is glazen bol. Dat hij uiteindelijk naar Heerenveen gaat. Als die kneus weg is, die niet op de elftalfoto wil.
130
Arthur 12:48 13 augustus 2017

Toch mag Armenteros ook al wel meteen uitkijken met Gladon ‘achter hem’. Dat vind ik sowieso dit seizoen: alles zit dicht bij elkaar (Breukers/Droste, Darri/Peterson, Armenteros/Gladon/Vermeij, van Hintum/Hardeveld, van Ooijen/Niemeijer/Duarte…). De enige plek die in mijn beleving minder goed bezet is, is de rechtsbuiten-positie: Navratil is geen match voor Kuwas.
120
Foppe 12:41 13 augustus 2017

Was maar een ding waar ik mij aan geërgerd heb. Blom, wat een verschrikkelijke fluitist is dat. Geen strafschop, kun je over discussiëren, maar aan Ajax had hij hem gegeven. Geen geel voor Veltman, vasthouden Darri en geen Rood aan de Ligt, schopte Niemeijer, uit de wedstrijd. Daarnaast elke situatie in het voordeel van Ajax gefloten. Trouwens veel Ajax aanhang , buiten het uitvak, en geen wanklank gehoord.
261
Robbert 12:31 13 augustus 2017

Niet meer opstellen tot na 1 september Arthur 😃😃😃 Nee maar alle gekheid, de hele voetballerij is tegenwoordig gewoon een gekkenhuis als je als speler even mee zit. Laten we hopen dat hij gewoon het seizoen bij ons af maakt en dan zal hij volgend jaar wel voor een mooie prijs verkocht worden. Als hij zo doorgaat is hij toch niet meer voor ons te houden.

Volgens krullenbol Van Hooijdonk moet Sammy gewoon bij Heracles blijven. Daar speelt hij altijd en krijgt hij het volle vertrouwen. Dat moet hij nog maar laten zie bij een grotere club! Zit ook wat in. Blijf er bij, als de prijs goed is, laat gaan!
80
Arthur 12:10 13 augustus 2017

@Robbert: Hoe wil je Kuwas in godsnaam ‘in de luwte houden’? Kuwas werd door Blind al eens genoemd als potentieel Nederlands elftal speler en voetbal is bij uitstek een sport waar alle spelers onder een vergrootglas liggen. Moeten we Kuwas niet meer opstellen of zo?😄
120
Pascal 12:05 13 augustus 2017

Van Ooijen of Nijmeijer?

Van Ooijen was stukken beter dan Nijmeijer gisteren die niet echt in het spel voorkwam.
112
Robbert 12:00 13 augustus 2017

Toch mooie dat die domme Belgen de zaak Castro slecht hebben afgehandeld. Ik heb vanmorgen de samenvatting nog eens gezien, maar de punten komen voor een groot deel op het conto van Bram. Je had er niet aan moeten denken dat die Korsmit van Sparta (werd hier vaak genoemd als zijn vervanger) onder de lat had gestaan. Wat een waardeloze keeper, hebben jullie de goals (vooral de eerste) van VVV gezien!

Ik hoorde aan de tafel van Kees weer enorme lovende woorden over Kuwas, laten we hem aub zelf in de luwte houden want anders is hij ook straks vertrokken. Hij heeft internationaal (als je tegen Ajax scoort helemaal) zijn visitekaartje afgegeven met zijn fraaie goal.
91
Arthur 11:51 13 augustus 2017

@Stef: vijf jaar lang €300.000 per jaar verdienen is toch ook 1,5M€ (bruto uiteraard, maar toch). Het is niet zo dat je bij Heracles een appel en een ei verdient. Kun je naar een Premier League club dan wordt het een ander verhaal als je inderdaad 3 tot 10 keer zo veel kunt verdienen.
22
David FC G 11:48 13 augustus 2017

Mannen gefeliciteerd met de prachtige overwinning, beter hadden jullie het seizoen niet kunnen beginnen.. Veel succes in het verdere verloop van de competitie..
332
Stef 11:40 13 augustus 2017

