Oud Heracles voorzitter is gisteren officieel begonnen aan zijn nieuwe functie binnen de KNVB. Hij moet voor mer transparantie binnen de voetbalbond zorgen.

Eén van de dingen waar hij zich ook mee bezig gaat houden is de kunstgraskwestie. Deze discussie was nog nooit zo fel als nu en het begint er toch langzaam op te lijken dat een verbod onafwendbaar is. Smit staat nu neutraal in deze discussie. “Ik ben er voor alle clubs. Voor de clubs met kunstgras en natuurgras. Ik heb mijn kunstgraspet, voor zover ik die op had, allang afgezet,” aldus Smit tegenover Fox Sports.

“De elf voetballers die tegen Frankrijk speelden, spelen allemaal op natuurgras,” zegt hij lachend. “De kunstgras-kwestie ligt bij de clubs. Dat heeft niks met de raad van commissarissen van de KNVB te maken. De clubs uit de Eredivisie gaan er binnenkort over in conclaaf om te kijken of ze tot een oplossing kunnen komen.”

Sponsoren

Reacties (3)

Reageer nu!