Vannacht is de deadline verstreken om spelers over te nemen van andere clubs. Dat betekent dat er in ieder geval niemand meer gaat vertrekken voor de nieuwe transferperiode begint.

De selectie zoals die er nu voor staat lijkt in de ogen van sommige bezoekers in eerste instantie achteruit te zijn gegaan. Of dit ook echt zo is, valt natuurlijk over te twisten, want inmiddels heeft de ploeg van Stegeman al vijf punten, is het ongeslagen en zijn er een aantal sterkhouders wél gebleven. Een klein overzicht:

Keepers

Bram Castro stond al met één been in Gent, maar door een hele rare gang van zaken (Castro voldeed uiteindelijk toch niet in de ogen van de Belgische club) bleef de doelman toch in Almelo. Hij heeft concurrentie gekregen van Harm Zeinstra. Zeinstra, overgekomen van Cambuur, wil zich in de loop van de tijd in de basis spelen, maar of dit lukt is nog maar de vraag. Castro is in de vorm van zijn leven en als hij deze vorm vasthoudt is hij de onbetwiste nummer 1. Michael Brouwer is de derde doelman en Renze Fij is dit seizoen verhuurd aan FC Dordrecht.

Verdediging

Rechtsback – Tim Breukers en Wout Droste
Beide backs wegen niet veel tegen elkaar op. Momenteel geniet Tim Breukers het vertrouwen van Stegeman, maar hij voelt de hete adem van Droste in zijn nek. Droste was twee seizoenen geleden één van de betere spelers van Heracles en als hij dat niveau weer haalt, dan mag Tim Breukers zijn borst nat maken.

Rechts centraal achterin – Robin Pröpper en Dries Wuytens
Pröpper was vorig seizoen wissel en heeft zich (mede door het vertrek van Te Wierik en Hoogma) in de basis gespeeld en gezegd mag worden dat hij dit nu helemaal niet onverdienstelijk doet. Zijn grootste concurrent is Dries Wuytens, die van Willem II is overgenomen. Bij Willem II was hij lange tijd basisspeler, maar deze verloor hij uiteindelijk. Heracles kon hem deze zomer transfervrij oppikken.

Links centraal achterin – Jeff Hardeveld en Dario van der Buijs
Jeff Hardeveld is momenteel de linker centrale verdediger. Hij heeft tot nu toe het geluk gehad dat Dario van der Buijs in de voorbereiding geblesseerd raakte, waardoor hij nog niet echt concurrentie heeft gehad van het van Eindhoven overgekomen talent. Hardeveld doet het nu uitstekend en Van der Buijs zal aan de bak moeten om een basisplaats af te dwingen.

Linksback – Bart van Hintum en Roland Baas
Bart van Hintum is de opvolger van de gestopte Mark-jan Fledderus. De back is overgekomen van het Turkse Gaziantepspor en maakt tot nu toe de verwachtingen waar. Momenteel is er niet veel concurrentie op zijn plaats. Eerder in de voorbereiding werd geprobeerd om Lerin Duarte op de linksback positie te stallen, maar het lijkt er niet op dat dit een plek is die voor hem geschikt is. Roland baas werd uiteindelijk na een oefenstage gecontracteerd. Of hij voldoende kwaliteiten heeft om een basisplaats af te dwingen is nog niet te zeggen, daarvoor hebben we hem te weinig aan het werk gezien.

Middenveld

Rechtshalf – Reuven Niemeijer en Jamiro Monteiro
Beide spelers zijn (redelijk) nieuw in de selectie. Niemeijer werd vorig jaar opgepikt van de amateurs van Quick ’20 en profileerde zich razendsnel als een behendige middenvelder met een goede drive, veel diepgang en een neusje voor de goal. Hij heeft zich inmiddels in de basis gespeeld, maar lijkt een kleine terugslag te hebben. Dat is niet gek voor een jonge speler die van ver moest komen, maar met de komst van Monteiro mag dat niet te lang duren. De van Cambuur gekochte middenvelder staat te trappelen om in de basis te beginnen en de gretigheid straalt ervan af. In alle drie wedstrijden werd Niemeijer vervangen door Monteiro, dus de concurrentiestrijd tussen de twee is echt “aan”.