@Arthur

Hij zij ook dat je dan financiëel wel flink veel minder verdient.
Makkelijk lullen voor iemand idee financiëel binnen is
50
Kris 11:38 13 augustus 2017

Het was een legendarische avond die ik in ieder geval niet had verwacht. Ik vond dat we de hele wedstrijd tactisch erg gedisciplineerd speelden, gecombineerd met de broodnodige vechtlust. Ajax werd echt wel een paar keer gevaarlijk, maar dat komt ook omdat zij meer individuele kwaliteiten hebben, terwijl wij er in de omschakeling snel uitkwamen en ook kansen kregen. Achterin ‘stond’ het goed, met Pelupessy als uitstekende stofzuiger daarvoor. Alle nieuwelingen speelden een goede pot. Monteiro viel mij op als felle donder die het spel snel verplaatste waar het kon, maar ook rust behield als het moest. Wat mij betreft volgende week basis en dan of Van Ooyen of Niemeijer. Kuwas vond ik Man of the Match. Voor het zelfvertrouwen is dit een vette boost. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar hier kunnen we echt verder op bouwen. Het seizoen is weer begonnen. Mooi Man!!!
140
Arthur 11:32 13 augustus 2017

Bij de tafel van Kees zei Pierre van Hooijdonk dat Armenteros gewoon lekker 5 jaar bij Heracles zou moeten tekenen… Zou toch mooi zijn!
171
Rr 11:10 13 augustus 2017

Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor het seizoen. Er werd gestreden en gebuffeld. Verdediging zat goed in elkaar, aanval goed. Gladon ook positief. Zou zeggen verkoop Armenteros, leveren we wat doelpunten in maar vangen we twee miljoen. Hulde aan de beleidsbepalers door er weer een goed elftal neer te zetten. Wie had gehoord van Hardeveld die een prima partij speelde. Kortom het zegt nog niet alles maar ik ga met meer vertrouwen het seizoen in.
131
Haff 10:58 13 augustus 2017

Verdedigend stond het gisteren het grootste deel van de wedstrijd goed. Maar van Hintum mist absoluut snelheid, daar is hij zeer kwetsbaar en heeft hij de rugdekking hard nodig van de linker centraal.

Verder opvallend is dat we wilden opbouwen om het opbouwen en dat brengt risico’s met zich mee. Plaats die bal dan direct diep op gladon in plaats van 2 passes later. Tegen een Ajax hoef je niet elke aanval van achteruit op te zetten.

De sfeer werd op het laatst natuurlijk top maar daarvoor toen de ploeg het zo nodig had was het te stil. Waren/zijn er weer problemen met de handhavers of het bestuur???
62
Hammink 10:40 13 augustus 2017

Negatievelingen, waar zijn jullie??
810
Wesley 10:40 13 augustus 2017

Wat genoten gisteren! Vooral van Kuwas,gladon,monteiro,pelupessy en Castro. Maar vooral die monteiro elke wedstrijd op stellen wat een strijd en snelle voortzetting brengt die man mee !!!!
201
Arthur 10:28 13 augustus 2017

Volgende wedstrijden Heerenveen (uit), Excelsior (thuis) en Feyenoord (thuis)…Betekent wel dat we in de tweede seizoenshelft uit moeten tegen Ajax en Feyenoord.

Wij zijn een angstgegner van Heerenveen (behalve dan die ene keer met Afonso Alves😂). Pak minimaal een punt tegen Heerenveen en win van Excelsior, dan heb je kans dat we tegen Feyenoord ook ‘gewoon’ winnen in een vol stadion….kun je zo maar bovenaan komen te staan😜
121
Foppe 10:27 13 augustus 2017

Tot de zeventigste minuut, was het billen knijpen. We waren alleen maar aan het tegenhouden. Nadat Keizer verkeerd wisselde en de conditie bij Ajax op was, deed Heracles meer dan mee. Mooie overwinning en een super feest. Maar dit zijn bonuspunten en ik hoop ook echte bonuspunten.
100
Jeremie 10:14 13 augustus 2017

