Heracles speelt aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Beide ploegen zijn nog steeds ongeslagen. Feyenoord won alles, terwijl Heracles er één won en twee gelijk speelde.

Trainer John Stegeman heeft afscheid moeten nemen van Samuel Armenteros. De spits was sowieso niet beschikbaar, vanwege een blessure, maar liet ook de laatste wedstrijd tegen Excelsior (ondanks dat hij fit was) aan zich voorbijgaan. Zijn vervangers staan beide te trappelen om in zijn voetsporen te treden. Gladon is met twee treffers al goed op weg en Vermeij is bijna weer volledig wedstrijdfit na een langdurige knieblessure.

De laatste wedstrijd van Heracles was tegen Excelsior en eindigde in een 2-2 gelijkspel. Fijn om te zien dat het doel wederom gevonden werd (tegen Heerenveen en Ajax werd ook al gescoord), maar minder om te zien dat de goals wel heel erg makkelijk weggegeven werden. Tegen een geslepen ploeg als Feyenoord mag dit niet gebeuren, want dan weet je dat je er een paar om de oren krijgt.

Giovanni van Bronckhorst is er nog niet gerust op. De trainer van Feyenoord ziet de uitwedstrijd tegen Heracles als een lastige wedstrijd. “De focus ligt volledig op die wedstrijd, al plannen we natuurlijk ook vooruit. Zo bekijken we bijvoorbeeld ook tegenstanders die we in de weken erna treffen. Wedstrijden tegen Heracles zijn zeker uit vaak lastig en dit jaar zijn ze goed begonnen, onder meer met de overwinning op Ajax,” aldus Van Bronckhorst op de website van Feyenoord.

Van de vorige zeventien edities wist Heracles vier keer te winnen. Elf keer ging de buit naar de Rotterdammers. De laatste keer dat Heracles won van Feyenoord was in 2015. Destijds waren Linssen en Bruns de doelpuntenmakers.

De wedstrijd begint zaterdag om 18:30 en staat onder leiding van arbiter Makkelie.

Update 11:24
Heracles meldt via de officiële kanalen dat Dario van den Buijs weer fit is en weer bij de wedstrijdselectie zal zitten. De inzetbaarheid van Kuwas is twijfelachtig. Mocht hij de wedstrijd tegen Feyenoord niet halen, dan is hij er volgende week zeker bij.

Sponsoren

Reacties (67)

Reageer nu!