Centrale middenvelder – Joey Pelupessy, Gor Agbaljan en Tim van de Berg
Joey Pelupessy is de absolute aanvoerder binnen het team van John Stegeman. Met zijn spel zet hij lijnen uit en naast zijn voetbalkwaliteiten heeft hij een belangrijke rol in de kleedkamer. Hij “verbindt” mensen binnen het team en is een “goede vent”. Heracles wilde de middenvelder absoluut niet verkopen aan FC Utrecht. De Domstedelingen zochten een vervanger voor Wout Brama en kwamen derhalve uit bij Heracles, maar die wilden hem dus onder geen voorwaarde kwijtraken. Gor Agbaljan en Tim van de Berg zullen hard moeten blijven trainen. Wellicht dat hun kans nog komt. Voorlopig zullen zij het met wedstrijden in de beloften moeten doen.

Linkshalf – Peter van Ooijen en Lerin Duarte
Peter van Ooijen heeft na zijn goede tweede seizoenshelft een basisplaats verdiend. De creatieve middenvelder heeft behoorlijk wat pech gehad met blessures, maar lijkt inmiddels  hersteld. Hij geniet de voorkeur boven Duarte, die dik een jaar geleden overgenomen werd van Ajax. Lerin Duarte moet vol aan de bak om een zijn plek over te nemen. De kwaliteiten om een basisspeler te zijn bij een club als Heracles heeft hij, dat staat ook absoluut niet ter discussie. Als hij het tussen zijn oren ook goed heeft en er alles aan gaat doen, is Duarte (die een aantal jaren geleden nog werd opgeroepen voor Oranje en in Camp Nou tegen Barcelona speelde), een absolute aanwinst voor Heracles.

Rechtsbuiten – Brandley Kuwas en Jaroslav Navratil
Jaroslav Navratil gaat het moeilijk krijgen. De hardwerkende Tsjech heeft de absolute smaakmaker van dit seizoen tegenover zich en zal het voorlopig moeten doen met invalbeurten. Heracles heeft Brandley Kuwas weten te behouden. Niet gek, want bronnen rondom de club melden dat de aanvaller rond de zeven miljoen euro moest gaan opbrengen deze zomer. Met een assist en twee doelpunten heeft hij nu al voor 75% bijgedragen aan de totale doelpunten productie van Heracles. Hier gaan we veel plezier aan beleven!

Spits – Paul Gladon en Vincent Vermeij
Samuel Armenteros is verkocht aan Benevento en aan Paul Gladon en Vincent Vermeij de zeer zware taak om hem te doen vergeten. De Cubaanse Zweed was vorig jaar verantwoordelijk voor negentien doelpunten in de Eredivisie en was daarmee een onmisbare speler in het team. Helemaal nadat Vincent Vermeij heel veel pech kreeg door een zware blessure op te lopen..

Het is nu allemaal anders. Vincent Vermeij is weer bijna fit en Paul Gladon is gehuurd van Wolverhampton Wanders. Twee spitsen die niet veel van elkaar onder doen, zo lijkt het. Of beide spitsen het in zich hebben om Armenteros te evenaren weet niemand, maar Paul Gladon is mijn zijn twee goals uit drie wedstrijden in ieder geval goed op weg!

Linksbuiten – Brahim Darri en Kristoffer Peterson
Een interessant duo. Beide hebben de potentie om een basisspeler te zijn, maar bij beide spelers lijkt het er nog niet helemaal uit te komen. De een wat flegmatiek, de ander lijkt zijn vorm nog niet helemaal te hebben. Vooralsnog krijgt Darri de voorkeur boven Peterson, maar er is nog geen wedstrijd voorbijgegaan dat Peterson niet ging invallen.

Naar onze mening heeft Heracles het ook dit jaar gepresteerd om een volwaardig team met een goede mix van ervaring en talent neer te zetten.

Wat vinden jullie?

Niels Leemhuis, Sebastian Jakubiak en Zeki Erkilinc zijn niet meegenomen in het verslag. Hier hebben we nog te weinig van gezien.

Sponsoren

Reacties (41)

Reageer nu!