Waar zijn de azijnzeikers hier gebleven? Heerlijke avond. 52 jaar geleden dat Heracles 3 punten overhield aan een wedstrijd tegen Ajax. Natuurlijk zegt dit nog niks over het verloop van het seizoen en nee, we worden ook dit jaar geen kampioen. Maar we kunnen wel van iedereen winnen.
94
Black&white 10:09 13 augustus 2017

Wat een feest in onze voetbaltempel :).
Alle lof voor de spelers en staf. Zeer goed voor het zelfvertrouwen. Wie weet wat we dit seizoen nog kunnen bereiken want zelfvertrouwen doet veel bij de spelers.
Ook fijn dat onze nieuwe mat niet als excuus word gebruikt voor het verlies van Ajax.
Mijn weekend kan niet meer stuk 🙂
111
Basic 09:56 13 augustus 2017

@ Hans

Heel eerlijk? Je had zondermeer weinig te vertellen in de eerste helft: vaak te laat en foute passes.
Je verdiend 3 punten omdat je twee keer prachtig scoort en omdat Catro briljant keepte.
De punten zijn fantastisch, maar voetbaltechnisch haak je af bij Ajax.
Verder wilde Keizer blijven controleren maar hij haalde Schöne eraf. Daardoor kregen we voorin meer ruimte. Ik vond dat bepalend in de wedstrijd.
Prima punten en mooie euforie, maar we zijn er nog lange nie.
87
Arthur 09:46 13 augustus 2017

Oh ja, qua leiderschap maak ik me ook minder zorgen! Zowel Castro, Pröpper, Pelupessy en Gladon stonden continu te coachen! Ik ben bang dat we Pelupessy volgend jaar ook wel kwijt zullen raken, maar ik zou er heel veel aan doen om hem te behouden. Wat een positieve kerel!
151
Hans 09:35 13 augustus 2017

Ook heel vreemd dat je bepaalde lieden die hier ong 20 keer per dag posten hoe slecht alles wel niet is,hier niet meer voorbij komen opeens.
164
Robbert 09:30 13 augustus 2017

Geweldige avond, geweldige overwinning van het collectief! Onze verdediging stond als een huis. De vooraf zo waardeloos geachte defensie vormde een blok en bleef zelfs rustig ook na de 0-1👍 De eerste bonuspunten zijn binnen. Ook onze verguisde trainer deed goede dingen, door met 3 aanvallers te blijven spelen terwijl Ajax met een verdediger minder ging spelen.
162
Henrico 08:54 13 augustus 2017

Lekkere overwinning met Castro als absolute MOTM. Klein kritisch puntje: Wasrom staat breukers nog steeds in de basis?? Breukers veruit de slechtste van het veld aan Heracles-zijde. Hoe slecht moet droste dan wel niet zijn dat Breukers boven hem verkozen wordt?!
814
Stadioncheck 08:49 13 augustus 2017

@Heracles1903.
We hebben betere wedstrijden tegen Ajax gespeeld in het verleden, en die verloren we.
Het moet tegen Ajax altijd een beetje meezitten, vroeg of later win je er een keer van.
Hoe goed we zijn , zie we wel als het eerste deel tot de winterstop erop zit.
Kuwas kun je zomaar eens kwijt zijn voor 1 september vervanger klaar?.
Man krijgt met zijn snelheid ook meer rust in zijn lichaam wat zijn spel ten goede komt.

En dat laatste ontbrak hem verleden seizoen voor de winterstop, hij zet de lijn door.
De buitenlandse clubs zitten niet te pitten, geweldige voorzet (goal en een fantastische goal ).

Castro en Kuwas beiden 10 +waren gisteren buiten categorie, zonder de rest van het team kort te doen, met dikke voldoendes .

