Heracles heeft van daag afscheid genomen van Samuel Armenteros. De spits werd vorige week voor circa twee miljoen euro verkocht een Benevento Calcio en nam vandaag voor de laatste keer afscheid van zijn oud–teamgenoten.

“Dank jullie wel voor jullie steun. Ik heb een mooie tijd hier gehad, mijn hart is zwart-wit. Ik zal Heracles Almelo altijd blijven volgen!” Zo laat hij op zijn Snapchat account weten. Op de officiële website van Heracles vertelt hij hoe de transfer naar Italië tot stand is gekomen en hoe hij de eerste week met zijn nieuwe club heeft beleefd.

“In de laatste week van de transferwindow raakten we met Benevento in gesprek. Op zaterdag 26 augustus, op de dag dat we thuis speelden tegen Excelsior, werd de interesse van Benevento concreet en kwamen we tot een akkoord. Direct erna vloog ik naar Rome voor de medische keuring en heb ik gesproken met mensen van de club en telefonisch met hun president. Hij gaf aan dat hij blij was met mijn komst. Van Rome vloog ik naar Bulgarije, voor de interland met Zweden. Ik ben dus nog niet bij Benevento geweest. Vannacht vlieg ik, morgenvroeg om half acht ben ik dan in Italië. Er staan voor morgen al twee trainingen op het programma, al weet ik nu nog niet of ik ze allebei al meedoe. Eén van deze trainingen is een tactische training, al voor het treffen tegen Torino aankomend weekend.”

“De eerste twee duels van de promovendus in de Serie A gingen verloren, de tweede wel erg zuur. Bologna kwam in de 83ste minuut op voorsprong en er kwamen negen minuten bij. In de 96ste minuut maakte Benevento de gelijkmaker. Het hele stadion ging uit zijn dak. In de 99ste minuut floot de scheidsrechter, maar het duel was nog niet afgelopen. Hij liep naar de zijkant, naar de videoscheidsrechter. Het bleek dat het tweede doelpunt van Benevento buitenspel was, een halve voetlengte verschil. Even later floot de scheids dus wel af en verloren we met 0-1.”

“Ik verwacht bij Benevento een mooie toekomst tegemoet te gaan. Er zijn vijftien nieuwe spelers aangetrokken. Ze zetten vol in op lijfsbehoud in de Serie A. Het zal wennen zijn, een andere taal en een nieuwe cultuur. Na mijn avonturen bij Anderlecht, Feyenoord, Willem II en Qarabağ weet ik dat ik me relatief snel aanpas bij een nieuwe club. Ik wil mezelf op het hoogste niveau testen, ik kijk er erg naar uit.”

Samuel, het ga je goed. Heel erg veel succes in Italië! Dat je er maar net zoveel in mag knallen als je bij ons deed!

Sponsoren

Reacties (5)

Reageer nu!