Maar het is veels te vroeg om te oordelen waar Heracles staat, laten we vooral niet te vroeg juichen.
Excelsior won ook wel eens van Ajax en degradeerde…toch.!
En laten we vooral blij zijn met de historische overwinning,en er van genieten.
En de volgende wedstrijd is de belangrijkste, even genieten er zijn nog 33 wedstrijden te gaan, we doen nog mee om het kampioenschap ;-)).
Ik zeg ik ben nual blij dat Kuwas blijft, ik zou snel zijn contract openbreken.
130
Forza 08:42 13 augustus 2017

Ongelofelijk , niet verwacht …. geen woorden voor.. wat een competitie start! Laten we hopen op een voorbode voor een mooi seizoen!
101
Scout 08:28 13 augustus 2017

Een mooie avond in Almelo. Wat een sensatie en wat onverwacht. Wederom zeggen oefenwedstrijden dus niet veel.
Na de 0-1 dacht ik het wordt zo 0-2 0-3. Maar wat gebeurde ging tegen alle voetbal logica in. Ajax bleef maar aanvallen en gaf behoorlijk wat ruimte weg. Daar profiteerde wij maximaal van. Vervolgens hebben wij het volledige geluk voor een heel seizoen verbruikt. Wat heeft heeft Ajax het slecht uitgespeeld. Ze bleven maar combineren ipv schieten.
We hebben door hard te werken gewonnen. We waren niet beter maar met werklust kom je een eind.

Hardeveld en Propper vielen mij positief op. Pelupessy was goed op dreef net als onze buitenspelers. Gladon scoorde een prima goal maar voor de rest was hij matig. Hij verloor zelfs de kopduels van Schone.
Castro moet bijtekenen. Wat was hij goed.
102
Heracles1903 08:26 13 augustus 2017

Monteur= Monteiro😂 stomme auto correctie😂
81
Heracles1903 08:25 13 augustus 2017

3 van de basisverdedigers weg, iedereen vond dat er mindere versterkingen waren gehaald maar de directie en Stegeman hebben samen gewoon goed gehandeld.

Breukers: had younes af en toe niet maar op de beslissende momenten stond hij er
Propper&Hardeveld: Hadden dolberg in hun broekzak en behielden achterin de rust
Van Hintum: Had Kluivert ook het grootste gedeelte van de wedstrijd in zn broekzak.

Monteur wordt naar mijn mening binnenkort basisspeler, fel,snel, goede omschakeling en goeie pass.
Over Castro hoeven we het niet te hebben,wat is hij een geweldige keeper!
Kuwas ook weer heel sterk zowel aanvallend als verdedigend.
Ik zeg: verdiend gewonnen
172
Nikos 07:06 13 augustus 2017

Ongelooflijk mooie en spannende avond. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit niet verwacht had Emmen. Alle hulde voor de staf en selectie. Van Hintum prima back, Hardeveld zeer degelijke stopper, Monteiro bijtertje, Castro subliem
212
marco 06:56 13 augustus 2017

Geweldige avond gehad!!Heracles ga zo door!!!
121
Arthur 02:25 13 augustus 2017

Twee prachtige doelpunten trouwens👍🏻
161
Willem 01:58 13 augustus 2017

Zeg maar niets meer want ik ben zo happy.
151
Arthur 01:03 13 augustus 2017

Grappig dan dat we zo’n totaal andere visie op van Hintum hebben. Ik vond dat hij Kluivert goed in de tang had. Sowieso stond de verdediging veel beter dan ik had durven denken. De eerste helft leek het wellicht een minder goede wedstrijd, maar dat was echt de verdienste van Ajax door zo hoog en vroeg druk te zetten. We werden zo ver terug gedrongen dat we er ook bijna niet uit konden komen, maar des te meer klasse dat het wel lukte. Heracles had de beste kansen in de eerste helft, ondanks de druk van Ajax.
191
Koja 00:55 13 augustus 2017

Mooie bonuspunten voor ons. AJax speelde het na de 1-0 niet slim uit, waardoor wij de mogelijkheden met twee mooie goals afmaakten. Knap hoe rustig het centrale duo Propper en Harreveld speelde. En Castro weer geweldig. Ook een prima invalbeurt van Monteiro, lekker fanatieke balveroveraar. Kuwas sterk, formidabele goal van hem, zat er op het laatst wel helemaal doorheen. Gladon paar mooie spitsenacties, waaronder een fraai doelpunt. Lekker avondje dat hopelijk volgende week in Heerenveen een goed vervolg krijgt.
162
Stef 00:52 13 augustus 2017

Genoten.
Was niet allemaal top maar realistisch tactiek.

Ik vond juist van Hintum 1 van de zwakkeren.
DARI doet dingen goed. Maar gaat dan te lang door.
Ik was zeer onder de indruk van Hardeveld.
Rustig en beheerst had ik niet verwacht.

Of we met geluk gewonnen hebben tegen 12 man.
Volgens mij hadden we een pingel moeten hebben en Ajax rood
128
Arthur 00:26 13 augustus 2017

@Felix: Ik vond Kuwas Man Of The Match met een doelpunt, assist en veel rust en overzicht in zijn spel. Castro was ook zeker geweldig. Tot het doelpunt van Heracles vond ik van Hintum trouwens de MotM! Wat speelde hij ook goed zeg!

Maar inderdaad; het hele team heeft erg goed gespeeld. De eerste 10 minuten leek het een heeeeel zware wedstrijd te worden. Complimenten ook voor Ajax dat gewoon met 11 man hoog druk zette op de helft van de tegenstander. Younnes en Ziyech blijven ook buitencategorie, al vond ik bij Ziyech het koppie wel erg hangen na de 2-1.
92
Stadioncheck 00:25 13 augustus 2017

Soms zit je vermoeden kansloze nederlaag er grandioos naast, dat is ook het mooie van voetbal.
Een mooie opsteker vond Kuwas geweldig , je mag hopen dat er voor deze man geen clubs komen voor 1 september.

Fantastische historische avond

2x bekerwinst gezien , nu eindelijk eens in de competitie.
Het gebeurd altijd op een dag dat je denkt dat je niet kunt winnen , en het gebeurd dan.

Voetbal is rare sport

Wat een lekker weekend.
221
Ard 00:23 13 augustus 2017

Ik zit nu ook op vakantie en heb hier helaas af en toe internet… maar toen ik zag dat we gewonnen hadden, he! Ooooooh was voelde ik mij goed!
111
RemcoM 00:06 13 augustus 2017

@Rono , zal toch een erg fijne voortzetting van je vakantie zijn.
Maar blij dat de punten in Almelo blijven , volgende week tegen Heerenveen maar hopen op een goed vervolg
101
Willem 00:06 13 augustus 2017

Zat te kijken in het heineken cafe cran canaria veel joden eerst grote bek na de 1-0 daarna dropen ze af wel gezellig hier
274
Haff 23:59 12 augustus 2017

Niet alles is direct hosanna, maar er stond een team, en de werklust/vechtlust was top. Geluk hier en daar aan onze zijde, maar ook zeker bij vlagen goed voetbal en mooie combinaties gezien. Een prachtig begin en absolute bonuspunten. Ongekend mooi
211
Geert 23:56 12 augustus 2017

Heerlijk! 😃
121
Remco 23:53 12 augustus 2017

Wat een lekkere pot was het
171
Basic 23:53 12 augustus 2017

Fout van Keizer: Schöne eraf halen!
Mooie 3-punter!!!
142
Rono 23:51 12 augustus 2017

Ben op vakantie in italie. Geregeld dat wedstrijd hier live te zien was, scheelt natuurlijk dat het tegen ajax was. Superoverwinning. Toegegeven dat ajax veruit meeste balbezit en kansen had maar ja, moet je ze maar maken en wij hebben castro, wat was hij goed, blij dat hij gebleven is! Bonuspunten zijn welkom, op naar Heerenveen
221
Felix Hengelo 23:49 12 augustus 2017

Castro: Man of the Match!
Gladon: Mooie terugbinnenkomer!
Hele team: Hard gevochten!

Bedankt voor een boven verwachting perfecte avond!
271
Ard 23:49 12 augustus 2017

Hihi 😉
101